Σύντομη απάντησηΣωστά υποθέτεις! Στην πράξη υποτίμησα τον Μαμουδιάρη και συγκεκριμένα την δυνατότητα του να παίξει patient.
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο post τακτικά με νίκησε.
Εγώ ήμουν τρομερό φαβορί και αποφάσισα να κάνω οικονομία στον ενθουσιασμό μου.
Όχι τόσο σύντομη απάντησηΕγώ ξέρω πάρα πολύ καλά την ομάδα του Μαμού και αυτός την δική μου. Πριν το παιχνίδι (και αφού έμεινε με έξι παίχτες) είχαμε τα παρακάτω δεδομένα.
Ο Μαμού και εγώ είμαστε ομάδες πάγκου. Ο Μαμού πλέον δεν είχε καθόλου πάγκο και μάλιστα ούτε έναν αναπληρωματικό ψηλό. Τόσο εγώ όσο και αυτός ξέραμε ότι ένα παιχνίδι παιγμένο χωρίς επιπλοκές θα μου έδινε την νίκη και μάλιστα άνετα.
Πως σκέφτηκα εγώ.:
Δεν μπορεί να μου επιτρέψει γρήγορο ρυθμό, θα διαλυθεί από το βάθος μου.
Δεν μπορεί να μου επιτρέψει εσωτερικό παιχνίδι.
Επιπλέον δεν έχει την επιλογή της 2-3 (έχω τρομερά skill στο να σπάσω αυτή την άμυνα)
Τέλος γνώριζα ότι ο Μαμού δεν θα παέι σε μία πολυεπίπεδη poker λογική γιατί ξέρει ότι συχνά επιλέγω επιθετική τακτική με ρίψη ζαριού!
Για την ομάδα που μειονεκτεί τόσο πολύ (και γνωρίζει ότι εγώ το γνωρίζω) το διπλομάντεμα που έκανε ήταν αρκετά πιθανό.
Εγώ επέλεξα Motion ώστε να τον πάω σε διπλό χαμένο μάντεμα, ......δεν πήγα σε ουδέτερο γιατί έχει πλούσιες δεύτερες άμυνες παντού
Στην άμυνα απλά δεν μάντεψα για δύο λόγους. Δεν ήθελα να ρισκάρω (είχα το πλεονέκτημα) και δεν είχα και τι να μαντέψω (δεν έβλεπα βέλτιστη επιθετική τακτική δική του)
Αυτό που υποτίμησα είναι η δύναμη του patient εναντίον blank line up. Δεν πρόσεξα ότι ο Μαμού με 4 περιφερειακούς στο blank line up θα κατέβαζε πολύ ικανές ομάδες στο εξωτερικό σουτ που θα έβρισκαν match up απέναντι στο κακό αμυντικό rotation των blank line up.
Αλλά ακόμη και έτσι φαβορί ήμουν!
Εγώ θα έβαζα στο παιχνίδι (χωρίς τύχη) περίπου 91 πόντους ενώ ο Μαμού 80 (δες τα pp100 στο box score)
Δηλαδή ακόμη και με την βλακεία που έκανα στην άμυνα θα είχα καλές πιθανότητες να κερδίσω
Εγώ πήγα σε blank line up μόνο και μόνο από συνήθεια (αυτό μετράω αυτή την εποχή). Ενώ λοιπόν γνωρίζω τις δυνατότητες που έχουν τα small ball απέναντι στα blank line up δεν μου έκοψε να το βγάλω σε αυτό το παιχνίδι.
Εδώ έχει σημασία και το Β3!!! Ο Μαμού είναι πολύ πιο έμπειρος να σπάει άμυνες σαν την δική μου επειδή ''φοριούνται'' πολύ στο Β3. Εγώ έχω την θεωρητικη΄γνώση αλλά όχι και την πρακτική εμπειρία
Συμπέρασμα Εγώ πήγα το παιχνίδι εκεί που ήθελα και πίστευα σε μία νίκη 15-20 πόντων. Η δική μου απροσεξία και η ικανότητα του Μαμού το πήγαν στο +10 για εμένα.
Μετά η τύχη και η διαφορά διάθεσης έδωσαν την εύκολη επικράτηση στον Μαμού
Last edited by GM-sarithin at 1/7/2015 1:11:12 PM
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές