Drogi bananie - wiem, że teraz poszukujesz mocno zawodników, a i zgodnie z tekstem z czata, później też będziesz coś szukał. Jakbyś trafiał na takich byków z innych reprezentacji to zrzucałbyś ich na jakiś pliczek nawet wordowski. Brakuje mi troszkę wiedzy o innych. Nie jest to naistotniejsze, ale może być przydatne.
Wasztyl jest trochę inaczej zbudowany
i tak szczerze powiem, że Boro musiałby chyba jeszcze bardzo długo nie czerpać korzyści z takiego grajka, bo trening byłby mega ciężki. Coś mi mówi, że Wasztyl nie pójdzie w takim kierunku, a przynajmniej już nie (na moje oko był tak dziwnie robiony, że teraz na końcu ciężko będzie jednoznacznie go określić i ukierunkować na szlifowanie - co bym dał za możliwość resetu 3-4 skoków i umieszczenia ich w innym miejscu)Ogólnie o Wasztylu nie wiem co sądzić. Nie potrafię go za bardzo przypisać lub nawet wyobrazić na końcu potencjału. Owszem można oderwać się od rzeczywistości i wymyślić drogę treningu do super gracza - ale w jakim wieku?.Właściciel mógłby zapomnieć o dużym zysku dla klubu w jakości gry. Tak może i będzie miał wysokie SS, ale z drugiej strony, wydaje się, że teraz jest na drodze do równie wysokiej pensji przy takim SS lub mozolnym trenowaniu darmowych skili, co w przypadku takiego wzrostu i wieku będzie trudne. Sam to sprawdzam na młodszym Pakurze i chyba faktycznie nawet dla niego już ciągnięcie góry jest zbyt trudne..trzeba ratować co się da. W tej chwili Wasztyl uzupełnia pewne umiejętności, ale kurka blada ciężko go sobie wyobrazić na poziomie równego rozłożenia - tak chociażby jak ma Bukowy. Nie twierdzę, że Waszyl będzie gorszy ..może nawet będzie lepszy:) ale to ciężka droga. Dobrze, że jest u Boro. Coś się pomyśli.