BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τι άλλο θα θέλαμε στο παιχνίδι την νέα σεζόν 2

Τι άλλο θα θέλαμε στο παιχνίδι την νέα σεζόν 2

Set priority
Show messages by
This Post:
00
203031.161 in reply to 203031.159
Date: 10/11/2012 8:23:32 AM
Spartakos
III.8
Overall Posts Rated:
5959
Second Team:
Coffee Junkies
"Με πόση απάθεια δέχεστε τους τόκους..." επειδή σε ένα άλλο μνμ ανέφερες ότι σπουδάζεις οικονομικά να σου κάνω μια ερώτηση ποιος καθηγητής σε μάθημα χρηματοοικονομικών σου είπε ότι αυτός που δανείζει με τόκο είναι τοκογλύφος γιατι άν στο έχει πει να παραιτηθεί, επίσης πές μου, αν ο άλλος δεν έχει όπως λένε οι άγγλοι και αμερικάνοι το τόκο, interest γιατί να σε δανείσει δεν έχει λόγο, τοκογλύφος είναι αυτός που δανείζει με 25 30 και 40% και προεισπράτει τους τόκους, ε στο παιχνίδι που σου βάζει 5% νομίζω είναι υπερβολικό έως άτοπο να μιλάς για τοκογλύφους και μάλιστα για ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Άλλο δανείζω με φυσιολογικό τόκο και άλλο πατάω τον άλλο στο λαιμό. Όσο για τη τακτική όλοι θα ήθελαν να αλλάζουμε τακτικές, η σωστή ερώτηση είναι αν αυτό είναι εφικτό και επίσης μέσα στο παιχνίδι, βέβαια άλλα παιδιά μπορούν να το εξηγήσουν καλύτερα από μένα, όποια τακτική κι αν διαλέξεις ο προπονητής δίνει οδηγίες ή οι παίχτες παίρνουν πρωτοβουλίες και προσαρμόζουν λίγο το παιχνίδι, θα έχεις δεί πιστεύω ότι στο λόου ποστ σουτάρουνε και τρίποντα. Αν ο προπονήσιμος έχει άθλια εξ. άμυνα απλά μ' αυτό αρχίζεις και μετά περνάς σε κάτι άλλο λογικό δεν είναι ο άθλιος να κάνει φάουλ, θα σου πάρει λίγο χρόνο μέχρι να πάει στο 4 5 για να μειώσει τα φάουλ αλλά μετά ως εκ θαύματος θα κάνει λιγότερα φάουλ και θα μπορείς να προπονείς κι άλλα στατς. Ξαναλέω λοιπόν το Buzzerbeater έχει ένα τρόπο λειτουργίας, ε δε νομίζω να σε υποχρεώνουν να το παίζεις αν δεν σ αρέσει ούτε σε υποχρεώνουν να πληρώσεις ( είμαι σίγουρος ότι η πρώτη σου φράση μόλις διάβασες το " να πληρώσεις" ήταν "αυτό μας έλλειπε")

This Post:
00
203031.162 in reply to 203031.161
Date: 10/11/2012 8:33:45 AM
Spartakos
III.8
Overall Posts Rated:
5959
Second Team:
Coffee Junkies
Α και για να το δεύτερο μνμ, να σου πώ ότι ακόμα και στο πρώτο football manager που ήταν για γέλια σε σχέση με αυτά που βγήκαν μετά, γιατί μπορούσες με τη Παναχαϊκή (τιμή και δόξα) να σηκώσεις champions τόκους πλήρωνες κανονικά αν είχες δάνεια

This Post:
00
203031.164 in reply to 203031.163
Date: 10/11/2012 9:59:38 AM
Overall Posts Rated:
302302
στο 5ον εγω θα μεινω και θα σου πω οτι χωρις να γνωριζω απο προγραμματισμο σκεψου να προστεθουν τοσες εντολες σε εναν σερβερ...για εκατομμυρια χρηστες...ποσο πιο βαρυ και αργο θα γινει το παιχνιδι?

και επιπλεον εδω δεν μπορουν να βρουν ακρη με τα φυλλα αγωνα μετα το παιχνιδι θα προστεσουν και εντολες...

This Post:
00
203031.165 in reply to 203031.163
Date: 10/11/2012 10:02:37 AM
Spartakos
III.8
Overall Posts Rated:
5959
Second Team:
Coffee Junkies
Δεν θα μπώ ούτε εγώ στη διαδικασία συζήτησης σ αυτό το νήμα για το σύστημα δανεισμού και πως δανείζουν οι τράπεζες και όλοι οι άλλοι, γιατί δεν έχει νόημα σ' αυτό το νήμα, σ' άλλο νήμα ίσως, ούτε λέω ότι μέσα από νομότυπες διαδικασίες δεν υπάρχουν τόκοι που βρίσκονται στα όρια της τοκογλυφίας αλλά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν αφορά το παιχνίδι. Φυσικά και παρατηρούνται και νόμιμα φαινόμενα τοκογλυφίας αλλά δεν σημαίνει ότι θα καταργήσουμε τον τόκο γενικά και το χρήμα από δω και πέρα θα δανείζεται άτοκα, τον τόκο τον συναντάμε απ ' τα αρχαία ακόμα χρόνια και έχει λογική βάση η ύπαρξή του (ήταν που δεν θα σχολίαζα χαχαχαχα). Ωραίες οι προτάσεις σου δεν διαφωνώ σου λύνουν τα χέρια ή ερώτηση είναι αν μπορεί τεχνικά να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο και αν μετά θα έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε δωρεάν γιατί μετά μιλάμε για βάση δεδομένων σαν το manager με attributes παντού με με με με, άρα όχι για buzzer. Αυτό το νήμα απ' ότι εγώ έχω καταλάβει είναι για να προτείνουμε πράγματα στα όρια του δυνατού και πραγματοποιήσιμου άμεσα για την επόμενη άντε μεθεπόμενη σεζόν και πάλι λέω, έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ το νήμα. Π.χ εγώ θα ήθελα να υπάρχουν έπαθλα σ' όλους που μπαίνουν στα πλέι οφ ή στον φιναλίστ του ομίλου και να μην παίρνει λεφτά μόνο αυτός που ανεβαίνει αλλά κι αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό πάντως το θεωρώ πιο εφικτό για την επόμενη σεζόν απ' τις αλλαγές που προτείνεις, που όπως σου είπα μου αρέσουν και σε ποιόν δεν θα άρεσαν (σίγουρα σε κάποιους μπορεί να μην αρέσουν δεν είμαστε όλοι ίδιοι). Όπως είπε κι ο kajabbar τα "λάθη", "προβλήματα", "αστοχίες" και bug του παιχνιδιού είναι για όλους και χρειάζεται μεγάλη προσαρμοστικότητα τον "θέλω" μας για το παιχνίδι με αυτά που μας δίνει.

This Post:
00
203031.166 in reply to 203031.165
Date: 10/11/2012 11:23:41 AM
Overall Posts Rated:
00
Προτείνω να δίνουν ένα μικρό χρηματικό μπόνους αν μπαίνεις κάθε μέρα στο παιχνίδι.Δηλαδή μπήκες έστω μια φορά σήμερα..τσουπ...1000 ευρουλάκια στο ταμείο.Μόνο για τη πρώτη φορά δηλαδή.Σύνολο 30000 το μήνα.Θα είναι ένα κίνητρο για γίνουν πιο ενεργοί όλοι.

This Post:
22
203031.167 in reply to 203031.166
Date: 10/23/2012 9:16:49 AM
Overall Posts Rated:
302302
Μετα απο τον χαμο που γινεται στα φορουμ των εθνικων θα ηθελα να μεταφερω εδω την γνωμη μου και να πω οτι θα ηταν να αλλαξει κατι την νεα σεζον γιατι ειναι αδικο.

Λοιπον,

η γερμανοι (που ξεσκισαμε) στην u21 αποκλειστηκαν ως 33οι ....ομως οι αγγλοι τελευταια αγωνιστικη επαιξαν με το χονγκ κονγκ και πουλησαν το παιχνιδι χωρις να κατεβασουν ομαδα..με αυτο τον τροπο προκριθηκαν και οι δυο και εμεινε απο εξω η γερμανια...

μεχρι εδω θα μου πεις οτι θελει κανει ο καθενας...αλλα...

οι αγγλοι και οι γερμανοι ισοβαθμισαν αλλα τελικα οι αγγλοι ειχαν καλυτερη διαφορα ποντων...ναι αλλα κανονικα θα επρεπε η αγγλια αφου δεν κατεβασε ομαδα να εχει αστερακι και να χανει σε ολες τις ισοβαθμιες...

με αυτο τον τροπο θα εμενε εκτος τουρνουα! αν ισχυαν δλδ οσα ισχυουν για ολες της ομαδες του ΒΒ...

για αυτο το λογω αυτη η μικρη λεπτομερεια ειναι κατι που πρεπει να αλλαξει...γιατι μιλαμε για μια ολοκληρη κοινοτητα που αδικηθηκε!!!

This Post:
00
203031.168 in reply to 203031.167
Date: 10/28/2012 8:25:11 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Έχοντας λίγες βδομάδες στο παιχνίδι, θεωρώ ανεπίτρεπτο(μου δίνει το δικαίωμα το ίδιο το παιχνίδι που σε άλλους τομείς είναι λεπτομερέστατο και με μεγάλη δυνατότητα παρέμβασης), να μην υπάρχει επιρροή στα αποτελέσματα βάση ομοιογένειας/χημείας μιας ομάδας, πράγμα βασικότατο σε αληθινές συνθήκες.

Οταν λέω ομοιογένεια, αναφέρομαι σε

α) ρόστερ που παίζει επί μακρώ χωρίς αλλαγές παικτών αλλά δεν έχει το παραμικρό αβαντάζ, έναντι ενός παρεμφερούς που μπορεί να έχει φτιαχτεί με 100% νέους παίκτες μία μέρα πριν.

β) ομάδα (πόσο μάλλον αν παίζει με τους ίδιους παίκτες μαζί πολύ καιρό) η οποία παίζει συνέχεια το ίδιο σύστημα και δεν έχει ούτε κατ'ελάχιστο πλεονέκτημα έναντι μιας, παρεμφερούς σε ατομικά στοιχεία παικτών, ομάδας που παίζει για πρώτη φορά το ίδιο σύστημα, με την πρώτη ομάδα.

Πέραν όλων των άμεσων ωφελειών που θα απολάμβαναν ρεαλιστικοί και ικανοί μάνατζερς, θα έθετε σε άλλο επίπεδο και τη δουλειά στις εθνικές.
Θα μπορούσε πχ ο προπονητής της U21 να παίζει το ίδιο σύστημα με την "μεγάλη" και σε βάθος χρόνου να ωφελείται η Ανδρών από αυτό.
Ή αν υπάρχει μια φουρνιά ικανότητων αθλητών που τα χαρακτηριστικά τους δεν ταιριάζουν στο σύστημα των Ανδρών, να άρχίσει να παίζει ένα διαφορετικό σύστημα η U21 με το βλέμμα το ίδιο να γίνει και στην Ανδρών όταν έρθει η ώρα να την στελεχώσουν οι "μικροί".
Επίσης και στις δύο περιπτώσεις, θα μπορούσε ο προπονητής της U21 να ζητήσει από μάνατζερς που ασχολούνται αποκλειστικά με την προπόνηση ταλαντούχων νεαρών, να τους ζητήσει να παίζουν και το αντίστοιχο σύστημα της U21 και αυτό να έχει τη δική του σημασία στην πρόοδο των Εθνικών ομάδων.

This Post:
00
203031.169 in reply to 203031.168
Date: 10/28/2012 10:00:09 AM
Overall Posts Rated:
302302
θεωρω οτι αυτο που λες εχει και τα υπερ του και τα κατα του...

δλδ αν υπηρχε χημεια και ομοιογενεια ο χρηστης που ειναι 2 χρονια στο παιχνιδι δεν θα ειχε αντιπαλο αν επαιζε συνεχεια το ιδιο συστημα..ο νεος παικτης θα αποθαρρυνοταν και θα εχανε καθε ενδιαφερον αφου ο παλιος θα ηταν αλλιως!χαχα

εμενα θα μου αρεσε αλλα πιστευω οτι ειναι δυσκολο να γινει και χωραει πολυ συζητηση για το θεμα...

This Post:
00
203031.170 in reply to 203031.169
Date: 10/28/2012 10:28:40 AM
Overall Posts Rated:
10001000
ίσως παίζει χατρίκ το παιδί.

κοίτα εκεί σχετικά πρόσφατα έβαλαν το μπόνους πίστης το οποίο όταν φτάσει στο μέγιστο του μετά από 3 σεζόν από την αγορά του παίκτη, του δίνει +1 σε όλα τα σκιλς. αν τώρα ο παίκτης είναι ας πούμε από ντραφτ, τότε από την πρώτη μέρα παίζει με +1,5 σε όλα τα σκιλς. πολύ ωραίο όλο αυτό.

αλλά αυτό προκάλεσε τρελή αναστάτωση στη μεταγγραφική αγορά αφού μειώθηκε η ζήτηση όχι όμως και η προσφορά. θέλαμε να πουλάμε και όχι να αγοράζουμε. οι τιμές έπεσαν τραγικά, και όπως μειώνονται και οι χρήστες χάθηκαν πολλά λεφτά από το σύστημα.

εδω στο μπάζερ λοιπόν που οι απολυμένοι παίκτες μένουν στην αγορά και που παίκτες των μποτ επίσης είναι προς πώληση, έχουμε μεγάλο πρόβλημα αφού χάνονται λεφτά σημαντικά από το σύστημα. τα δίνει δλδ κάποιος, αλλά δεν τα εισπράτει κανείς και γινόμαστε φτωχότερες ομάδες έτσι. αν εισάγουμε και το μπόνους πίστης, ε τότε θα έχουμε καταστροφικά αποτελέσματα φοβάμαι.

για τα συστήματα τώρα, θα μπορούσαμε να έχουμε εμπειρία συστημάτων σαν το χατρίκ, αλλά θα γινόμασταν πιο προβλέψιμοι κι αυτό μειώνει την διασκέδαση πάρα πολύ ειδικά για όσους έχουν μεγάλη γκάμα συστημάτων.

οπότε σχετικά με το δεύτερο είμαι αρνητικός, ενώ με το πρώτο παρόλο που μου αρέσει, θεωρώ πως δεν είναι ώριμες οι συνθήκες. Άν περάσουμε σε φάση που θα αυξάνονται οι χρήστες, τότε θα αξίζει να εξετάσουμε το μπόνους πίστης των παικτών.

This Post:
00
203031.171 in reply to 203031.169
Date: 10/30/2012 6:11:43 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Μα φίλε μου, αν υποθέσουμε ότι κάποιος που παίζει ήδη δύο χρόνια το παιχνίδι βρίσκεται στην τελευταία κατηγορία ώστε να ανταγωνίζεται ένα νέο χρήστη, εξ αντικειμένου θα έχει ένα αβαντάζ, αφού θα έχει +2 χρόνια εσόδων και προπονήσεων έναντι του αντιπάλου του, άρα και πιθανότατα πολύ καλύτερο ρόστερ.

Φίλε LA-fay_stelaios, δεν έχω παίξει ποτέ, ούτε ξέρω πώς λειτουργεί το χατρικ.
Αντιλαμβάνομαι αυτό που μου λες και το σκεπτικό σου.

Ως προς το πρώτο θέμα συμφωνώ μαζί σου. Ομως το όλο ζήτημα το προσεγγίζω καθαρά με βάση τη διαφοροποίηση που μπορεί να υπάρξει στα αποτελέσματα αγώνων, με βάση ΚΑΙ τον χρόνο που παίζουν μαζί οι αθλητές.
Πατώντας λοιπόν στον προβληματισμό σου περί ατομικών μπόνους σκιλς, θα μπορούσε να υπάρχει ομαδικό σκιλ, ας πούμε "ομοιογένεια/χημεία ρόστερ" που θα μπορούσε να επηρεάσει σε ποσοστό 10% την έκβαση ενός αγώνα, χωρίς τις παρενέργειες που προκύπτουν όπως εξήγησες από τα μπόνους σκιλς στο χατρικ.

Στο θέμα των συστημάτων, θεωρώ ότι θα μπορούσε να υπάρχει πάλι ένα ομαδικό σκιλ πχ "αφομείωση συστημάτων" που να λειτουργεί με την ήδη υπάρχουσα λογική στην προπόνηση θέσεων. Να υπάρχει μεγιστοποίηση της απόδοσης σε συνθήκες αγώνα, όταν μια ομάδα παίζει 1-2 συστήματα κατ'εξακολούθησιν και σε βάθος χρόνου και το αντίθετο όταν μια ομάδα αλλάζει συστήματα σαν τα πουκάμισα. Φυσικά, όπως ισχύει και τώρα,η αποτελεσματικότητα των συστημάτων που επιλέγεις να παίξεις, θα υπόκειται και στο κατά πόσο συμβατά με αυτά είναι τα ατομικά προσόντα των παικτών του ρόστερ.

Σας ευχαριστώ και τους δύο, για τις απαντήσεις και την επιχειρηματολογία σας.

Advertisement