Z wygrywaniem pieniędzy w różnych grach czy to poker, czy oczko, STSy, czy inne tam, to trzeba się nastawić, że się nie wygra. Trzeba mieć pieniądze na zbyciu których nie będzie żal. Dlatego ja to tak traktuje. Zakładam sobie, że pieniądze które mam na koncie poker stars, czy bet at home, to je stracę, prędzej czy później (po 30 zł sobie po wpłacałem). Jednak przeliczając to na ilość zabawy jaką z tego płynie to jest bardzo opłacalne moim zdaniem. Szczególnie przy pokerze, jak się gra na mikro stawki. Ilość godzin przyjemności w przeliczeniu na złotówki jest niebotyczna.
Na bet at home za te 30 zł, postawiłem już ponad 300 zakładów w niecały rok, przy różnych wydarzeniach sportowych, czy to mistrzostwa jakieś, czy polska ligę, czy NBA czy inne śmieszne zakłady. Nie zależy mi na wygranych, tylko na dobrej zabawie. Miło się oglądało mistrzostwa świata kiedy każdy z kupli postawił sobie po zecie na kogoś i się razem przy piwku oglądało.
Ale powtórzę jeszcze raz to muszą byc pieniądze które są przeznaczone na stratę. Znam jednego który się strasznie napinał bo chciał zarobić na tym i konsekwentnie wpłaca nowe pieniądze na bet at home i traci pomału coraz więcej. Bo sobie za wyższe stawki chce grać i liczy że w końcu sie odbije. A daj mu panie może szczęścia trochę.
Grając w pubie mamy wpisowe po 5 zł za każdego. W zamian każdy z nas dostaje po ok 4k żetonów(oczywiście posiadamy fajną skrzyneczkę z żetonami), a grę zaczynamy od bilndów 10/20 i zmieniamy je co 15 minut. Te 5 zł nie jest po to by zarabiać, tylko dla zachęty i mobilizacji, by każdy nie lekceważył gry i nie stawiał non stop all in. Jak na razie ten system nam się sprawdza. ten co zajmie 2 miejsce bierze sobie wpisowe, a ten co wygra resztę puli. Kiedyś myśleliśmy podnieść wpisowe, ale w większości stwierdziliśmy, że to nie ma sensu, bo wtedy to już na hazard pomału wchodzi. Tak, to jednego piwka nikomu nie żal. Jakby trzeba było już 10 lub więcej postawić to by już 2 piwka w barze było i już się kwas mógłby podczas gry robić.
Także jeżeli ktoś nie miał styczności jeszcze z holdemem to polecam. Jest dużo ciekawszą odmianą pokera niż standardowy 5 kartowy. Dużo główkowania i obliczania prawdopodobieństwa jest. A im więcej graczy przy stole tym ciekawsza sama gra oraz atmosfera towarzyska. Do tego jak się ma znajomy pub, których właścicieli znasz i grają z tobą nawet po zamknięciu pubu - to już prawdziwy luksus, kiedy wieczorem po pracy ludziska się schodzą:), a jak jeszcze nasi sportowcy w tle na ekranie sukcesy odnoszą to czego chcieć więcej?....... Kolejne zimnego piwka:)
Last edited by Mario at 10/12/2010 6:43:49 AM