Ciekawe spostrzeżenie i zgodzę się z Tobą w większości. Co do wyboru S5 to trzeba jednak pamiętać, że to kibice tak chcieli. Swoją drogą wybór graczy był przegięciem - głosownie smsami. I choćby nie wiadomo czym się kierowali organizatorzy imprezy, głosowanie powinno być bezpłatne. Wiadomo, że nie ma co porównywać naszej imprezy z NBA, ale chciałem zauważyć, że w tym roku poziom był lepszy niż rok i dwa lata temu. Może jest to światełko w tunelu? Ale z drugiej strony, ile tych światełek już było w ciągu ostatnich lat w naszej koszykówce?! Fakt jest jednak taki, że impreza wyszła na plus. Ciekawe jaka była oglądalność w TV. Co do gwiazd z Gdyni to jest tam teraz wielkie dbanie o nieprzepracowanie zawodników przed Euroligą. Mimo wszystko uważam, że taka impreza bez zawodników aktualnego i prawdopodobnie przyszłego mistrza kraju, pokazuje po części, że są oni ponad PLK i kibicami. A wszelkiego rodzaju wymówki są dla mnie bzdurą. Koszykówka jest dla kibiców, a tu najzwyklej się kibiców olewa. Asseco jest w takich sytuacjach wyalienowane, jakby nie chcieli się pokazywać. Trochę nie przemyślane to jest, takie pieszczenie jednej drużyny. Osobiście życzę im jak najlepiej i mam nadzieję, że nie skończą na tej rundzie. Trzymam za nich kciuki choć kibicuję na co dzień Anwilowi i mam nadzieję, że ta deklaracja z mojej strony nie wywoła zaraz lawiny krytyki do mnie. Pozdrawiam.;)