že hráč zbotuje zjistíme při pravidelném procházení naší databáze kandidátů U21 (přes 200 hráčů), kde se koukáme i na datum posledního přihlášení jejich majitelů. takového hráče je možné zachránit před zánikem jen tím, že se umístí na soupisku některéno z NT - seniorského nebo U21. V seniorském je díky téměř plné soupisce jen jedno volné místo, já jich mám ještě 6, ale samozřejmě nemůžu celých 6 zaplnit těmito hráči-boty. Většinou jsou mladí a za U21 hrát nemohou (resp. mohou, ale nemají na to skilly). Vyházet je taky momentálně nemůžu, abych si uvolnil ruce, protože hrajeme "ostré" kvalifikační zápasy, a každý vyhazov znamená zhoršení nálady týmu. Proto nemůžu takto zachraňovat každého lepšího hráče, ale jen opravdu ty budoucí hvězdy, které mají šanci na U21 nebo seniorský NT.
Protože nemůžu vyloučit zranění některého z hráčů na soupisce, nebo nutnost doplnění kádru U21 z jiných důvodů (zamýšlená taktická varianta nebo nízká forma), mám pro botující hráče max. ještě 2-3 místa, takže je potřeba opravdu dlouho rozmýšlet, zda to udělat. Radíme se o tom kolektivně. Teď jsme třeba museli nechat zbotovat 21-letého hráče, který by se hodil většině z nás (mě teda určitě), ale protože neměl šanci na NT, musel si hledat jiné zaměstnání. I tenhle tlak na místa na soupisce U21 byl jeden z důvodů, proč nechápeme naplnění soupisky NT hned na začátku sezony, protože tyhle záchranné práce zůstaly jen na nás. Ale to už bych nechtěl znova rozviřovat, je to stejně házení hrachu proti zdi. Nějak prostě teď musíme přežít kvalifikaci, potom před přátelskými zápasy, kdy už na náladě nesejde, soupisku uvolním a bude to veselejší.
Abych to shrnul - na TL se nedostanou všichni hráči, kteří botují, ale jen ti ze soupisek NT. Ty sám tedy nemáš šanci např. sledováním TL tyto hráče objevit. A nema smysl o tom davat vedet, protoze hraci, kteri na soupisce NT nejsou, proste zmizí.