gratuluję pomysłu, wnioski wydaja się pewne, jedyne co jeszcze mi przychodzi do głowy to ewentualne zmiany w formie u botów, że kiedyś formy nie było a teraz jest, niestety teraz nie da się sprawdzić bo juz wszyscy maja formę porzadną a zawodnicy botów maja DMI = 0,najprawdopodobniej jednak forma się nie zmienia a wtedy faktycznie mamy od dwóch sezonów czynnik losowy a moje marudzenie że zaszły zmiany których nie rozumiem w rzeczywistości jest zauważniem tego iż obecnie niektóre wyniki odbiegają od tego czego się spodziewałem przez wpływ czynnika losowego który raz jest nieistotny, a raz zauważalnie duży
jak się komuś chce to teraz można na podstawie finałów play-off między botami okreslić jak duży jest ten czynnik losowy
jak się przerobi odpowiednio dużo lig to można znaleźć i maksymalne odchylenie i też odchylenie średnie, można też policzyć jak czesto odchylenie wynosi 5 punktów a jak czesto 15pkt
sporo roboty i niestety możliwe ze to będą wnioski tylko dla taktyki BO, bo przecież prawdopodobne ze dla innych taktyk może być inaczej
ta "analiza" będzie miała sens tylko jak ktoś potwierdzi ze zawodnicy botów grają zawsze w porządnej formie
Last edited by darkonza at 1/12/2022 4:07:28 PM