Ne znam za druge, ali iz ličnog primjera ti mogu objasniti. To što ti nazivaš štekanjem, ja to zovem rentabilnom ekonomijom. U drugoj ligi sam davno igrao, pa ne znam kakva je sad situacija. U prvoj ligi je ovakva, ako hoćeš da budeš šampion, moraš imati tim sa platama min. 800K ili više. Da bi to ostvario moraš biti u sedmičnom minusu. Znači tako možeš poslovati sezonu, dvije najviše. Poslije toga moraš rasprodati ekipu, pogotovo ako je napunila preko 30 godina. Odmoriš sezonu, dvije, pa jovo nanovo. Tako to ide. Jedino da imaš u šteku 7 M, pa da kupiš multiskilere od 100 K plate, pa da ti je sedmični trošak na platama oko 700 K, onda bi mogao djelovati više sezona. To je Spartan uspio, mogao je i Ajax, a ostali teško. Pogotovo, ako uđeš iz druge lige. Ko iz druge lige ima u šteku 7 M, pa kad uđe u prvu da pravi dar mar.
Meni je trebalo 6 sezona od ulaska iz druge lige, da kupim tri multiskilera. Pa tek sad mogu ostvariti neki kontinuitet. Da imam dobru ekipu, a ukupnu platu 734 K, mada mi opet fali još jedan igrač od 80K, kao rezerva na poziciji centra. I to opet dođe na famoznih 800K i minus.