BuzzerBeater Forums

BB Poland > LA - zmiany w komentarzu meczowym

LA - zmiany w komentarzu meczowym

Set priority
Show messages by
This Post:
11
253734.163 in reply to 253734.158
Date: 5/21/2020 7:07:28 AM
Overall Posts Rated:
3636
"Trener drużyny prosi o pełnowymiarową przerwę na żądanie, zdecydowanie im nie idzie i mają słabszy fragment." - Nie wiem czy taki opis będzie pasował do każdej sytuacji np. zaciętej końcówki meczu.

"I. Butcher (D) wbiega pod kosz. Obrońca odsunął się od niego. Czy tam był łokieć?, po tym jak V. Mocci (W) zmienia pozycję i próbuje innego rozwiązania."

"Świetny manewr pod koszem! B. Piłkowski (W) zawiesił obrońcę i punkty! Niesamowity wsad!" - Na tablicy wyników nie pojawiają się punkty, zawodnik faulowany i rzuca 2 osobiste.

"Ojojoj.. rzadko widzimy takie rzuty. B. Piłkowski (W) powinien zostać po treningu i potrenować osobiste." - Taki komentarz pojawił się dwa razy z rzędu przy dwóch kolejnych osobistych i wraca wielokrotnie w trakcie trwania meczu.

"T. Warren (W) zauważył, że J. Dionne (W) jest zupełnie niekryty. J. Dionne (W) jest podwajany pod koszem, sprytna pompka i rzuca" albo też "T. Donaldson (D) zauważył, że G. Militello (D) jest zupełnie niekryty. G. Militello (D) jest mocno naciskany, ale udaje mu się rzucić o tablicę."

Takie znalazłem póki co niedociągnięcia.

I jeszcze pytanie, czy dałoby się urozmaicić komentarze dotyczące trafienia i nietrafienia poza odpowiednio "Są punkty" i "Ach, pudło", czy są to jedyne opcje, które mają przypisane swoje miejsce na stałe?

This Post:
11
253734.164 in reply to 253734.163
Date: 5/21/2020 7:24:07 AM
Częstochowskie Lwy
PLK
Overall Posts Rated:
274274
Second Team:
Young Lions
Dobra podsumowanie.
Ze swojej strony dodam, że:
1) "Są punkty" zamieniłbym chętnie na "Punkty!", a szczerze mówiąc, to akurat tutaj czuję, że powrót do "Kosz!" / "Nie trafił" nie byłby zły. Ale warto zapytać pozostałych

2) "Ojojoj.. rzadko widzimy takie rzuty. B. Piłkowski (W) powinien zostać po treningu i potrenować osobiste." - ten fragment mi nie przeszkadza nawet jak powtarza się dość często.

3) W poniższym komentarzu nie czuję jak można "delikatnie kłaść piłkę"?
"Co za wyskok! S. Stanley (W) jest na wysokości obręczy, ale zamiast wsadu, delikatnie kładzie piłkę, przy nim J. Vučinić (D). Nie trafia."

This Post:
11
253734.166 in reply to 253734.165
Date: 5/21/2020 9:00:31 AM
Częstochowskie Lwy
PLK
Overall Posts Rated:
274274
Second Team:
Young Lions
Nope ale może zostawmy ten stan... ;)

This Post:
22
253734.167 in reply to 253734.164
Date: 5/21/2020 12:43:58 PM
Trustal
II.2
Overall Posts Rated:
66
Second Team:
Trustal United
Jestem za przywróceniem "Kosz" / "Nie trafił" w miejsce "Są punkty" / "Ach, pudło", "Ojojoj..." jest w porządku a "delikatnie kłaść piłkę" do poprawy. Zmieniłbym też "ładną asystę" na "świetną asystę" lub inne określenie. Mimo uwag, wielkie uznanie dla LA-goranj, wykonał świetną robotę. Dzięki temu komentarze meczowe są dużo ciekawsze.

From: TomFrost

This Post:
22
253734.168 in reply to 253734.167
Date: 5/21/2020 4:23:12 PM
Częstochowskie Lwy
PLK
Overall Posts Rated:
274274
Second Team:
Young Lions
Tak jak w całości zgadzam się z przedmówcą że komentarze meczowe generalnie mocno na plus, tak zmiana z Point Guard na Rozgrywający itd. jak dla mnie na nie. Nigdy nie lubiłem polskich nazw "Silny Skrzydłowy" i "Niski Skrzydłowy"...

This Post:
00
253734.169 in reply to 253734.168
Date: 5/21/2020 5:59:48 PM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
też nie przepadam za polskimi nazwami pozycji, ciężej mi się teraz połapać w składach...

This Post:
00
253734.170 in reply to 253734.169
Date: 5/21/2020 6:16:40 PM
Overall Posts Rated:
538538
No co wy ta zmiana na wielki plus jest. Zamiast center jeszcze napisać srodkowy i już wogole bajlando.

This Post:
11
253734.171 in reply to 253734.170
Date: 5/21/2020 6:37:15 PM
Overall Posts Rated:
168168
cześć,

zacznę od tego, że bardzo się cieszę, że wątek ruszył z miejsca. wygląda na to, że zmiany są raczej na plus. widzę pozytywny odzew i cieszę się z tego, że trochę czasu spędzonego na Home Office nie poszło na marne

ale do rzeczy:

najpierw Xavier Joba:

"I. Butcher (D) wbiega pod kosz. Obrońca odsunął się od niego. Czy tam był łokieć?, po tym jak V. Mocci (W) zmienia pozycję i próbuje innego rozwiązania."
- w tym miejscu popracuję nad tym, żeby 2 'eventy' łączyły się w sensowną całość.

Update: zmieniłem : "I. Butcher (D) wbiega pod kosz. Obrońca odsunął się od niego. Czy tam był łokieć?, podanie dostaje V. Mocci (W), zwód i rzuca.

"Świetny manewr pod koszem! B. Piłkowski (W) zawiesił obrońcę i punkty! Niesamowity wsad!" - Na tablicy wyników nie pojawiają się punkty, zawodnik faulowany i rzuca 2 osobiste.
- również do sprawdzenia
update: teraz jest "Świetny manewr pod koszem! B. Piłkowski (W) zawiesił obrońcę, próbuje wsadzić piłkę do kosza"

"Ojojoj.. rzadko widzimy takie rzuty. B. Piłkowski (W) powinien zostać po treningu i potrenować osobiste." - Taki komentarz pojawił się dwa razy z rzędu przy dwóch kolejnych osobistych i wraca wielokrotnie w trakcie trwania meczu.
- kłania się bardzo prosty sposób napisania komentarza w ogóle przez twórców. zastanowię się na komentarzem, który będzie bardziej neutralny

"T. Warren (W) zauważył, że J. Dionne (W) jest zupełnie niekryty. J. Dionne (W) jest podwajany pod koszem, sprytna pompka i rzuca" albo też "T. Donaldson (D) zauważył, że G. Militello (D) jest zupełnie niekryty. G. Militello (D) jest mocno naciskany, ale udaje mu się rzucić o tablicę."
- sprawdzę eventy

update: będzie "T. Warren (W) zauważył, że J. Dionne (W) jest zupełnie niekryty. J. Dionne (W) idzie w górę i próbuje rzutu z linii końcowej" a drugie: T. Donaldson (D) zauważył, że G. Militello (D) jest zupełnie niekryty. G. Militello (D) robi jeszcze pompkę i rzucę o tablicę.

I jeszcze pytanie, czy dałoby się urozmaicić komentarze dotyczące trafienia i nietrafienia poza odpowiednio "Są punkty" i "Ach, pudło", czy są to jedyne opcje, które mają przypisane swoje miejsce na stałe?
- niestety na razie są to jedyne opcje. komentarz jest mocno ograniczony. fajnie byłoby zobaczyć np. kolejne punkty XXX, to już 15pkt. jest najlepszym strzelcem zespołu

TomFrost
1) "Są punkty" zamieniłbym chętnie na "Punkty!", a szczerze mówiąc, to akurat tutaj czuję, że powrót do "Kosz!" / "Nie trafił" nie byłby zły. Ale warto zapytać pozostałych
- Twoja propozycja brzmi równie dobrze - poczekamy na ew. inne komenatrze.

"Ojojoj.. rzadko widzimy takie rzuty. B. Piłkowski (W) powinien zostać po treningu i potrenować osobiste." - ten fragment mi nie przeszkadza nawet jak powtarza się dość często.
- niestety nie ma wielu opcji do jednego eventu i stąd niektóre komentarze często się powtarzają.

W poniższym komentarzu nie czuję jak można "delikatnie kłaść piłkę"?
"Co za wyskok! S. Stanley (W) jest na wysokości obręczy, ale zamiast wsadu, delikatnie kładzie piłkę, przy nim J. Vučinić (D). Nie trafia."
- chodziło mi o delikatne położenie piłki na obręczy. w tym evencie jest chyba finger roll.. zastanowię się.

update: Co za wyskok! S. Stanley (W) jest na wysokości obręczy, ale zamiast wsadu, próbuje kończyć lay-upem

ostatni update najnowszy - nazwy pozycji. Wg mnie polskie nazewnictwo pozycji jest całkowicie normalne i naturalne. Nie ma co ukrywać.. wolałem po polsku i jest po polsku, ale BB to więcej niż jeden LA ;) jeżeli akurat to tłumaczenie zbierze więcej opinii, to bez problemu można powrócić do angielskich nazw. na razie jest zbyt mało opinii, tym trudniej o decyzję, że są opinie na 'nie', a z drugiej strony komuś bardzo się podoba.

Last edited by goranj at 5/21/2020 7:03:08 PM

King Crimson
This Post:
00
253734.172 in reply to 253734.171
Date: 5/22/2020 3:42:44 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
ja bym chciał zobaczyc komentarz na niedolot - errrrrbooooooolll "airball"

From: MyCu

This Post:
33
253734.173 in reply to 253734.171
Date: 5/22/2020 4:05:25 AM
Toruńskie Twarde Pierniki
PLK
Overall Posts Rated:
178178
Second Team:
Twarda Akademia
Jesli chodzi o moje uwagi to zgadzam się z poprzednikami apropo powrotu do zagranicznych nazw pozycji oraz kosz i nie trafił zamiast obecnego są punkty i ach pudlo. Zauważyłem jeszcze, że przy kazdym faulu zawodnik mocno protestuje, a nie zawsze jest tak, bowiem czasem zawodnicy podnoszą rękę i się przyznają do faulu, więc myślę że te protestowanie do wyrzucenia :p

Ogólnie spoko, że ktoś zajął się odświeżeniem komentarze, zawsze to jakaś namiastka nowości

Jedziemy wam wpierniczyć! ;)
Advertisement