BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXII

Kérdés és csevegő XXII (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: blive

This Post:
00
248444.160 in reply to 248444.159
Date: 10/6/2013 8:20:13 AM
Overall Posts Rated:
6262
én is tapasztaltam ilyet, hogy rákérdez, hogy akarsz-e rá licitálni xy összegért. szerintem ez is egy újítás, és jó ötletnek tartom, mert így kiszűrhető a "félrekattintásos" licit .

This Post:
00
248444.161 in reply to 248444.159
Date: 10/6/2013 8:21:10 AM
Overall Posts Rated:
113113
Hát azt nem figyeltem mennyire értékelte, de lehetséges, mivel egy 18 éves játékos volt. De sajnos sokkal feljebb is verték, mint amennyit adtam volna érte :))

This Post:
00
248444.162 in reply to 248444.157
Date: 10/6/2013 11:16:12 AM
Overall Posts Rated:
310310
Ez egy újítás, nemrég találkoztunk vele mi is a fordításban. Azt nem tudom, hogy ez be lesz-e vezetve, vagy csak tesztelgetik.

Don't feed the troll
This Post:
00
248444.163 in reply to 248444.158
Date: 10/6/2013 11:22:23 AM
Overall Posts Rated:
310310
Volt azért jelentkező, de valóban egyre kevesebb. Amúgy emberi tulajdonság, hogy nem szívesen kérnek segítséget, ha az nem jár közvetlen előnnyel (van olyan játék, ahol pl virtuális pénzt, vagy pontot kapsz azért, ha mentorkodsz, vagy ha téged mentorálnak), pl én sem kértem anno, hanem "kerülő úton" beszélgetésbe elegyedtem Pitie-vel és kikérdeztem finoman arról, amit tudni akartam
Mondjuk nyilván levágta miről van szó, de nagyon rendes volt és sokat segített a válaszaival. Ugyanakkor fel sem merült bennem opcióként, hogy én mentort kérjek, mert bíztam magamban annyira, hogy meg tudom oldani nagyrészt önerőből is az eddigi (illetve addigi) online managerjátékos tapasztalataim alapján.
Sokan ráadásul eleve ódzkodnak a fórumozástól, na ők pl el sem jutnak a mentor topikig. Tudom, hogy kezdőüziben is benne van, de szerintem azt is a friss regek többsége olvasatlanul törli a legtöbb játékban.

Don't feed the troll
This Post:
00
248444.164 in reply to 248444.163
Date: 10/7/2013 3:14:43 AM
Overall Posts Rated:
411411
Most akkor kérdem én, aki úgy gondolja ügyes okos stb. és ezért nem hajlandó senkitől segítséget kérni, az miért fakad ki bárhol azért, mert a csapata tönkre ment? Tudom az emberi ego meg minden, de akkor is. Amikor én elkezdtem tanultam vendabaltó, preckin át kaygeeig bezárólag mindenkitől akitől csak tudtam. Ezt a lehetőséget akartam bárkinek megadni akkoriban a programon keresztül. Aki nem élt vele, szerintem úgymond az magára vessen. Ritka lesz az a manager aki segítség, fórumozás és minden más nélkül jut valamire.

This Post:
00
248444.165 in reply to 248444.164
Date: 10/7/2013 6:36:10 AM
Overall Posts Rated:
310310
Félreértetted, én gondoltam úgy, hogy elég okos és ügyes vagyok és nem mentem tönkre. Másoknál ennél jóval több ok lehet, hogy miért nem kér segítséget, van aki alapból utálja a fórumozást, mint kommunikációs formát; más meg sem találja, amit keres; megint más éppen olyan mentort kap, aki scout volt, ezért ott is azt hallja, hogy ölje minden pénzét játékosba, edzőbe, stb.
Amúgy a mentorprogram jó ötlet, csak hát ugye ahány mentor, annyi szokás. Nem ártana egy közösen megírt rövid tutorial (tényleg rövid), amiben le lennének írva a fontosabb dolgok, alapelvek, leggyakoribb hibák, stb. A mentor meg csak konkrét esetben segítene egyéni megoldásokkal.

Don't feed the troll
This Post:
00
248444.166 in reply to 248444.165
Date: 10/7/2013 6:53:11 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Nem ártana egy közösen megírt rövid tutorial (tényleg rövid), amiben le lennének írva a fontosabb dolgok, alapelvek, leggyakoribb hibák, stb. A mentor meg csak konkrét esetben segítene egyéni megoldásokkal.

Ez lenne a BB Wiki (http://buzzerbeaterhun.hungarianforum.com/f1-buzzer-wiki. Csak sajnos aki a fórumot nem olvassa el, az nagy valószínűséggel ezt sem fogja. Bár ne legyen igazam. :)

This Post:
00
248444.167 in reply to 248444.166
Date: 10/7/2013 7:59:11 AM
Overall Posts Rated:
310310
Ismerem azt és ezért mondtam, hogy "tényleg rövid". Az nem rövid, napokba telik átolvasni. Ráadásul a nagy része egy az egyben az itteni ismertetőből van átvéve, azt meg úgyis elolvassa aki akarja. Én egy olyan - 1-1,5 oldalnyi - tutorialra gondoltam, ahol nem azok az infok vannak, amik elérhetőek amúgy is a szabálykönyvben, pl a 2 IR - 3 ECS felállás, vagy a jelenlegi 2pontos erőltetése 1-1 elleni taktika dominanciája, vagy a draft megfigyelési pontok értelmes felhasználása, hogy ne csak a bevételeket mondjam. Szóval csupa olyan dolog, amit a régebben játszó menedzserek a saját bőrükön tapasztaltak meg és ami sehol nincs leírva, max több hónapja bezárt topikokban, amikat nagy valószínűséggel egy újonc nem fog végigolvasni.

A BuzzerWiki nagyon jó eszköz, amikor valaki egy specifikus témáról szeretne átfogó képet kapni és tudja is, hogy mi az amit keres, mit szeretne tudni. Amikor egy újonc érkezik és elélökünk egy linket, hogy ezt a 120 oldalnyi anyagot nézd át, persze, hogy elmegy a kedve.

Last edited by LA-Charlie50 at 10/7/2013 8:01:47 AM

Don't feed the troll
This Post:
00
248444.168 in reply to 248444.167
Date: 10/7/2013 8:26:37 AM
Overall Posts Rated:
411411
Aki nem veszi annyira komolyan ezt a játékot, hogy agy wiki-t végig olvasson, az így se úgy se fog sehova se jutni. Ez viszont tuti 100%. Mert ezek az emberek nem fognak annyi időt energiát fektetni az egészbe. Velük nem fogunk válogatottaknak edzeni, fórumozni stb. Valamilyen szinten hasznos tagjai a BB-s társadalmunknak, de igazán mégse. Nem fogsz velük ntk-re edzettni fórumozni stb stb.! Vannak de nekünk semmi hasznunk belőlük, max több draftunk lesz illetve talán több magyar játékos kerül edzésbe valamilyen szinten.

This Post:
00
248444.169 in reply to 248444.168
Date: 10/7/2013 8:35:00 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch

Sok mindenben igazad van, de pont ez lenne a szép a dologban: úgy megfogni a kezdőket, hogy minimális energiaráfordítással is hasznosak legyenek a közösség számára-és érezzék is, hogy fontosak és hasznosak!

This Post:
00
248444.170 in reply to 248444.168
Date: 10/7/2013 8:49:04 AM
Overall Posts Rated:
310310
Szerintem senkit nem kell eldobni, vagy leírni. Biztos nem fogtok velük válogatottakat edzetni, de próbálkozások voltak, hogy u21-re edzessen velük az éppen aktuális stáb. Itt érzem amúgy hibásnak a képletet, megint az jön fel, hogy ők nem fognak válogatottat edzeni, tehát nem hasznos tagjai a közösségnek. Ilyen szemszögből nézve a jelenlegi "elit", azaz első- és másodosztályú csapatok több mint fele "nem hasznos".

Jól megfogalmaztad sajnos a lényeget: "Vannak de nekünk semmi hasznunk belőlük". Ez a baj. Nem azért játszik mindenki (sőt szerintem a menedzserek döntő többsége nem azért játszik), hogy "hasznára legyen" annak a pár embernek, aki a két válogatott körül dolgozik, hanem a saját örömére. Ezzel nincs is baj, mondhatnád, hogy akkor boldoguljon egyedül, ne várjon segítséget a stábtól, csakhogy ezekből egy napon még komoly nevelőegyesület lehetne. Természetesen nem mindenkiből, de ha csak 10 csapat eljutna idáig, aki segítég hiányában végül is soha nem fog eljutni, az gondolom, nem jönne rosszul a válogatottnak sem. Mármint plusz tíz nevelő csapat.

És a gond még nem is ezzel van igazán. Hanem azokkal, akik szerettek is volna nevelni, tehát még a szándék is megvolt. Nem azt mondom, hogy a scout végezze el a mentor munkáját, de annyi talán belefér a scout idejébe, hogy ránézzen a csapatra és ha úgy látja, hogy nincs megfelelő anyagi háttér, akkor nem monster edzést javasol, vagy legalább megkérdezi az emberkét, hogy van-e mentorod, tudod-e, hogy bevételt kell növelni, stb. Aztán ha az illetőnek szemmel láthatóan fogalma sincs a pénzügyek fontosságáról, akkor átirányítani egy mentorhoz. Ennyi kéne és nem 100 csapatot menedzselni. Bevallom, nem tudom, most hogy megy, de régebben bizony annyi volt a kommunikáció, hogy az elején megkérdezték az embert, hogy hányas edzője van, tud-e egyposztos edzést adni. Később ez leszűkült annyira, hogy fejlődik-e, ezt és ezt eddz, jelents ha fejlődés van. Értem én, hogy válaszol a scout, ha kérdezik, de ha valaki még azt sem tudja mit kell kérdezni, akkor attól hiába is várjuk el, hogy értelmes kérdést tegyen fel és ne túl későn.

No mindegy, nem akarok én beleszólni a scoutok, stábtagok, kapitányok munkájába. Egyszerűen azt látom, hogy az eltarthatatlanság miatt sorra vonulnak vissza a válogatott kaliberű játékosok, egyre csökken a nevelő egyesületek száma. Még ha nem is általános megoldás lenne erre a tájékoztatás, de ha csak 10 csapatot sikerülne a jó irányba terelgetni, már az is nagy segítség lenne. Szerintem. Még a scoutok vállára sem kéne különösebb terhet pakolni, egyszerűen a kapitánynak (itt elsősorban az u21-re gondolok, az újoncok jellemzően oda kezdenek edzeni) meg kéne kérnie a szabad mentorokat, hogy ketten csatlakozzanak a stábhoz és amikor "szétosztják" a friss draftot, kérdezzék ki a jelentkező csapatokat (nem az öregeket nyilván), mekkora stadionja van, tervez-e bővíteni, költ-e draftmegfigyelésre, mennyi a személyzet összfizuja, stb és szükség esetén adjon tanácsot, és mindenképp világosítsa fel a menedzsert, hogy az u21-be jellemzően 50k körüli/feletti játékosok kerülnek be, tehát ezt vegye figyelembe.

Don't feed the troll
Advertisement