Bosna i Hercegovina u21 - Turska u21 72:54 (50675)Dobar dan svima
Malo kasnim sa izvještajem zbog toga što sam malo više uživao u pobjedi, a i zbog ličnih obaveza koje sam imao prethodnog dana.
U finalu smo igrali protiv reprezentacije Turske i na domaćem terenu smo došli do zaslužene pobjede. Sa ovom pobjedom stekli smo pravo domaćina na narednom Europskom prvenstvu.
Danas je bio žrijeb i izašle su grupe. Naša grupa za EP je teška, a o njoj ću pisati više za 2-3 dana.
Dvije potpuno različite taktike na utakmici. Mi smo igrali low post dok su se Turci odlučili za vanjsku i to Motion.
Protiv Turske smo dobro otvorili dobro utakmicu. Turska je krenula sa šutem 1/8, a mi smo imali 4/10. To je bio znak za prvi timeout na utakmici i to od strane reprezentacije Turske. Bilo je malo poena na otvaranju utakmice zbog dobrih odbrana pogotovo sa naše strane. Bagara nije mogao ništa da pogodi, ali je fantastično odigrao u odbrani. Četvrtina je završila rezultatom 17:9 u našu korist.
Druga četvrtina ne donosi ništa drugačiji odnos snaga na parketu jer smo nastavili i dalje dobro igrati. Vidjela se ogromna razlika u skoku u našu korist, a to je naravno posljedica naše taktike. U ovoj četvrtini se bude naši centri i bek Sarija pa smo opet postigli 17 poena u ovoj četvrtini, a otišli smo na pauzu sa 13 poena razlike.
Drugo poluvrijeme je krenulo dobro sa obje strane jer se igralo koš za koš. Samu utakmicu je krasilo to da se ne igra na previše poena. Treću četvrtinu su Turci dobili 18:17 pa se u zadnju dionicu meča ušlo sa +12 za nas.
Posljednja dionica je bila efikasnija za nas jer smo postigli više od 17 poena. Sarija je uzeo stvari u svoje ruke pa se može reći da je on prelomio protivnika. Pobjednik se znao nekih 5 minuta prije kraja meča kada smo otišli na ovih 18 razlike koje smo držali do kraja meča. Tako da je konačna razlika pobjede u našu korist iznosila 18 poena.
Tri najefikasnija igrača na današnjem meču su bili Sarija, Kadušić i Lazetić. Redom su postizali 16, 15 i 13 poena. Centri su dodali još 11 odnosno 16 skokova na meču.
Kod gostiju su najbolji bili PF i PG koji su postigli po 12 poena. Krilni centar je tome dodao još 13 skokova.
Konačna analiza sezona i lične statistike igrača će biti uskoro pa se nadam da ćete to ispratiti.
Hvala svima koji su pratili finale i navijali da naša reprezentacija dođe do pobjede.