IZVJEŠTAJ:
🇨🇳 Kina 83 - 111 Bosna i Hercegovina 🇧🇦
Savladali smo bb velesilu, selekciju Kine !
Od samog početka meča, jasno je da je ovo bila utakmica u jednom smjeru, onom u kojem mi izlazimo kao apsolutni pobjednici. Početna zalaganja su očigledno rezultat činjenice da su naši protivnici vidno umorni i potrošeni ušli u današnji meč. Ipak i pored toga, uspjeli smo taktički nadigrati selekciju Kine koja je danas, po prvi put u sezoni, odlučila odstupiti od svog zaštitnog znaka za ovu sezonu i zone 3-2, te istu promijeniti u zonu 2-3.
Naravno, otvorili su nam prostor tamo gdje smo danas bili najjači i naše najbolje oružje ostavilo da neprestano rešeta protivničku mrežicu. I promašeni fokus selekcije Kine dodatno je dao doprinos tome da ih totalno taktički nadigramo i od samog starta naglasimo ko je to prvi učesnik polufinala.
Kao potvrda ovih tvrdnji, ističe se nekoliko statističkih podataka. Naime, šut za tri poena nam je bio nešto malo više od fenomenalnog. Trojke smo šutali sko 60%, tačnije 57% i to 20/35. Kini nije pomogla ni 2-3 zona te smo uprkos tome dominirali u skoku i utakmicu završili sa 6 skokova više. Od pojedinaca moramo istaknuti vanjske bombardere, Kajića sa 17 poena i šutem za 3p 5/7. Zatim Džinovića sa ukupno 23 poena, 6 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte uz šut za 3p također 5/7 i Perutovića sa 24 poena, šutem za 3 poena čak 6/8 i ukupnim šutem 8/13 za samo 22 minute igre.
Centri su i ovaj put bili na visini zadatka i defanzivno pokazali da su tu da svoje zadatke obave na najvišem mogućem nivou.
Odigrani su i preostali četvrtfinalni mečevi te smo saznali sve polufinaliste.
Dva polufinalna para čine:
Belgija - Bosna i Hercegovina
Slovačka - Slovenija
Mi smo opet na gostujućem terenu i tako će, ukoliko se tamo plasiramo, biti i do samoga kraja, čak i u finalu. Upravo zbog toga naš put je teži od svih drugih ali ujedno nam daje i više prkosa za rezultatski iskorak.
U polufinalu smo. Sada je sve moguće i najmanji detalji, sitnice će da odlučuju u posljednjim susretima. Iskreno, prije početka sezone ovakav rezultat nisam očekivao iako sam priželjkivao i potajno se nadao da možemo da odemo do samog kraja. Kako je vrijeme prolazilo, ova generacija je sve više stasavala i izrasla u pravi, konkurentni tim za U21 nivo. Kao takvi i stajemo na posljednje dvije stepenice pred konačni cilj.
Next stop: Belgija !
Hvala svima na podršci, Leonida, komšija selektore Šobiću i Joco, hvala za komentare !
Još jednom, molim i ovim putem sve menadžere da vode brigu o minutama i spreme optimalne forme za sve svoje igrače a mi ćemo svakako na dnevnpj bazi komunicirati do treninga i do same polufinalne tekme.
Hvala Vam i idemo dalje.
Volim te Bosno ❤️🇧🇦