בחירת מתאמניםשלום לכולם!
מקווה שלכולם הלך טוב בדראפט ואתם נסגרים על מתאמנים לעונות הקרובות. הייתה שיחה בקבוצת הוואטסאפ שהסבה לתשומת ליבי את העובדה שיש פער בין איך ששחקן שמשחק באזר שנים תופס מתאמן טוב לבין מה ששחקן באזר חדש תופס.
אני מאמין שאפשר לנסות לגשר על הפער הזה.
עם זאת, חשוב לי להגיד שזה בא בעיקר עם ניסיון. ניסיון בפיתוח שחקנים ובאימון שלהם, ולראות איך הם מתחילים ואיך הם מסיימים לעומת שחקנים אחרים במחזור שלהם, זה לא משהו שאפשר ללמד.
אני אנסה להעביר בפוסט הזה את העקרונות לגבי מה שאני מחפש במתאמן. כרגע אני אתרכז במתאמן
לנבחרת הצעירה ואחר כך אגיד כמה מילים על מתאמן
לנבחרת הבוגרת.
מהו מתאמן טוב ומה הופך אותו לפוטנציאל נבחרת צעירה?אני אתחיל ואגיד ששחקן שמגיע לנבחרת הצעירה עושה את זה באופן יחסי לבני המחזור שלו. יש כאלה יותר טובים שנמצאים במחזורים מטורפים ולא נכנסים לנבחרת, ויש כאלה שאפילו בגיל 20 מככבים בצעירה.
ברמת העיקרון, כשאנחנו מחפשים שחקנים לנבחרת הצעירה, אנחנו מתרכזים בפוטנציאלים
אולסטאר מתקדם (7) עד אמויפי (9).גם שחקנים פוטנציאל היכל התהילה (10) ואחד הגדולים (11) יכולים לעשות צעירה, אבל בגלל שהם מכוונים בוגרת זאת לא המטרה איתם.
חשוב לי להגיד על פוטנציאל 10-11 שזה לא חד משמעי, יש שחקנים עם פוטנציאל כזה שאנחנו מכוונים לצעירה כיוון שחסר להם את התכונות הראשיות שאנחנו רוצים שיהיה להם על מנת להגיע לבוגרת.
לאחר שנבדוק את הפוטנציאל נראה מה הגובה של השחקן.
בעיקרון, כל שחקן 206 ס"מ או גבוה יותר מכוון לגבוה, ומה שנמוך יותר מכוון לגארד. אני שוב מסתייג ואומר שזה באופן כללי וכמובן שיש יוצאים מן הכלל שגם גובה 200 ס"מ אנחנו עושים אותם גבוה חסימה.
אחרי שבדקנו גובה כדי לדעת מה הוא צריך להיות, ופוטנציאל כדי לראות אם יש לו סיכוי לעשות נבחרת, נבדוק מה חלוקת התכונות שלו.
חלוקת תכונות של שחקןכדי ששחקן יהיה מתאמן טוב, אנחנו צריכים שיהיה לו סט תכונות טוב, אבל בעיקר שיהיו לו תכונות חזקות במקומות שאנחנו רוצים שיהיה לו תכונות חזקות.
כלומר, בואו ניקח את
הגארד האידיאלי.
(https://imgur.com/Qne6Bn5)(עדיין אין לי שום מושג איך לשים פה תמונות)
גארד שיוצא מהדראפט עם 7 בכל התכונות כולל קליעה פנימית והגנה פנימית, שחשובות לגארד, ועם 1 בריבאונד שמשאיר לו הרבה מקום בפוטנציאל.
נדיר מאוד לראות שחקן כזה, אבל כשמדברים על גארד למשחק פנימה אנחנו רוצים לראות שיש לי לפחות 5-7, מינימום 4, בתכונות החשובות. כלומר, חדירה, הגנה חיצונית, קליעת ניתור, קליעה מבפנים. אלה ארבעת התכונות הכי חשובות. אפשר נגיד להתפשר על גארד שיש לו 3-4 שליטה ומרחק, או אפילו מסירה והגנה פנימית, אבל תכונות כמו הגנה חיצונית זה משהו הכרחי.
אפשר גם לקחת עם ריבאונד גבוה זה פשוט כמה שפחות ריבאונד לגארד ככה יותר טוב.
הנה דוגמה לעוד סוג של גארד(https://imgur.com/H0evLr5)כאן אנחנו רואים גארד עם תכונות פנים נמוכות. במצב כזה אנחנו צריכים לחשוב על האם בכלל שווה לאמן אותו פנימה? ככל הנראה עדיף להשקיע יותר בניתור.
ההחלטה בין האם הוא גארד שמתאמן פנימה להאם הוא גארד שמתאמן החוצה נקבעת לפי סוג האחד על אחד שאתם מאמנים. כל גארד מתחיל את הקריירה שלו בממוצע בעונה וחצי של אחד על אחד. אחד על אחד פורוורדים מאמן קליעה פנימית וניתור, ואחד על אחד גארדים נותן יותר דגש על ניתור. כיוון שלגארד הזה כנראה אין סיבה לאמן קליעה פנימית, נרצה שהוא יתאמן יותר אחד על אחד גארדים ויהיה טוב יותר למשחק חוץ.
גם כאן לא נרצה לוותר על התכונות החשובות, שהן חדירה והגנה חיצונית, אבל בגארד מהסוג הזה נרצה לראות יותר מרחק וניתור מאשר בגארד שמכוונים אותו להתקפה פנימה.
אני צריך להודות, שב99 מתוך 100 פעמים נעדיף את הגארד האידיאלי על פני הגארד החוצה, כיוון שהוא יהיה טוב יותר ורווחי יותר. ככה הוא גם יעלה יותר.