POLSKA - Słowenia 92:72 (25:26, 19:10, 19:17, 29:19) (26986)No i koniec meczy grupowych... uffff... chyba dobrze, bo czym dalej w las, tym więcej problemów;) A teraz potrzeba nam wszystkim specjalnej koncentracji przez kolejne kilka tygodni... bo zaczyna się prawdziwa WALKA!!!
Kilka słów o meczu... taktyka tradycyjna - inside isolation+pressing w obronie. Nastawienie Słoweńców (CT) troszkę wyrównywało ten mecz. Ich taktyka dokładnie taka jak przewidywałem - Look Inside+mtm... Efekt taktyki tradycyjny - dostaliśmy straszne bęcki na tablicach;) Wystarczy powiedzieć, że my zanotowaliśmy w sumie 36 zbiórek, a Słoweńcy 32 ... tylko w ataku... W sumie rywale zebrali aż 68 piłek! Chyba rekord przeciwko nam:) Nasza przewaga w wymuszaniu strat tym razem też nie była tak znacząca (23:10 - 16 naszych przechwytów). Generalnie więc jedyne co cieszy w tym meczu to wynik końcowy. Ważne, że wygraliśmy...
Oceny indywidualne:Woźniak (16,0) -
moja ocena: 8,5 - może surowa ocena... ale jednak to nie był dzień naszej gwiazdy. Skuteczność mocno przeciętna, więc 23 punkty aż tak nie cieszą. Fajne zbiórki i przechwyty - za to pół punkta więcej;) Stać go na więcej... czekamy znowu na sprawną formę!
Wyrazik (18,5) -
moja ocena: 8,5 - co prawda też spadł do solidnej, ale występ taki jakby był w sprawnej:) 15 punktów (70% skuteczności) + 7 zbiórek... chuchajmy i dmuchajmy na Zbyszka, bo w tym sezonie przyjdzie mu ugasić jeszcze nie jeden ogień;) hehe
Żmudka (18,5) -
moja ocena: 9 - dziś MVP... 14 punktów, 6 zbiórek, 4 asysty - przy świetnej skuteczności (7/9 z gry). Żmudki wszędzie było pełno;) Naprawdę ratuje nam skórę po tym, co się wydarzyło z Jurem i Knastem!!! Bez Żmudki byśmy mogli się pakować;)
Dobrochowski (15,5) -
moja ocena: 8 - najlepszy nasz SG - też czekamy na sprawną formę, bo póki co jeszcze ciągle można mieć zastrzeżenia do skuteczności. Mimo tego jednak 10 punktów i 6 asyst to dorobek, który trzeba docenić.
Najbor (17,5) -
moja ocena: 8,5 - jak zwykle w cieniu kolegów pod koszem... ale z tego cienia potrafi w ciągu 19 minut zdobyć 10 punktów i zebrać 6 piłek... Pozycja PF to w tej chwili nasza dominująca przewaga nad konkurentami!
Komorniczak (14,0) -
moja ocena: 6 - hmmmm... forma została sprawna, a występ fatalny... słaba skuteczność, brak aktywności na tablicach... właściwie trochę przeszedł obok meczu:(
Marsov (14,5) -
moja ocena: 6,5 - również słaby występ... gdy przebywał na boisku przegraliśmy ten fragment siedmioma punktami. Stać go na sporo więcej.
Karlinski (15,0) -
moja ocena: 7,5 - nie rozumiem... nie rozumiem... nie rozumiem:((... Najlepszy nasz rozgrywający - na dodatek w formie prawie sprawnej, a jakoś nie może pokazać w pełni swojej klasy... Mam nadzieję, że to po prostu kwestia niepasującej mu taktyki. Ciągle czekam na mecz, w którym pokaże klasę;)
Kolton (15,0) -
moja ocena: 8 - dziś trochę lepszy od Karlinskiego... 9 asyst robi wrażenie... martwi jednak ilość strat. Na punkty obu nie liczyłem, więc na to nie ma co zwracać uwagi.
Kopecki (17,5) -
moja ocena: 8 - zrobił to, co do niego należało jako rezerwowego.
Ludwiszewski (17,5) -
moja ocena: hmmmmmm... ... zagrał za krótko, żeby go oceniać:( A debiutant wyszedł w pierwszej piątce;) Przekonał mnie formą... no i myślę, że warto było z nim zaryzykować. Zobaczymy co dalej...
A zaraz podsumowanie grup... oj się działo!!!!

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)