Možda, ali samo pola Gaussove krivulje, fali dio s rastom za normalnu distribuciju, ovdje imamo samo pad s povečanjem cijena...=P
Bogami, kako to misliš, baš nije tako, nego je baš sve sadržano u istoj; stavi sve cijene 1, i uz sve pozitivne parametre, imati ćeš 100%-tnu posjećenost i najmanju zaradu, stavi sve maksimalno, uz sve negativne parametra, i imati ćeš najmanju moguću posjećenost, i opet najmanju zaradu, uz konstantu koja je broj sezonaca, znači ideal je negdje u sredini...
Kad tako staviš onda si u pravu, zarada bi pružala neki oblik gausove krivulje, no sumnjam da bi bio pravilan, no ja sam govorio o cijeni naspram broju ljudi spremnih platiti tu istu, limit koji nam određuje dvorana je opet nešto sasvim drugo i ako smanjiš cijene na 1 onda bi krivulja išla u zrak, pa skoro u beskonačnost...ali naravno dvorana bi bila 100% popunjena...tako da bi, realno gledano, krivulja prešla u liniju s dosezanjem limita dvorane...
Ja sam htio maksimalno pojednostavniti svoj primjer i zato nisam uzimao ostale parametre u uvid...ali sam ih spomenuo u tekstu...
Eto...=P
Evolucija Ide U Pogrešnom Smjeru...