BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Sezon 14 - nowa jakość!

[NT] Sezon 14 - nowa jakość!

Set priority
Show messages by
From: Hawkeyed

This Post:
00
159725.164 in reply to 159725.163
Date: 10/25/2010 3:43:36 PM
Overall Posts Rated:
7474
Ty chyba nie rozumiesz, że zawodnik rozpatrywany w perspektywie kadry będzie/jest trenowany jako ten trzeci - w sparingach. A wymiatają inni. Klub natomiast zyskuje bardziej niż przy treningu U-21, bo ten trzeci zawodnik nie jest później sprzedawany a jego trening jest kontynuuowany. Każdy potwierdzi, że trening ma sens tylko wtedy, gdy jest długofalowy a nie szarpany - z sezonu na sezon.

U-21 chyba Ci zaszkodziło, bo cały czas patrzysz na wszystko z tamtej perspektywy.
We wszystkim widzisz problemy.

Ja ich nie widzę.
Dlatego to ja realizuję projekt a Ty twierdzisz, że coś tam się nie uda, bo takich było wielu.
Był Mysza, byli inni.

Ale nie było Hawkeyed ;)

From: Logan666

This Post:
00
159725.165 in reply to 159725.163
Date: 10/25/2010 3:51:49 PM
Overall Posts Rated:
6161
oj mati myslalem ze jestes modrzejszy mam dosc czytania twojej dziwnej sugesti do treningu zawodnikow pod NT a zmarnowac zawodnikow niewiem czy idzie. A za obrazanie menege... z niszych lig tym mnie Podziekowal tobie ale niechce miec nic spulnego z kadra przy twoich wodzach.

wole zagranicznych juz trenowac nie akurat z tego powodu co wyzej napisalem ale za cene na TL przesadzone sa to akurat mysle ze dzieki scautom

Pozdrawiam

Last edited by Logan666 at 10/25/2010 3:53:23 PM

This Post:
00
159725.166 in reply to 159725.164
Date: 10/25/2010 3:52:58 PM
Overall Posts Rated:
33
Fajnie, że wierzysz, w to co robisz i robisz to, a nie krytykujesz innych, jak większość.

Powodzenia :)

This Post:
00
159725.167 in reply to 159725.166
Date: 10/25/2010 3:54:14 PM
Overall Posts Rated:
7474
Niektórzy gotowi twierdzić, że krytykuję wszystkich. Ale bez krytyki nie ma zabawy i rozwoju.

Dzięki

From: m4ti_

This Post:
00
159725.168 in reply to 159725.165
Date: 10/25/2010 4:13:46 PM
Overall Posts Rated:
2121
Nigdzie nikogo nie obraziłem, może czasem uszczypliwości do Hawkeyed jakieś były ale to tylko tyle.
A to, że w niższych ligach sie marnuje dużo zawodników to nie mój wymysł ani mojej głupoty tylko takie są fakty. To nie dlatego, że tam są dziwaki tylko, że tam mało kto wie jak trenować a skauci docierają do nielicznych a jeszcze mniej chce ich słuchać.

@Hawkeyed:
Własnie nie patrze przez pryzmat u21, patrzę zupełnie inaczej tylko Wy krytykujecie system u21 a sami troszkę go tylko liftingujecie.

To by było na tyle. Wyraziłem swoje zdanie. Obym się mylił.

This Post:
11
159725.169 in reply to 159725.163
Date: 10/25/2010 4:15:50 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Poza tym do u21 trenuje się 2-3 sezony a do NT 7 sezonów minimum bo jak mlodszy zagra to znaczy, że coś źle zrobiono w treningu starszych

Czyli w NT powinni grać zawodnicy mający min 25 lat, bo inaczej jest coś nie halo? To w takim razie co w NT robią Rakus, Lüderitz, Zygmuntowski itd.... To dowodzi tylko, że można a w przypadku Zygmuntowskiego ( przecież bardzo wszechstronnego gracza ) widzimy, że jednak można... i nie koniecznie w PLK...

Ilu znajdziesz managerów którzy podołają temu będąc w 5 ligach i trenując graczy na różnych pozycjach, jeśli nie awansują szybko do 3 ligi to "umrą".

Na razie mam ich koło 35. Ilu z nich wytrwa? Nie wiem... Na dzisiaj wydaje mi się, że koło 10 mam pewniaków.
W swoich wypowiedziach pomijasz fakt, że zawodnik trenowany staje się lepszym zawodnikiem....nie trenuje sam tylko z innymi...a więc i drużyna staje się lepsza...no i awansuje. Także z dużym prawdopodobieństwem mogę powiedzieć, że jeśli managerowie będą nadal ze mną współpracowali to za 2-3 sezony większość z nich na pewno nie będzie niżej niż w 3 lidze.

Skąd mamy pewność, że dobrze gracza wytrenują? Dlatego tutaj potrzebni są odpowiedni managerowie.

Pewności nigdy mieć nie możemy...ale przecież po to poświęcam swój prywatny czas aby coś z tego było. I wierzę w to, że tak będzie nadal. Tobie chyba tej wiary brakuje, bo jakoś negatywnie na wszystko patrzysz... Trzeba wierzyć w ludzi i pomagać im w tym by spełniać nasze wspólne cele. Więcej optymizmu

Mr. popatrz na to tak jak ja czyli z obiektywnej strony. Takich rewolucjonistów jak Hawkeyed było już kilku

Przecież mnie znasz i wiesz, że nie jestem ekstremistą ;) Gdybym nie wierzył w powodzenie tego projektu to bym się tego nie podejmował. Chciałem mieć święty spokój po byciu selekcjonerem, nie odpisywać na 30 maili dziennie itd.. Chciałem zająć się tylko swoim klubem....
Jednak wierzę, że to co robię ma sens i póki tej wiary nie stracę ( na to się nie zanosi ) będę w to zaangażowany. Ja niczego nie muszę nikomu udowadniać... Po prostu chcę zrobić coś dla NT i uważam, że idę właściwą ścieżką.
Myślę, że Tobie jako obecnemu selekcjonerowi też zależy na dobrze naszej kadry za 2, 5 czy 10 sezonów. Dlatego proszę nie dyskredytuj tego co robimy, bo przecież nie szkodzimy tym treningiem kadrze. Czas pokaże kto miał rację

Hawkeyed przedstawia swoje teksty dosyć ostro ( radykalnie ) ale przecież nie chce on szkodzić NT tylko coś dla niej zrobić. A że robi to w taki ekspresyjny sposób - no cóż taki charakter ;) Ja jestem bardziej kompromisowy ;)

PS. W przyszłym sezonie a najpóźniej za 2, po zakończeniu treningu Bocza będę chciał się wziąć za trening gracza do naszej NT. Jeśli będę miał możliwość to odkupię któregoś z zawodników, których obecnie prowadzę

This Post:
00
159725.170 in reply to 159725.169
Date: 10/25/2010 4:34:52 PM
Overall Posts Rated:
2121
Bawimy się w wytykanie fragmentów? Ok bawmy.
Czyli w NT powinni grać zawodnicy mający min 25 lat, bo inaczej jest coś nie halo? To w takim razie co w NT robią Rakus, Lüderitz, Zygmuntowski itd.... To dowodzi tylko, że można a w przypadku Zygmuntowskiego ( przecież bardzo wszechstronnego gracza ) widzimy, że jednak można... i nie koniecznie w PLK...

Co robią? Grają:) I to jak najlepiej umieją. W poprzednich sezonach bawiliśmy się w "farmerów" i hodowanie Wisniewskich, nie mówie ze to był błąd lub też nie ale dużo kasy się zmarnowało. A Luderitz, Rakus grają w Nt dlatego ze wlasnie w poprzednich sezonach nie dbało się w ogóle o zaplecze kadry, nie trenowano, zawodnicy w wiekszosci byli pozbawieni sami sobie. Dlatego grają tacy młodzi zawodnicy. Bo nie ma lepszych, którzy są starsi. Obejmowałem kadrę w której nie było prawdziwego PFa, nie było SFa do LI, do Runa to nadal nie jest to czego oczekuje. Dostałem taką bazę jaką dostałem, a że potem ja i tak jeszcze bardziej wszystko schrzaniłem to doprowadziło do tej dyskusji jaką tutaj prowadzimy.

Na razie mam ich koło 35. Ilu z nich wytrwa? Nie wiem... Na dzisiaj wydaje mi się, że koło 10 mam pewniaków.
W swoich wypowiedziach pomijasz fakt, że zawodnik trenowany staje się lepszym zawodnikiem....nie trenuje sam tylko z innymi...a więc i drużyna staje się lepsza...no i awansuje. Także z dużym prawdopodobieństwem mogę powiedzieć, że jeśli managerowie będą nadal ze mną współpracowali to za 2-3 sezony większość z nich na pewno nie będzie niżej niż w 3 lidze.

Czyli 25 się zmarnuje chodz mogli by powalczyć w u21...

Teraz najważniejsze, co potwierdzi moją tezę. Kojarzysz tego zawodnika??? (6906453) :). Powiedz teraz ile miał lat kiedy zacząłeś go trenować. Od kiedy masz styczność z tą tak strasznie negowaną kadrą przez Hawkeyed'a? Dałeś radę utrzymać gracza? Zaoferować mu pełny trening? Masz teraz z niego pożytek?

Właśnie mi chodzi o coś takiego. Jest doświadczony manager, ma dobry materiał na gracza NT, trenuje go i jego ekipa dzieki temu staje się lepsza a kadra ma dobrego zawodnika. Da się to osiągnąć? Bez wciskania ludziom kitu? Da się. Był Ci potrzebny do tego jakiś skaut? Jakaś rewolucja i kłócenie się o zawodników z draftu? Mam nadzieje, że popatrzysz na to z tej strony i przekonasz się ze ja nie do końca głupoty paplę tylko jednak coś w tym jest.

This Post:
11
159725.171 in reply to 159725.170
Date: 10/25/2010 4:50:34 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Jak dla mnie farmy nie były błędem i gdybym był selekcjonerem nadal bym się ich trzymał
Nie zgadzam, że zawodnicy ze mojej kadencji byli pozostawieni sami sobie...przynajmniej nie ci którzy byli w bezpośrednim zapleczu kadry. Gracze których nazwiska przytoczyłeś ( Luderitz, Rakus ) byli trenowani przez managerów, którzy nie potrzebowali pomocy w treningu - tak samo jak ja przy Boczu.

To Ty tak twierdzisz. Ja napisałem tylko, że z 35 mam 10 pewniaków a to nie oznacza, że 25 pójdzie do piachu... Każdy wyciąga wnioski jakie mu pasują... Ja jestem z tych co twierdzą, że szklanka jest do połowy pełna a nie pusta

Co Ty Bocza nie kojarzę ;) A tak serio posłużyłeś się przykładem mojej perełki ale w gruncie rzeczy ja też się tym przykładem mogę posłużyć Z taką tylko różnicą, że zawodnikami z naszej bazy my się interesujemy a o Bocza istnieniu nikt nawet nie wiedział.... Kupiłem go jak byłem w IV lidze i sam go wytrenowałem z pominięciem U21. Dzięki niemu moja drużyna stawała się lepsza i teraz jestem tam gdzie jestem. W NT Węgier zadebiutował w wieku 24 lat i od razu stał się pierwszym SG bratanków.
To tylko dowodzi temu, że jak ktoś bardzo chce i wierzy to może to osiągnąć. Tak było ze mną i tak samo może być z managerami z którymi współpracuję. Oddaję im swój wolny czas, jakąś tam wiedzę i zaangażowanie. Ja tego nie miałem i mi się udało więc im powinno być łatwiej

From: ozi90

This Post:
00
159725.172 in reply to 159725.170
Date: 10/25/2010 4:57:57 PM
Overall Posts Rated:
6363
Człowieku, gadasz jak początkujący manager a jesteś selekcjonerem kadry...

Zawodnicy zawsze będą się 'marnować', ale im więcej ich będzie to więcej z nich się ostanie. Banalny wniosek, ale chyba go nie rozumiesz. Program rewolucje jest najlepszym rozwiązaniem dla kadry, bo nawet gdy managerowie nie skończą zawodnika według tego planu to już będą posiadali wiedzę jak mniej więcej trenować zawodników wartościowych. A to z miejsca wzmacnia późniejszą kadrę, nawet gdy zawodnik nie będzie idealnie planowy. I nie brnij w dyskusje którą toczysz z Presidentem i Hawkiem bo po prostu niszczą cię wiedzą o BB oraz racjonalnym myśleniem, co cię tylko upokarza. Pozdrawiam

This Post:
00
159725.173 in reply to 159725.171
Date: 10/25/2010 5:00:28 PM
Overall Posts Rated:
2121
Nie mówię, że farmy byłby błędem bo to jakieś wyjście było aby móc skorzystać z tych lepszych graczy.

Co do zaplecza to wiem jaką bazę dostałem i wiem jaka jest teraz. Mówiąc szczerze to różnica jest widoczna ale gdyby nie BBKing to pewnie dużo lepszej niż Twoja bym nie miał a tak to jest znacznie lepiej.

No właśnie ale będąc w 4 lidze nie byłeś szarą myszką tylko siałeś strach i zamęt na forum:) oczywiście ten pozytywny, udzielałeś się, czytałeś forum to co inni pisali o treningu, wyciągałeś wnioski i sezon potem byleś już selekcjonerem:) czy tam 2 sezony:P więc nie porównuj się do takiego szarego managera z 4 ligi który dostaje historyka z draftu.

Zawodnicy do NT powinni być tworzeni w klubach w którym problem pensji nie jest tak poważny.

U21 jest dla reszty tych graczy.

This Post:
00
159725.174 in reply to 159725.169
Date: 10/25/2010 5:13:26 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Czyli w NT powinni grać zawodnicy mający min 25 lat, bo inaczej jest coś nie halo?
Dokładnie, jeśli w NT grają zawodnicy młodsi niż 25 lat, to znaczy, że z treningiem kadrowiczów i potencjalnych kadrowiczów jest coś nie halo.
To w takim razie co w NT robią Rakus, Lüderitz, Zygmuntowski itd.... To dowodzi tylko, że można a
A oni właśnie dowodzą, że jest nie halo ;-)
Dlaczego? Ano dlatego, że draft co roku jest mniej więcej taki sam. Jeśli w kadrze gra jakiś 23-24 latek, to przecież nie dlatego, że draft 5-6 sezonów temu był lepszy niż 7-8 sezonów temu. Wśród obecnych 26-27 latków są zawodnicy, którzy na starcie byli na tym samym poziomie co Rakus, Luderitz i Zygmuntowski. I gdyby byli trenowani identycznie, to w tej chwili byliby od nich o 2-3 sezony treningu lepsi, czyli spokojnie mieliby kilkanaście poziomów skilli więcej. I wtedy to oni graliby w kadrze.
Nie grają, bo najwidoczniej zostali zmarnowani. Co dowodzi temu, że ze skautingiem było coś nie halo.
C.B.D.U. ;-)
Także z dużym prawdopodobieństwem mogę powiedzieć, że jeśli managerowie będą nadal ze mną współpracowali to za 2-3 sezony większość z nich na pewno nie będzie niżej niż w 3 lidze

Doprowadzenie zawodnika do NT powinno trwać minimum 7 sezonów (bo inaczej oznaczałoby u nas zły skauting, co zostało udowodnione w poprzednim punkcie. Z tego co widziałem, to w obecnym drafcie dostaliście bodajrze 34 [podkoszowych z ogólnej liczby 63 sprawdzonych (i odpowiednim potencjałem). Mimo tego były narzekania, że mało. To ile ma ich być? 50? Sto? Jeśli 100, to przez 7 sezonów to wychodzi 700. A w trzecich ligach jest tylko 256 miejsc, doliczając wyższe wychodzi 336. Czyli i tak dla połowy objętych programem nie wystarczy miejsca ;-) A co z obwodowymi? A co z drużynami, które nie będą chciały spaść? Podejrzewam, że nie planujesz spadać do IV ligi, żeby zrobić miejsce komuś z podopiecznych ;-)
No chyba, że masz przecieki, że zreorganizowany zostanie system rozgrywek, np. w lidze będą 64 zespoły ;-)

ale przecież nie chce on szkodzić NT
NT to skrót od National Team, a więc także U21, w innych krajach ten zwrot nie wyklucza kadry juniorów. A Hawkeyed ostro ją atakuje, w zasadzie chce rozwalić. Zanim ewentualnie owoce mogłyby być zbierane, to 3-4 kadencje U21 zostałyby rozwalone. Warto tracić 3 szanse na medal nie mając gwarancji, że będzie z tego korzyść?
A tymczasem VJ to osoba, która najbardziej mu pomogła. Trochę się chłopina narobił, żeby dać Wam listę. A tymczasem jest nieustannie atakowany.
Nie wiem co on tam sobie o tym myśli i jak się z tymi atakmi czuje, ale ja bym uznał za stosowne, gdyby się w przysżłym sezonie na Was wypiął - a szukajcie se sami ;-)
Po staremu - kawusia, zarwana nocka i jazda na ręcznym ;-)
Wg mnie to nie tędy droga, żeby atakować wszystki bez opamiętania.

Poza tym ja nie widzę żadnej woli współpracy. Mówiłem, że na każdego 20 latka z SS=40 mogę dać dziesięciu 19-latków z SS=50. Na złość chcecie tych 20-latków trenować? To trenujcie se na złość, ale nie miejcie pretensji, jak inni też Wam coś złośliwego odpiszą.
Prosiłem też, żeby wypisać zawodników, którzy weszli do projektu. Lista pięknie podana i zero odzewu.

Last edited by B.B.King at 10/25/2010 5:40:42 PM

Advertisement