BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým U21 Česka republika

Národní tým U21 Česka republika (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
261254.163 in reply to 261254.159
Date: 11/26/2014 3:49:48 AM
Overall Posts Rated:
913913
Nejde skloubit na tom postavit celý tým. To, že pár jich má i potenciál pro NT je fajn, ale tuto menší skupinu nelze brát jako zásadní - takže dle mě nejde.

To, že se netrénuje je věc jiná - když se trénuje, tak asi ne úplně efektivně.

From: Vrta
This Post:
00
261254.164 in reply to 261254.163
Date: 11/26/2014 7:33:04 AM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Naprostej souhlas s Maxonem a Macrosem.
U tréninku pro U-21 raději více trénovat a méně přemýšlet (pokud se nejedná o potenciály 9 a vyšší, které mají potenciál pro NT). Vždy u guardů všetně SF jet striktně 1/1, OD, PA a JR případně dojet JS pokud nevyskáče dostatečně při 1/1.
U podkošáků IS, ID, RB či 1/1

a s týmem pro U-21 lze nejen uhrát výsledky minimálně na úrovni druhé ligy, ale především většinou levně koupené hráče a poté je poměrně solidně zpěněžit.

Horší je to už z takovou bandou hráčů v první lize jako je to u mne:) Pak si člověk musí položit otázku jestli neúměrně přidat na jiných pozicích nebo s eprostě snažit , poměrně vydělávat a zkousnout malou přestávkou v dvojce...

From: Maxson
This Post:
00
261254.165 in reply to 261254.164
Date: 11/26/2014 8:58:06 AM
Overall Posts Rated:
7979
Manažeři na trénink jsou to ať mi nikdo nevykládá... Nikdo je neumí oslovit to je ten problém. Hráč na SF, kterého uvádí flumpinka je přesně to o čem jsem psal i já, slušné ID a OD a potom se rozhodnout jestli drtit pod košem jako PF a nebo na perimetru PG, ale jen pro SF, jiné pozice jsou o základních skillech a to mi nikdo nevymluví!!! Vidím, že mám i od některých zastání, takže to nebude asi z mé strany úlet...???

This Post:
00
261254.166 in reply to 261254.163
Date: 11/26/2014 1:21:05 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Podle mne tady jste se dívali každý na věc trochu jinak. Ty z pohledu týmu, postavit celou U21 na hráčích, kteří následně budou pokračovat pro NT. Flumpinka z pohledu, že hráče, který má potenciál na NT, je možno do 21 let trénovat pro potřeby U21 a až následně dotrénovávat pro NT. Což by i já preferoval u těch hráčů s potenciálem, kteří mají do začátku i slušné skilly z pohledu uplatnění v U21. U hráčů, kteří se řeknou, že mají NT potenciál, ale i při maximálním drcení primárních skillů nejspíše U21 nestihnou, bych klidně začal mimopostovým tréninkem a primárky dojel později.
A teď k tomu tvému pohledu - je otázkou, zda máme momentálně dostatek manažerů ochotných spolupracovat, abychom měli kvalitní NT i U21. Podle mne by musel k U21 někdo, kdo by komunitu v dobrém slova smyslu pobláznil a přilákal manažery ke spolupráci. Přišel s nějakým projektem, který by mohl dávat naději na to, že by to mohlo přinést i nějaké zajímavé výsledky (za což považuju minimálně postup na MS).
U21 se již nějakou dobu plácá na nepříliš uskopokojivé úrovni, otázkou je, zda se dá očekávat nějaké reálné zlepšení. V případě, že ne bych klidně podpořil vizi, která bych obětovala U21 pro to, aby se zbytečně neubíraly tréninkové kapacity pro NT.
Pokud ale někdo přijde se životaschopným projektem pro U21, rád podpořím i takový projekt a třeba v Utopii mohu pro U21 hráče trénovat - momentálně tam trénuju 6 českých hráčů 18 a 19 letých s potenciály 10, 7, 6, 5, 4, 3 a trochu se obávám, jestli i ty nižší potenciály nebudou patřit skillově v 21 do českého top18 pro U21. Ale samozřejmě budu muset časem zúžit skupinu na 3 hráče a přejít na jednopost.

From: rwystyrk

To: Vrta
This Post:
00
261254.167 in reply to 261254.164
Date: 11/26/2014 1:29:44 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Myslím, že na to JS už nedojde u guardů už nedojde a ani bych ho nedoporučoval, raději bych jel výše něco z dříve uvedeného.
Co tak sleduji diskuzi, tak momentálně ani nestihnou dostatečně vysoko hráči OD, PA, JR a 1/1 do 21 let. Těžko říct proč, zda je to špatným tréninkem, tedy že buď netrénují dostatečně intenzivně (málo minut, dvouposty, co jde jednopostem) nebo zda v tréninku střídají primární se sekundárníma. Nebo zda prostě neroztrénujeme dost hráčů, kteří už po draftu vypadají pěkně a začínají třeba na součtech 40-45. Nebo že jich celkově je málo se slušnýma skillama hned z draftu. Dříve se preferovalo začínat 1/1 a pak pokračovat OD a nakonec dojet JR/PA, ale v posledních letech z toho vznikali hráči, kteří PA a JR neměli v 21 dost vysoko, ještě to OD bylo jakžtakž. Takže jsem zaznamenal změnu trendu, že se nejprve pojede OD, JR, PA a pak se uvidí, kolik času zbude na 1/1. Uvidíme, co tato změna přinese.

Nevím, jak to přesně myslíš s tím zpeněžením, třeba se pletu, ale myslím, že na hráčích potenciálu třeba 7 se moc vydělávat nedá. Já kdybych už trénoval nějakého takového čecha, tak bych si ho pak asi nechal na lavičku, protože na základ by to asi úplně nebylo, i když třeba na úrovni středu druhé ligy možná i ano.

From: rwystyrk

This Post:
00
261254.168 in reply to 261254.165
Date: 11/26/2014 1:51:44 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Určitě souhlasím s tím, že by se správným zaměřením, lepší komunikací dalo z U21 uhrát lepší výsledky, než jsou v poslední době. Otázkou je, kde je ten strop potenciální výkonnosti, jestli je to postup ze skupiny na ME, ale už bez větší šance na postup na MS nebo jestli třeba i ten postup na MS, boj o medaile na ME, MS by byl reálný.

SF bych u U21 vůbec neřešil, pokud hraji v útoku vnitřek hraje PF a vnějšek PG to je celé...

O OD a ID si nic nepsal ohledně SF, psal si, že si tam hrál PG nebo PF, abychom byli přesní.
Jinak se asi schodneme v základních principech tréninku pro PG/SG a PF/C a ani jsem tady celkově nezaznamenal nějaké protichůdné názory. Snad kromě toho, že Caprfild uváděl PA v tréninzích pro podkošové hráče.
Ale mělo by se přihlížet k tomu, jaké sekundárky hráči dostali z draftu. Když vidím u těch habánů OD 1, jde mi z toho až mráz po zádech, když si představím, že by na nich měl tým stát, byť by měli primárky sebevýše (ale neříkám tím, že by to měli dotrénovat). Podle mne by některé sekundární skilly (např. OD u podkošáků) řekněme pod 3-4 měly být využívány jen ve výjimečných případech.

Trošku mám i pochybnosti o kvalitě našeho draftu, což je dané relativně malým počtem klubů. Když se dívám do databáze a navíc není už úplně po draftu, už proběhlo 6 tréninků, ale hráči mají různý datum poslední aktualizace, tak vidím mezi 18 letými hráči pouze 9 hráčů nad 200 cm součtu 50+ a navíc jen u 3 z nich je již evidovaný nějak skok. Pak jsou ještě 3 dalších hráči s nižším součtem, kde je již vidět nějaký pokrok. Což dává obrázek o 2 věcech najednou - první je úroveň draftu, druhá je kvalita tréninku. Hráčů do 200 cm je trochu více, 6 jich je 55+, z toho 3 s nějakými skoky, dalších je 50-54, ale jen u 2 je již evidovaný nějaký skok a to navíc vždy jen 1. Takže z hlediska tréninku to nevypadá příliš pozitivně. Nevím, jak moc to koresponduje s tím, co tady psal Caprfild o tomto ročníku.

A hlavní otázka je, jestli máme někoho, kdo by se ujal U21 a byl schopen pozvednout tu komunikaci, oslovit manažery. Já se obávám, že ne, ale třeba někdo překvapí. Takže pokud ty manažery nikdo neumí oslovit, tak vlastně ve finále ten výsledek je takový, že nejsou :-)

From: Maxson

This Post:
00
261254.169 in reply to 261254.168
Date: 11/26/2014 3:01:01 PM
Overall Posts Rated:
7979
Psal, jsem že by to mělo být PF, tak je snad jasné, že na úkor RB se pojde JS a OD... Dále jsem chtěl naznačit, že řešíte zbytečně SF a v U21 nejsou ani hráči, kteří by hráli pořádně na pozici C, na PG, SG je to pro mě nečitelné pouze z platu hráčů, takže nevím jaká je tam situace a řešit potenciály, když chci prorazit s U21 je také úplně mimo...!!!
Když se U21 řídí podle seniorské repre, nebo na její úkor, tak to můžete rovnou zabalit.
Trenér lvl 6, 3 hráči s potenciálem 7+, které koupím za skoro 0 a buším jednopostem základní skilly, to je celé tajemství u21, kdo to nechápe proč takto, tak se s ním nemám o čem bavit...
Základy úspěchu U21, tady asi nikdo nechápe už více než 15 sezon, takže tak dámy a pánové...

This Post:
22
261254.170 in reply to 261254.166
Date: 11/26/2014 3:13:57 PM
Overall Posts Rated:
913913
To uplně není pravda. Tady se píše obecně o úspěchu U21 a já jsem dal do opozice systém flumpinky, kdy chtěla preferovat jen vysoké potenciály a připravovat je pro NT - tyto dvě věci skloubit nejde, to mi nikdo nenamluví. A jak jsem psal, to, že se objeví občas pár hráčů,k teří to dokážou, není adekvátní vzorek. Zastával jsem její systém, ale komunita rozhodla a ted jde jen o to, že se prostě musí na trénink pro U21 nahlížet uplně jinak než pro NT => bušit hlavní skilly. Já, když chci někoho připravovat pro NT, tak klidně v mládí trénuju úplně mimopostově a je mi jedno, že do U21 nezasáhne.

Ohledně komunity...ted jsem byl v 3. a jsem ve 2. lize a nevidím problém, že by týmy nebyly ochotné trénovat...je to jen jim to umět podat, že je to pro ně dobře, ukázat, že mám větší sílu zejména kvůli tréninku a je to i nakonec začne bavit. Týmů, co ted trénují, je dost.

O tom zpeněžení. To je na rozhodnutí. Pokud je potenciál nízký, tak se vždy lépe prodávájí SF hráči (univerzálové) a to lze dosáhnout i s nížším pot. Pro U21 se dostat v primárních vysoko a pak třeba do 24 trénovat sekundáry a prodat, na tom se určitě vydělat dá - to jde na TL jasně vidět.

Záleží jen na tom, kudy se U21 chce vydat, pokud za uspěchem, tak tvrdě jít za hlavními skilly, jak psal Maxson.

P.S. Docela fajn diskuze na U21 a snad si Caprfield odnese něco dobrého. Nemá cenu dělat něco mezi, jsou tady dvě varianty a těm se musí dát vše - dle mě, kompromis neni!

Last edited by LA-Macros at 11/26/2014 3:16:40 PM

From: Vrta

This Post:
00
261254.171 in reply to 261254.167
Date: 11/26/2014 3:44:45 PM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Hráče pro trénink potenciálu 7 pořídíš většinou do 300K. V jeho pozdních 21 se standartně když je vytrénován na řádnou úroveň U-21 dá prodat okolo 1M to je poměrně solidní obrat za tři roky tréninku skillů, které hráči vyhovují - žádný mimopost. Také můžeš ty hráče jet v různých stádijích. Tedy dycky budeš mít někoho kvalitního na úrovni druhé ligy s přehledem...

This Post:
11
261254.172 in reply to 261254.169
Date: 11/26/2014 3:53:39 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Hmm, trošičku mě mrzí, že jsi chytrý jak rádio, ale když jsi u NT dostal šanci, tak to skončilo, jak to skončilo ... To, co tady píšeš, obsahuje poměrně dost nesmyslů a poznámek dle mne mimo mísu ... a kromě tebe zde kupodivu nikdo nechápe základy úspěchu U21.

Celé je to o tom, že by u U21 musel být někdo, kdo bude ochotný věnovat dostatek času komunikaci s manažery a bude dostatečně na úrovni, aby tu komunikaci vedl kvalitně.

1) z tvého příspěvku opravdu nebylo jasné, že by to "SF" mělo trénovat jakkoli jinak než jen na perimetru nebo jen pod košem, vyznělo to tak, že tam dle taktiky chceš dát buď čistokrevné PG nebo čistokrevné PF, z toho opravdu není ani náznak toho, že by měl trénovat JS nebo OD
2) úplně nechápu, co máš na mysli těmi narážkami na potenciál, co kdo řeší s potenciálem?
3) v čem se U21 řídí dle NT?
4) trenér level 6 není zásadní problém naší U21, kdyby v každém ročníku od draftu do jejich konce v U21 trénovalo naplno každou sezonu 14 tréninků, s výjimkou případných zranění, 18 hráčů, kteří nakonec budou tvořit v 21 letech kádr U21, není zásadní, jestli budou trénovat pod trenérem 6, 5 nebo dokonce jen 4. Trenér 6 je vyloženě obětování se pro potřeby U21, které pro klub není ekonomicky výhodné. Vliv trenéra je podle mne přeceňován a reálný přínos je poměrně hodně diskutabilní stejně jako u všech ostatních zaměstnanců (PR, doktor)
5) tváříš se, že si objevil, že se mají trénovat primárky, nevšimla jsem si, že by se za poslední sezony trénovalo něco jiného než primárky
6) když jsi šel k NT, machroval si, kolik neznáš manažerů, co budou pro NT trénovat, nějak jsem ten efekt nepostřehla. Teď pro změnu říkáš, že nevěříš, že nejsou manažeři, kteří by trénovali pro U21. Pro mne je to jen tlučhubství, pokud se toho někdo neujme a ty manažery k tomu tréninku pro U21 reálně nepřitáhne. Pojďmě si to reálně spočítat, kolik potřebujeme tréninkových míst, abychom pokryli veškeré potřeby U21 a NT. V každém ročníku U21 je potřeba pro plnou soupisku 18 hráčů, když budeme počítat s tím, že se těch 18 vykrystalizuje během jednoho až třech týdnů hned v 18 letech, protože budou u spolehlivých manažerů, kteří je vytrénují a v 21 jim budou držet formu, a nebude se muset počítat s odpadem, tak se dostáváme na 72 hráčů. Pak si připočtěmě, že v každém ročníku budou v průměru 3 hráči pro NT, kteří se nebudou krýt s U21 a že pro NT hráč základní skilly trénuje do 28, takže celkem 33 hráčů. Od 29 budeme počítat pro NT s týmovými tréninky, které by třeba zvládli pro celou NT pokrýt 3 týmy. Hráčů na běžný jednopostový trénink tak bude 105. Reálné je táhnout spolu tak 2 hráče v jednom týmu, dostáváme se tak na minimálně 50 týmů, které by musely pracovat pro U21 a NT. V Utopii podle mne můžeme počítat tak s 10 českými týmy, takže celkově to znamená 40 českých manažerů, kteří by v průměru museli v týmu mít 2 hráče na trénink pro tyto účely + 2 další v Utopii, pokud tam mají tým. Máme 238 manažerů, je otázka, jestli je reálné tady sehnat 40 manažerů, kteří dlouhodobě oddaně budou trénovat pro NT/U21, nezabalí to atd. A v těch 238 jsou i manažeři, co to hrají chvíli, manažeři kteří hrají o něco déle, ale hlásí občas a ne pravidelně atd.

Za mne ten, kdo by se toho ujal, stráví vždy pár týdnů po draftu několik hodin denně komunikací s manažery, aby se dosáhlo toho, že je nastartováno na kvalitní trénink, domluveny a pohlídány přestupy tam, kde je to možné atd. Zatím se tady většina těch, co se pustili do spolupráce s U21, nechala odradit tím, když viděla, jak malé procento manažerů reálně začne komunikovat, když jsou oslovení.
U21 je navíc strašně nevděčná v tom, že každý ročník se buduje nanovo. Není to jako v NT, kde hráč, který se do ní dostane, má naději v ní hrát řekněme nějakých 5 i více sezon. V U21 si drtivá většina zahraje jedinou sezonu,světlé výjimky zvládnou 2 sezony.

Last edited by flumpinka at 11/26/2014 3:55:51 PM

This Post:
00
261254.173 in reply to 261254.170
Date: 11/26/2014 4:07:17 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Já už tehdy tvrdila, že rezignuju se svým konceptem na úspěch v U21. Takže to je v souladu s tím, co píšeš a myslím, že nikdy nikdo netvrdil opak. A navíc by to vlastně dopadlo stejně, jak to vypadá nyní, poslední postup ze skupiny na ME byl v sezoně 24, další 2 ME jsme upadli do průměru a zatím se mi nezdá, že by se měl tento trend obrátit. Jen s mojí vizí by výsledky upadly ještě o něco dříve. Já s ní asi přišla trochu brzo, kdy ještě výsledky docela byly.

Pokud pořídíš mladého hráče, potenciál 10, který by tréninkem primárek měl na U21, ale trénuješ mu nejdříve sekundárky, tak je to tvoje volba, ale myslím, že to je pro U21 škoda a že by se ti nic moc nestalo, kdyby si na sekundárky přešel až v 21/22, ten plat by v tu chvíli byl pořád akceptovatelný.

Advertisement