Určitě souhlasím s tím, že by se správným zaměřením, lepší komunikací dalo z U21 uhrát lepší výsledky, než jsou v poslední době. Otázkou je, kde je ten strop potenciální výkonnosti, jestli je to postup ze skupiny na ME, ale už bez větší šance na postup na MS nebo jestli třeba i ten postup na MS, boj o medaile na ME, MS by byl reálný.
SF bych u U21 vůbec neřešil, pokud hraji v útoku vnitřek hraje PF a vnějšek PG to je celé...
O OD a ID si nic nepsal ohledně SF, psal si, že si tam hrál PG nebo PF, abychom byli přesní.
Jinak se asi schodneme v základních principech tréninku pro PG/SG a PF/C a ani jsem tady celkově nezaznamenal nějaké protichůdné názory. Snad kromě toho, že Caprfild uváděl PA v tréninzích pro podkošové hráče.
Ale mělo by se přihlížet k tomu, jaké sekundárky hráči dostali z draftu. Když vidím u těch habánů OD 1, jde mi z toho až mráz po zádech, když si představím, že by na nich měl tým stát, byť by měli primárky sebevýše (ale neříkám tím, že by to měli dotrénovat). Podle mne by některé sekundární skilly (např. OD u podkošáků) řekněme pod 3-4 měly být využívány jen ve výjimečných případech.
Trošku mám i pochybnosti o kvalitě našeho draftu, což je dané relativně malým počtem klubů. Když se dívám do databáze a navíc není už úplně po draftu, už proběhlo 6 tréninků, ale hráči mají různý datum poslední aktualizace, tak vidím mezi 18 letými hráči pouze 9 hráčů nad 200 cm součtu 50+ a navíc jen u 3 z nich je již evidovaný nějak skok. Pak jsou ještě 3 dalších hráči s nižším součtem, kde je již vidět nějaký pokrok. Což dává obrázek o 2 věcech najednou - první je úroveň draftu, druhá je kvalita tréninku. Hráčů do 200 cm je trochu více, 6 jich je 55+, z toho 3 s nějakými skoky, dalších je 50-54, ale jen u 2 je již evidovaný nějaký skok a to navíc vždy jen 1. Takže z hlediska tréninku to nevypadá příliš pozitivně. Nevím, jak moc to koresponduje s tím, co tady psal Caprfild o tomto ročníku.
A hlavní otázka je, jestli máme někoho, kdo by se ujal U21 a byl schopen pozvednout tu komunikaci, oslovit manažery. Já se obávám, že ne, ale třeba někdo překvapí. Takže pokud ty manažery nikdo neumí oslovit, tak vlastně ve finále ten výsledek je takový, že nejsou :-)