A w innych gUrupach...GRUPA F:Estonia nie kombinowała i łatwo pogoniła Szwajcarię... za to Turcja grając CT uratowała honor pokonując Łotwę (
(27126) )... szkoda, że tak późno, bo teraz to już musztarda po obiedzie - awansowali rywale... i na dodatek nie stracili enta - dla nas słabo niestety. Trzecie miejsce w grupie dla Turków.
GRUPA E: Nie wiem, czy to ja zainspirowałem Hiszpanów... ale w każdym razie jako jedyni wybrali sobie grupę - oddali pierwsze miejsce Serbii walkowerem. Dla nas to akurat dobry układ, bo nie tylko słabszy rywal, ale również bez enta... Serbia w meczu "bez meczu" zagrali CT... też pewnie nienawidzą teraz Hiszpanów... ehhh... Najbardziej żal MiGa i Litwy

... w strasznej walce pokonali silną Belgię... ale przez kombinacje Hiszpanów starczyło to zaledwie na zajęcie trzeciego miejsca.
GRUPA D:W meczu o awans Rosja pokonała Ukrainę (
(27070) ). Do naszej grupy trafia natomiast silny Izrael, który dziś pogonił Portugalię (
(27071) ).
GRUPA C:Tu pierwsze miejsce już wcześniej zapewnili sobie Włosi... dziś tylko przypieczętowali to rozbijąc Czechów (CT). O drugim miejscu decydowały małe punkty... Chorwaci dość niespodziewanie bardzo wysoko wygrali z Bośnią (
(27043) ) i rzutem na taśmę zapewnili sobie awans. Żal Greków, którzy sensacyjnie byli bardzo blisko wyjścia z grupy...
GRUPA B:Potwierdziło się, że Francja czai się żeby zaskoczyć ich ulubionym motion - tym razem nadziali się na tę taktykę Węgrzy (
(27014) ). Dla nas źle, że to Francja straciła enta... bo do naszej grupy trafiają Węgrzy. Najsmutniejsi dziś są Niemcy... ładny mecz z Białorusią nie dam im awansu (
(27015) ) - trzymali kciuki za Węgrów, bo wtedy wyrzuciliby z imprezy mistrzów świata.
NASZA GRUPA:Drugie miejsce i awans dla Finlandii, która pokonała Bułgarów (
(26987) ).
A w drugiej fazie:
GRUPA "POLSKA":Łotwa (pełen ent)
Serbia (bez enta)
Izrael (obawiam się, że pełen ent)
Włochy (pełen ent)
Węgry (ent minimalnie uszczuplony)
Polska
GRUPA DRUGA:Estonia (pełen ent)
Hiszpania (pełen ent)
Rosja (wydaje mi się, że pełen)
Chorwacja (wydaje mi się, że pełen... albo prawie)
Francja (lekko uszczuplony)
Finlandia
Oceńcie sami, czy walkower byłby dobrym pomysłem...

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)