Pozvani su igrači za današnji meč, oni će ujedno biti i okosnica ekipe za ovu sezonu. Imali smo nekoliko dilema, na (ne)pozivanje pojedinih igrača je uticala forma, na neke druge pak naša procena. Kako smo već više puta najavili predstojeći meč

ostaje da bacimo svetlo i na naš sastav.
Relja - ne znam da li treba išta reći za ovog igrača. I dalje alfa i omega ekipe. Nadam se da neće biti nekih značajnijih padova kod njega, to bismo teško nadoknadili.
Đokica - najmlađi igrač ove selekcije (uz Živadina) ali se od njega dosta očekuje. I dalje se trenira, te od njega možemo očekivati sve bolje partije u narednim sezonama.
Rogan - Odličan igrač i ono što je najbolje jeste da je pred njim još nekoliko reprezentativnih sezona. Veoma dobro izbalansiran, nadam se da će nam doneti kvalitet koji od njega očekujemo.
Alfir - nismo ni pomišljali da ga zovemo u prvom trenutku, ali onda je Adan dobio 6 nakon ažuriranja treninga i onda je bila dilema Ruta ili Alfir. Izabrali smo dotičnog zbog forme. Videćemo koliko će nam koristiti.
Božo - još jedan iz mlađe ekipe. Pokazao prošle sezone da je već sazreo za A tim, očekujemo još bolje igre ove sezone. Iako je na njegovoj poziciji velika konkurencija, mislim da neće biti dileme ko ima prednost, samo ukoliko je forma dobra.
Mićko - moj omiljeni igrač u ovoj generaciji. Može da igra sve i još uvek ima dosta toga da ponudi državnom timu.
Mirković - još jedno krilo u ekipi, ali može igrati i još neke pozicije u zavisnosti od ofanzivne taktike. Dobio prednost u odnosu na Eklemovića.
Jovančić - izuzetno važan igrač za našu selekciju. Mnogo me je usrećio kad sam video osmicu pored njegove forme. Nadamo se njegovim dobrim partijama.
Georg - još jedan visoki, iskusan igrač. Od njega očekujemo da nam pruži sigurnost pod košem i da ima što manje izgubljenih skilova do kraja sezone.
Zmaj - meni vrlo interesantn igrač sa dosta skilova, uz par sitnih nedostataka koje ćemo u hodu ispravljati. Mogao bi da nam bude vrlo koristan.
Živadinović - još jedan novajlija. Bilo je dileme da li da ga odmah priključimo ekipi i ioak smo se odlučili za tu opciju. Vrvtn ga nećemo previše forsirati, ali mi je drago da je na spisku. Dobiće svoju šansu.
Od ostalih igrača, tu je još nekoliko sigurnih - pre svega tu su dvojica nešto mlađih igrača, već pomenuti Adanović i Dragan Jovanović koji bi mogao da nam bude koristan u nekim mečevima. Blizu ekipe je i Eklemović, mada će on biti pozvan pre svega u slučaju problema sa povredam ili formom.
Na kraju, kao neki zaključak, ekipa ima trojicu igrača ispod 30 godina i jednog koji ima okruglo 30 (Đokica, Zmaj, Božo, Živadin). Dragan Jovanović i Adanović koji će takođe biti deo ove ekipe imaju 29, odnosno 30 godina. Uz Roganovića (31) i Mićovića (32), to je neka osnova za narednih 3-4 sezone gde će se polako priključivati mlađi igrači u zavisnosti od potreba i od napretka.
Nadam se da će bitI ljudi včrs na chatu, iako znam da je danas veliki praznik (koristim ovu priliku da svima koji slave Svetog Nikolu poželim srećnu slavu i da je u miru i radosti proslave). ;)
Za kraj, ali ne i najmanje bitno:
NAPRED SRBIJAAAAA!!!!Srbija - Bugraska 20hLast edited by Zvone Kralj at 12/19/2016 9:50:03 AM