יש הגיון להורדת כושר המשחק לאחד, הרי קבוצות קונות שחקנים מבוגרים עם משכורת סביב ה 200 לצורך משחק הגביע והמשחק במוצ"ש, ולאחר מכן, משחררים אותם. הורדת שתי רמות בכושר המשחק לשחקנים מסוג זה עדיין לא מבטלת את השפעתם המכרעת. אני מניח שעולה השאלה: אז למה אלו הקונים שחקנים, לפעמים, לכמה עונות גם ייפגעו מהירידה בכושר? אז קודם כל, ברור לגמרי שיש כאן בעייתיות, אך עם זאת, אם משתמש רוצה שחקן לתקופה ארוכה, הוא יקנה אותו גם בכושר אפס. בנוסף, אפשר לשער שמחיר השחקנים יירד עקב כך, שזה מעין פיצוי.
עניין נוסף, שאני מניח שהרבה יחלקו עליי, זה ביטול אימון כושר המשחק. אופציה זו גורמת להפחתה משמעותית בחשיבות אופציות אחרות במשחק כמו אימון, שמירה על דקות משחק שבועיות, והרחבת האולם. אני מבין שלא כולם חייבים לאמן צעירים או להשקיע בדראפט, אבל אימון כושר משחק,כביכול, "מעודד" אי שימוש ומראה על חוסר חשיבות במאפיינים שאמורים להיות חשובים במשחק. יתרה מזאת, להערכתי, היכולת לחרוג די בחופשיות ממסגרת הדקות השבועית, זו הנחה משמעותית מאחד "הסיבוכים" שגורמים לקושי ועניין במשחק; כל זה בלי להזכיר את אימוני הכושר בזמן הפלייאוף. לגבי האולם, רוב המשתמשים מסתפקים באולם של עד 25 אלף, למרות שאפשר עד 40 אלף, בערך. אני מבין שאימון הכושר לא משפיע ישירות על שדרוג האולם, אבל אימון כושר מוביל לסגל קצר, ועל כן, לא צריך אולם מעבר לגודל המקובל כיום. ביטול אימון כושר המשחק יגרום למשתמשים להשקיע יותר באולם; אני מבין שזה רק תוצר לוואי, ואולי זה פתרון קצת מלאכותי, אך עדיין זה מאפיין במשחק שלא ממומש. דרך אגב, לגבי האולם, היו הרבה דיונים על תקרת שכר; לדעתי, ההגבלה בהרחבת האולם זו תקרת השכר. הייתי מרחיב גם על זה, אבל לי אין כוח יותר לכתוב, ואני מניח, שלכם אין כוח יותר לקרוא.
רק לציין, שכל עוד כושר משחק אפשרי, זה סופר לגיטימי להשתמש בזה, כמו גם בקניית שחקנים רק לגביע ולמשחק הסופ"ש, לצערי.