BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τακτικογνωσία

Τακτικογνωσία

Set priority
Show messages by
This Post:
00
211473.158 in reply to 211473.157
Date: 10/17/2012 2:49:59 PM
Overall Posts Rated:
7070
Ευχαριστώ..!

This Post:
00
211473.159 in reply to 211473.158
Date: 10/20/2012 4:37:40 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Παίδες, μια ερώτηση τακτικής με την ευρύτερη έννοια.
Η ομοιογένεια(σε βάθος χρόνου) υπολογίζεται από την μηχανή?
Εχω ξεκινήσει με ένα ρόστερ με ηλικία από 19-21(έχω και ένα 24χρόνο γερόλυκο με 3άρι εμπειρία). Αν πχ την τρίτη σεζόν ανέβω κατηγορία, στην ΙV θα μπορώ να είμαι πλήρως ανταγωνιστικός,λόγω ομοιογένειας, έστω κι αν τα συνολικά skills των παικτών μου είναι κατά μέσο όρο 10% χαμηλότερα από των αντιπάλων μου?
Υ.Γ λόγω της φύσης του project, προπονώ κυρίως "ομαδικά" skills.

This Post:
00
211473.160 in reply to 211473.159
Date: 10/20/2012 5:03:36 AM
Overall Posts Rated:
302302
μην προπονεις ομαδικα χαρακτηριστικα γιατι θα κανουν αιωνες να ανεβουν (εκτος απο αντοχη-βολες).χανεις πολυ χρονο και δεν εχεις τα αναογα ποπ.κανονικα επειδη εισαι χαμηλα σε κατηγορια καλο θα ηταν να προπονεις 3-6 παικτες ετσι ωστε να μεταπουλησεις και να εχεις ρευστο για την συνεχεια (αγορα καλυτερων παικτων-επεκταση γηπεδου)

γενικα δεν υπαρχει καποια ενδειξη για την ομοιογενεια αλλα μονο για την ατομικη εμπειρια του καθε παικτη.η εμπειρια του καθε παικτη ειναι αυτη που του βελτιωνει τον τροπο παιχνιδιου (παιρνει πιο αριστες επιλογες σουτ-πασα)

This Post:
00
211473.161 in reply to 211473.160
Date: 10/20/2012 5:32:59 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Ευχαριστώ man.
Το project προβλέπει τη δωδεκάδα του παρόντος ρόστερ(άντε μια-δυο προσθαφαιρέσεις στο ίδιο πνεύμα) για χρόνια και επίσης θα παίζω σχεδόν αποκλειστικά man to man με κίνηση. Η μόνη διαφοροποίηση στην τακτική, αργότερα, θα είναι μόνο προς το γρηγορότερο( man2man / full court press - run and gun) σε επιλεγμένα παιχνίδια.
Και για τα δύο συστήματα επιδίωξη είναι το διευρυμένο rotation.
Οπότε με τουλάχιστον 10 προπονήσιμους παίκτες, εξ αντικειμένου χρονοβόρα διαδικασία, συμφέρει καλύτερα η προπόνηση 1-2 θέσεων ή η ομαδική όπου είναι διαθέσιμη?
Ανεξαρτήτως της απάντησης στο παραπάνω, για motion, θεωρείς ότι τα κύρια δευτερεύοντα για τους ψηλούς πρεπει να είναι σουτ με άλμα και πάσα ή κάτι άλλο?

This Post:
00
211473.162 in reply to 211473.160
Date: 10/20/2012 7:59:33 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Σχετικά με την ομοιογένεια, να υποθέσω ότι δεν παίζει ρόλο ούτε και στο θέμα καθαρά της τακτικής(επιθετικής ή αμυντικής)?
Οκ αντιλαμβάνομαι ότι αναλόγως τα χαρακτηριστικά των παικτών σου(αλλά και των αντιπάλων), πρέπει να επιλέξεις την κατάλληλη τακτική.
Στην υποθετική περίπτωση ότι με τους ίδιους παίκτες παίζω πχ κίνηση για δύο σερί σεζόν και έχω αντίπαλο μια ομάδα που οι παίκτες της έχουν ακριβώς τα ίδια skills με τους δικούς μου και παίξουν και αυτοί κίνηση, αλλά για πρώτη φορά. Αμφότεροι με την ίδια άμυντική τακτική και ίδιες τις υπόλοιπες μεταβλητές(νοοτροπία, διάθεση, κοουτσάρισμα κτλ).Δεν αποκτάω πλεονέκτημα ε?

Last edited by maddoghellas at 10/20/2012 8:02:28 AM

This Post:
00
211473.164 in reply to 211473.163
Date: 10/20/2012 8:08:01 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Οκ ξενέρωσα! Μου φαίνεται ότι θα αρχίσω να μαζεύω λεφτά, να πάρω του χρόνου ένα καλό 18χρονο Έλληνα και ένα 6άρι γυμναστή και να αφοσιωθώ αποκλειστικά στην προπόνηση και εξέλιξη του.
Να βγει τουλάχιστον κάτι από την ενασχόληση μου που θα μου δώσει ικανοποίηση...
Υ.Γ ακούω to pc να κάνει χοχοχο! Τζιλαρντίνο αποκαλύψου! ;)

Last edited by maddoghellas at 10/20/2012 8:15:17 AM

This Post:
44
211473.167 in reply to 211473.1
Date: 10/23/2012 8:54:59 AM
Overall Posts Rated:
10001000
Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή ;

Θα έλεγα να το συνεχίσουμε αλλού (π.χ τακτικογνωσία),......επίσης γιατί δεν γράφεις ποιες πιστεύεις εσύ ότι είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσες;

Άντε, άντε τεμπελάκο, σου έχει φάει όλη την ενέργεια η προπόνηση

εννοείτε ότι είμαι άνθρωπος της προπόνησης και ότι όλη μου η ενέργεια πάει εκεί!

πριν πω οτιδήποτε, να διευκρινήσω ότι τα παρακάτω είναι απλά απόψεις προσωπικές που δεν μπορώ καν να αποδείξω και μπορεί να είμαι εντελώς λάθος οπότε μην τα πάρουν τοις μετρητοίς τα παιδιά.

ΘΕΜΑ: ΣΩΣΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΠΕΡ.ΕΠΙΘΕΣΗ

έχουμε τρέξε, κίνηση, πρινς.

ΤΡΕΞΕ

για μένα καθαρή επιλογή όταν βγάζουμε ξεκάθαρα μεγλύτερη αναφορά στο περ.σκορ από ότι περ.άμυνα ο αντίπαλος. Και ζώνη να με παίξει ο άλλος, δεν με νοιάζει ιδιαίτερα. Αν όμως βγάλει μεγαλύτερη αναφορά, τότε αποτύχαμε.

ΚΙΝΗΣΗ

η πιο συχνοποιημένη(αν υπάρχει τέτοιος όρος) περ. επίθεση. Την επιλέγουμε αντί του τρέξε γιατί με ζώνη ο άλλος σπάει την επίθεση μας. Εδώ θέλουμε σίγουρα μπάσιμο και εσ.σκορ στους κοντούς. Μπασίματα θα πάρουν απέναντι σε τέτοια ζώνη οι παίκτες μας, ενώ το εσ.σουτ είναι απαραίτητο να είναι από φυσιλογικός και πάνω σε καλό επίπεδο (Α2 ή Α1) αλλιώς θα αστοχήσει ο παίκτης.

Το θέμα είναι πόσο μπάσιμο θέλουμε. Πολύ φοβάμαι ότι θέλουμε κοντινό πολύ στο σουτ των παικτών μας. Αν ο παίκτης μας έχει 15 σουτ, ας έχει και 14 μπάσιμο δλδ. Αν έχει πχ 10, μάλλον μπαρμπούτσαλα.

Γενικά θεωρώ πως το μπάσιμο είναι το πρώτο κλειδί για να σπάσουμε αντίπαλες ζώνες που νικάνε στην αναφορά το περ.σκορ μας με ζώνη.

Το δεύτερο κλειδί είναι το σουτ με άλμα στους ψηλούς μας. Ίσως ακούγεται υπερβολή να έχεις ψηλούς με 10-12 σουτ με άλμα, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις κάτι τέτοιο νομίζω, ενώ αν υποθέσουμε ότι έχουμε ομάδα μόνο για περιφερειακή επικέντρωση, είναι must.

Νομίζω πως συμβαίνει το εξής. Ο ψηλός απέναντι σε ζώνη συνήθως να μαρκαριστεί από ψηλό. Και πάντα στο τέλος αυτό που μετράει είναι το ματς απ το προσωπικό. Οι ψηλοί όμως δύσκολα έχουν διψήφια περ.άμυνα, αφού για να την αποκτήσουν πρέπει να λιώσουν στην εκτός θέσης προπόνηση.

ΠΡΙΝΣ

απέναντι σε μαν2μαν μπορεί να αποδειχτεί καταπληκτική επιλογή ενδεχομένως αν έχεις αξιόλογες πάσες. Αλλά απέναντι σε 3-2........

Το πρινς βασίζεται στην πάσα για να βρει τις καλύτερες επιλογές, άρα είναι αργού τέμπου επιλογή. Η 3-2 επίσης καθυστερεί την αντίπαλη επίθεση σημαντικά. Έτσι καταλήγουμε σε πολλά σουτ στο τέλος του χρόνου και πάνω σε άμυνα και κατά κανόνα άστοχα.

Κι εδώ κολλάει το ερώτημα μου τι γίνεται αν η αποτελεσματικότητά μας είναι τρομακτική. Θα μας δώσει ελεύθερα σουτ μόνο που είναι το τέλειο στην πραγματικότητα?

Δεν έχω ιδέα ειλικρινά, αλλά πολύ θα ήθελα να μάθω πως γίνεται το πρινς να αποτέλεσει σίγουρη επιλογή απέναντι σε 3-2.

Η κεντρική ιδέα είναι απλή.

α) να βγάλεις πολλά, πάρα πολλά, ελεύθερα σουτ.
β) να ελέγξεις σαν ομάδα τον ρυθμό του αγώνα (ρυθμός= έλεγχος ριμπ και λαθών)

το β είναι άσχετο με ότι συζητάμε. Το α μπορείς να το βρεις μόνο από την πάσα και δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια ομάδα αυτή τη στιγμή, άρα δεν υπάρχει και δοκιμασμένο αυτό το πείραμαμάλλον.

1-3-1

Θεωρώ πως αν ελέγξει κάποιος τα ριμπ, πρόκειται για σπουδαία αντιμετώπιση της κίνησης και του τρέξε.Αλλά τα ριμπ εκτός έδρας δεν μπορείς να τα ελέγξεις συνήθως αφού η εκτόξευση της περ.άμυνας γίνεται σε κόστος των ριμπ, που εκτός έδρας ούτως ή άλλως πέφτουν. Απαραίτητη προυπόθεση το 4άρι να έχει φουλ περ.άμυνα και το 5 να έχει φουλ τάπα και ριμπ.

Αυτά. Άμα κατάλαβε κανείς τίποτα, να μου τρυπήσει τη μύτη, οπότε επαναλαβάνω σε quote 3 κλειδιά για την καλή περ.επίθεση

α) σουτ αξιόλογο στους ψηλούς
β) μπάσιμο σχεδόν ίσο με το σουτ
γ) αγαπάμε πάσα γιατί δίνει ελέυθερα σουτ

Advertisement