Co se týče tréninku, ovlivňuje ho spousta faktorů, ale zatím nevím, jaký je jejich vliv.
Věk - ten se mi zdá hodně důležitý, třeba Teplanský mi minulou skákal jako drak a teď v tom pokračuje, je mu 19. Ale třeba o 2 roky starší Ferigul (už je prodaný) co si pamatuju, skákal v porovnání s ním o dost méně.
Výška - v pravidlech je, že vyšší trénují některé skilly rychleji a jiné naopak nižší. Tady nemám úplně jasno:
- které skilly trénují rychleji vyšší hráči?
- které skilly trénují rychleji nižší hráči?
- u kterých skillů není trénink závislý na výšce?
Další věc, která mi není jasná je, jak ta výška u těch skillů, kde na ní trénink má vliv funguje, vidím několik variant, ale nevím, která je správná (budu to psát pro skilly, které trénují rychleji nižší, pro vyšší to platí analogicky obráceně)
- čím nižší tím lepší, tzn. nejnižší hráč trénuje nejefektivněji a nejvyšší nejméně efektivně
- existuje nějaká hranice (např. 195 cm), pod kterou trénují hráči stejně efektivně a nad ní trénují méně efektivně, s tím, že čím vyšší, tím méně efektivně
- existuje nějaká hranice (např. 195 cm), pod kterou trénují hráči stejně efektivně a nad ní stejně neefektivně
Potenciál - ten se zdá v pravidlech celkem jasně popsaný, že je to platový strop, po jehož dosažení se snižuje efektivita tréninku. Přesto mám malé asi neoprávněné podezření, jestli nemá vliv i před dosažením limitu.
V každém případě je otázkou, jaký je ten strop pro jednotlivé výše potenciálu, což se ale asi časem ukáže. Jde o to, jestli třeba pro trénink pro vlastní potřeby, nikoli pro následný prodej, není potenciál úplně zanedbatelný.
Jinak bych očekával, že strop zafunguje vždy až po updatu platů, tzn. když je po jednom updatu platů hráč těsně pod stropem, tak do dalšího updatu trénuje ještě nesníženou rychlostí, i když po tom dalším updatu strop třeba i poměrně výrazně přeskočí.
Závislé skilly - v pravidlech je něco o závislosti tréninku na výši příbuzných skillů, je tam přiklad, že v vysokým inside defence a reboundingem se lépe trénuje shot blocking. Tady je otázkou úplný výčet závislostí mezi skilly a síla vlivu, tzn. zase zda je to o nějakém stropu, od kterého působí na příbuzný skill pozitivně nebo zda je to poměrně a zase čím vyšší tím pozitivnější vliv na příbuzný skill.