BuzzerBeater Forums

BB Srbija > У21 сезона 48

У21 сезона 48

Set priority
Show messages by
This Post:
44
302397.16 in reply to 302397.14
Date: 3/12/2020 3:57:43 PM
Tunjevina
II.1
Overall Posts Rated:
560560
Second Team:
Krompir
Raspored se pravi prema nosiocima i on je uvek isti. Slovenija kao 2. nosioc u grupi je do meca sa nama igrala po redu sa 6 → 5 → 8 → 7 nosiocem, a mi sa 7 → 6 → 5 → 8 nosiocem.

Znaci 2. i 3. nosioc uvek igraju sa istim timovima do medjusobnog meca u 5. kolu. Posle 5. kola, 2. nosioc igra po redu sa 4 → 1 nosiocem, dok je 3. nosiocu raspored obrnut.
3. nosioc ima malo bolji raspored do medjusobnog meca sa 2. nosiocem, dok 2. nosioc ima malo bolji raspored u poslednja 2 kola. Mislim da je bespotrebno zaliti se na raspored koji se uvek odredjuje na isti nacin i znalo se sta nas ocekuje.

Jednostavno, 2 od 3 naredne stavke su trebale biti ispunjene da bi se prosla grupa:
(A) Dobiti Sloveniju u direktnom okrsaju
(B) Iznenaditi Italiju
(C) Pobediti ostale timove sa vecom kos razlikom nego Slovenija tako da zavrsimo sa boljom kos razlikom od njih.

Mi smo ispunili stavku A, ali nismo stavke B i C. Slovenci nisu ispunili stavku A (izgubili su od nas), ali su ispunili stavke B i C, i samim tim su zasluzili prolaz dalje.
Mogli smo da prodjemo dalje sa ispunjenom samo stavkom A, ali uz dozu srecu, tj. da Slovenija uz crunch izgubi od Italije, sto ipak nije bilo realno.

Uvek moze gore, ali treba valjda ka napred gledati i videti sta se moglo odraditi bolje

This Post:
00
302397.17 in reply to 302397.16
Date: 3/12/2020 9:17:10 PM
Head Hunters
III.8
Overall Posts Rated:
141141
Raspored se pravi prema nosiocima i on je uvek isti. Slovenija kao 2. nosioc u grupi je do meca sa nama igrala po redu sa 6 → 5 → 8 → 7 nosiocem, a mi sa 7 → 6 → 5 → 8 nosiocem.

Znaci 2. i 3. nosioc uvek igraju sa istim timovima do medjusobnog meca u 5. kolu. Posle 5. kola, 2. nosioc igra po redu sa 4 → 1 nosiocem, dok je 3. nosiocu raspored obrnut.
3. nosioc ima malo bolji raspored do medjusobnog meca sa 2. nosiocem, dok 2. nosioc ima malo bolji raspored u poslednja 2 kola.
Mislim da je bespotrebno zaliti se na raspored koji se uvek odredjuje na isti nacin i znalo se sta nas ocekuje.

Jednostavno, 2 od 3 naredne stavke su trebale biti ispunjene da bi se prosla grupa:
(A) Dobiti Sloveniju u direktnom okrsaju
(B) Iznenaditi Italiju
(C) Pobediti ostale timove sa vecom kos razlikom nego Slovenija tako da zavrsimo sa boljom kos razlikom od njih.

Mi smo ispunili stavku A, ali nismo stavke B i C. Slovenci nisu ispunili stavku A (izgubili su od nas), ali su ispunili stavke B i C, i samim tim su zasluzili prolaz dalje.
Mogli smo da prodjemo dalje sa ispunjenom samo stavkom A, ali uz dozu srecu, tj. da Slovenija uz crunch izgubi od Italije, sto ipak nije bilo realno.

Uvek moze gore, ali treba valjda ka napred gledati i videti sta se moglo odraditi bolje :D

(y)

Хвала. За неке будуће нараштаје, врло конструктивна и корисна смерница и анализа.
Бар ја, нажалост нисам знао за непроменљивост распореда и условљеност истог унапред установљеним критеријумима.

Међутим, и даље остајем при истом и не мислим да су, ни Италијани ни Словенци, пролаз даље заслужили више од нас.
За Италију је тај меч био ревијалан, чували су ент., а једини озбиљан меч у групи имали су против нас.. који смо на њих ишли после прилично неизвесног и важног меча са Словенијом..
А сматрају ли Словенци, ту Пирову победу и такав пролаз у наредну фазу, величанственим и великим, ево први им, од свег срца на истим честитам, и желим им и још прегршт, тако грандиозних подвига и резултата.

Што се нас тиче, богатији смо за једно ново искуство. Гледајмо сви, обратимо пажњу, фокусирајмо се.., као појединци, заједница.., да нам се исто такво искуство у будућности никада више не понови.
Ево, ти си дао одличне смернице, формулу за успех практично.. Свака част. Спроведимо је.

This Post:
33
302397.18 in reply to 302397.16
Date: 3/13/2020 10:33:18 AM
Overall Posts Rated:
590590
Da li Tunjevina najavljuje kandidaturu za U21 selektora, gde bi u brišućem letu pomeo konkurenciju?!?
Drma li se stolica i Markoviću, takoreći večitom selektoru (i večitom Luzeru)?!?

Tuna, prešaltaj se na reprezentativni basket, tu su ti veće šanse. Dorćol je ponovo u Prvoj, nema više prostora za titule.

Last edited by Zvone Kralj at 3/13/2020 10:33:38 AM

This Post:
00
302397.19 in reply to 302397.18
Date: 3/13/2020 2:42:12 PM
Tunjevina
II.1
Overall Posts Rated:
560560
Second Team:
Krompir
Tesko da cu nekad da budem u21 selektor, previse tu posla ima

Markovic ima moje puno poverenje i postovanje. Ako se priblizim njegovoj fotelji, to ce biti sa ekserima, cekicem i lepljivom trakom, kako bih mu ucvrstio poziciju

This Post:
22
302397.20 in reply to 302397.18
Date: 3/13/2020 2:42:56 PM
Head Hunters
III.8
Overall Posts Rated:
141141
Не знам за Марковића, али против актуелног селектора младе, тешко да ико тренутно има иоле озбиљне изгледе.

This Post:
11
302397.21 in reply to 302397.20
Date: 3/14/2020 4:17:41 PM
Tunjevina
II.1
Overall Posts Rated:
560560
Second Team:
Krompir
Zainteresovanost za selektora u21 reprezentacije poslednjih sezona nije na zavidnom nivou. Cak je i govor trenutnog selektora bio u smislu “Ajde ja cu kad vec nece niko.”

Tako da nema potrebe dodatno odvracati ljude od kandidature za u21 selektora pisuci kako nemaju izglede. Ne znam na osnovu cega si doneo takav zakljucak!?

Ako bude bilo menadzera koji su zainteresovani za u21 selektora, svakako ih treba saslusati. Dobro je imati vise od 1 ozbiljnog kandidata, i ja se iskreno nadam da ce u buducnosti to cesce da bude slucaj.

This Post:
00
302397.22 in reply to 302397.21
Date: 3/14/2020 5:46:15 PM
Head Hunters
III.8
Overall Posts Rated:
141141
Одвраћати?! B)

Па ја сам први за плурализам..

Ево, изволи, окупи тим, изађи му на црту, па провери и мишљење и заинтересованост заједнице. :)

Свакако ћемо те саслушати.. и тебе и остале кандидате. ;)

This Post:
00
302397.23 in reply to 302397.22
Date: 3/15/2020 3:57:59 PM
Tunjevina
II.1
Overall Posts Rated:
560560
Second Team:
Krompir
Ako budem imao motiva i vremena da u buducnosti ponovo budem selektor, bice to za A reprezentaciju. To ne znaci da me rezultati mladih ne zanimaju, i da ne treba da uputim ponekad kritiku (ili pohvalu), ako za to ima osnova.

Mladi selektor je na kraju krajeva i prihvatio kritiku, tako da mu nepotrebno cinis medvedju uslugu braneci ga.

This Post:
11
302397.24 in reply to 302397.23
Date: 3/15/2020 4:28:04 PM
Overall Posts Rated:
216216
Људи ајмо мало да релаксирамо ситуацију,ово је само игрица коју сви волимо наравно,али напољу се дешеава јако велика криза и ситуација није нимало наивна...Надам се да су сви добро и да нема босених...

Критике су увек добро дошле,поготово оне добронамере,како сам и схватио твоје...Тако да,само лаганица,ту смо да се договарамо око свега и сарађујмо колико можемо...

Last edited by Змај од Јастребца at 3/15/2020 4:28:44 PM

Змај
This Post:
11
302397.25 in reply to 302397.23
Date: 3/16/2020 9:55:15 PM
Head Hunters
III.8
Overall Posts Rated:
141141
Океј, прихватам могућност да сам и ја погрешно перципирао природу твојих првобитних намера, будући да је критика упућена месец дана након, ране елиминације младе репрезентације на европском првенству у Пољској, и на рачун, новог селектора, коме је ово иначе, тек први мандат, а у ком су га сачекали, и незахвалан распоред и неугодни противници. Који је испао скором 6-1, поразом Италије а не победом Словеније, и услед ниже кош-разлике од репрезентације коју је претходно победио.
Ако нам је заиста свима стало до заједнице, а искрено верујем и мислим да јесте, где смо сви ми, неки искуснији-неки мање искусни, били да га још тада посаветујемо и упутимо, ако смо већ видели или нам се чинило да греши?! Мм..?!

У међувремену је, исти тај, 'неискусни' и 'стратешки лоше потковани селектор', практично од 0-е, окупио и реизградио скаутинг тим, читаву плејаду нових људи способних и вољних да раде, помогну и допринесу репрезентативном развоју, афирмацији и поновној популаризацији младе репке међу домаћим менаџерима и у наредних неколико сезона. И то у тренутку кад домаћа ББ заједница није ни део онога што је некада била а и сам ББ је у изумирању.
Зато га и подржавам, и позивам и тебе и све остале да нам се придружите, јер сте нам својим искуством, знањем, идејама и пре свега заједничкој љубави према ББ-у, много кориснији са ове него са те стране.
А нама, да поново и после дуже времена, изградимо једну врло-врло озбиљну и одрживу ББ репрезентативну причу, недостаје још веома мало.. свега неколико људи. И то је лепа вест за домаћу ББ заједницу.
И зато придружујте се, а мање критикујте.
Јер питање селектора у једној функционалној и добро организованој целини, споредна је ствар и питање општег концензуса.

Last edited by Relja hunter at 3/16/2020 9:56:53 PM

This Post:
22
302397.26 in reply to 302397.25
Date: 3/17/2020 1:35:44 AM
Overall Posts Rated:
216216
Фала колези Пантићу,упс Рељићу,упс Рељи
Хвала на подршци без које би све ово било неподпуно...Надам се да то буђење бб заједнице идаље иде узлазним смером,и да ћемо за коју сезону обе наше репке гледати у борбама за медаље

Умеђувремену је изашао распоред за наставак овог несрећног утешног турнира и овако на први поглед (уз добру стратегију) чини се да можемо да прођемо и без пораза...
Украинци делују као најозбиљнији противник(срећом у последњем колу) имаји тог једног плеја какав се ретко виђа у овом узрасту и којег треба на неки начин неутралисати колико то буде било могуђе,остале текме мислим да неће бити неки превелики проблем...Иду нам солидни македонци у наредном колу,па позивам све да будемо уз нашу младу репку у понедељак
Поздрав,и чувајте здравље...

Змај
Advertisement