BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Πως έχασα αυτό το παιχνίδι;

Πως έχασα αυτό το παιχνίδι;

Set priority
Show messages by
This Post:
00
176733.164 in reply to 176733.162
Date: 3/8/2012 9:13:44 AM
Overall Posts Rated:
10001000
Καλησπέρα σε όλους!!! :-)

Έχω αυτό το παιχνίδι (42843332)από την αγωνιστική του Σαββάτου, το οποίο δεν κατάφερα να μελετήσω αρκετά!! Με παραξενεύει η μεγάλη άνεση με την οποία έχασα, αν και συνολικά έχω καλύτερες αξιολογήσεις... ενώ οι αγωνιστικές μου καταστάσεις στο συγκεκριμένο παιχνίδι... είναι πολύ πολύ καλύτερες από του αντιπάλου!!

Θα ήθελα να ακούσω απόψεις!!

ας πω την βλακεία μου κι εγώ.

1)ο αντίπαλος σου επιθετικά πήγε σούπερ και μάλιστα πιο καλά από ότι θα περίμενε κανείς βάση της ροής του.αυτό υποθέτω πως συνέβει γιατί έχει παντού καλή πάσα.δεν αποτιπόνεται μ'αλλον στην αποτελεσματικότητα γιατί δεν είχε τρελή πάσα στον 1 του.

έτσι λοιπόν δεν κατάφερες να τον σταματήσεις.

2)πήρε περισσότερες επιθέσεις από εσένα στο ματς.4 παραπάνω.2 από επιθετικά ριμπ και 2 από λιγότερα λάθη.γιατί όμως να πάρει παραπάνω αφού στη αναφορά υπερτερείς εκεί?

η αναφορά λέει ψέματα.στο 4 έχεις τρύπα στα ριμπ και εκεί πήρε 7 επιθετικά!

3) στην επίθεση δεν έκανες κάτι σπουδαίο.φταίει το σπρώξιμο νομίζω.προσωπικά θεωρώ πολύ απαιτητική επιλογή το σπρώξιμο.σπάνια βλέπω καλά ποσοστά σε αυτή την τακτική σε δύσκολα ματς.

έαν έπαιζες καθαρά εσωτερικό σύστημα μέχρι και που κέρδιζες!

ελπίζω να βοήθησα....

This Post:
00
176733.165 in reply to 176733.164
Date: 3/9/2012 11:10:17 AM
Overall Posts Rated:
235235
Σας ευχαριστώ και τους 2 σας για τις απαντήσεις σας, όμως η απορία μου δεν είναι τόσο στο γιατί έχασα, αλλά γιατί έχασα με τόσο μεγάλη διαφορά... ειδικά αν κρίνουμε τις αξιολογήσεις, όπου είναι παραπλήσιες. Ναι, έχει καλύτερες άμυνες... οι επιθέσεις μου όμως είναι αναλογικά καλύτερες. Η ροή της επίθεσής μου είναι καλύτερη, κι όμως ο αντίπαλος κάνει παραπάνω ασίστ και με λιγότερα λάθη. Ξέρω πως θα μπορούσα πιθανόν να είχα κερδίσει με κάποια άλλη επιλογή... γιατί όμως να χάσω τόσο εύκολα με την συγκεκριμένη επιλογή. Και οι αγωνιστικές μας καταστάσεις είχαν χαώδη διαφορά. Η πεντάδα του είχε dmi 1200000 και η δική μου 2100000, με τους αναπληρωματικούς να έχουν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Το ματς σίγουρα έχει χαθεί στην τακτική και στα skills των παικτών, αδυνατώ όμως να κατανοήσω γιατί το μέγεθος της διαφοράς είναι τόσο μεγάλο.

This Post:
00
176733.166 in reply to 176733.165
Date: 3/9/2012 1:06:12 PM
Overall Posts Rated:
10001000
Σας ευχαριστώ και τους 2 σας για τις απαντήσεις σας, όμως η απορία μου δεν είναι τόσο στο γιατί έχασα, αλλά γιατί έχασα με τόσο μεγάλη διαφορά... ειδικά αν κρίνουμε τις αξιολογήσεις, όπου είναι παραπλήσιες. Ναι, έχει καλύτερες άμυνες... οι επιθέσεις μου όμως είναι αναλογικά καλύτερες. Η ροή της επίθεσής μου είναι καλύτερη, κι όμως ο αντίπαλος κάνει παραπάνω ασίστ και με λιγότερα λάθη. Ξέρω πως θα μπορούσα πιθανόν να είχα κερδίσει με κάποια άλλη επιλογή... γιατί όμως να χάσω τόσο εύκολα με την συγκεκριμένη επιλογή. Και οι αγωνιστικές μας καταστάσεις είχαν χαώδη διαφορά. Η πεντάδα του είχε dmi 1200000 και η δική μου 2100000, με τους αναπληρωματικούς να έχουν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Το ματς σίγουρα έχει χαθεί στην τακτική και στα skills των παικτών, αδυνατώ όμως να κατανοήσω γιατί το μέγεθος της διαφοράς είναι τόσο μεγάλο.

μην κοιτάς τα dmi.τις αναφορές κοίτα.από την στιγμή που έφτασαν 64 κατοχές στα καλά του p.p. 100 σουτ,επόμενο ήταν να σκοράρει τόσο.εσύ δε με αυτή την τακτική δεν είχες καλά ματς απ στην επίθεση σου.δεν είχες στηρίγματα καλά.βασικά πατήματα είχες στο 3 και στο 5.αλλά και χειρότερα ήταν από τα πατήματα του αντιπάλου και σαφέστατα λιγότερες μπάλες πήραν τα δικά σου.

οπότε και η διαφορά είναι διακιολογημένη κατά την άποψη μου.οι 20 πόντοι ακούγονται πολλοί,αλλά δεν είναι.ένα λάθος αρκεί.

κοίτα εδώ στα καπάκια στο τέλος της σεζόν πέρσι απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.το κακό ματς μου εντός και το ας πούμε καλός εκτός.

PLAGIARI FORCE εν. fay_stelaios 74 - 53 ((42515701))

ήττα με 21 πόντους

fay_stelaios εν. PLAGIARI FORCE 75 - 79 ((42626197))

ήττα μόλις με 4 εκτός έδρας

From: bolzano
This Post:
00
176733.167 in reply to 176733.166
Date: 3/10/2012 3:13:33 PM
Overall Posts Rated:
2727
Εχω ενα περιεργο παιχνιδι εδω (42844759) ......Αν και ψιλοκαταλαβαινω γιατι συνεβησαν αυτα που με προβληματιζουν νομιζω πως η εκταση τους ειναι μεγαλυτερη απο οτι θα επρεπε.Οποτε ρωτω:
1.Γιατι οι επιθεσεις και των δυο ομαδων ειναι τοσο αποδοτικες?
2Δεν θα επρεπε η διαφορα να ειναι ακομα +5 ποντοι?

Ζητω τεκμηριωμενες απαντησεις γιατι ηδη εχω λαβει υποψην μου τα match ups βασικων εναντι αλλαγων,διαφορα διαθεσης κτλ...

Ευχαριστω προκαταβολικα!

This Post:
11
176733.168 in reply to 176733.167
Date: 3/10/2012 5:43:13 PM
Overall Posts Rated:
302302
θα σε τρελανω γιατι θελω να αποδειξω οτι και εγω κατι εμαθα απο τον μεγαλο sarithin..

εχουμε και λεμε λοιπον...

για να δουμε ποσο καλα πηγαν οι αμυνες σας ας παρουμε πρωτα του αντιπαλου...

η αντιπαλη ομαδα σκοραρε 105 ποντους και εκανε 92 σουτ εντος παιδιας, 14 βολες αλλα κα
ι 17 λαθη...

οπως μου εχει μαθει ο μεντορας μου περνουμε και κανουμετις εξης πραξεις για να δουμε την αποτελεσματικοτητα της αμυνας μας

105/(92+14/2+17)= 0.905

οσο πιο μεγαλος ο αριθμος τοσο πιο κακη αμυνα επαιξες...ο συγκεκριμενος αριθμος ειναι πραγματικα μεγαλος αφου συνηθως κυμαινεται γυρω στο 0.8

ομοιως αν κανεις την ιδια δουλεια για την ομαδα σου θα βρεις:

112/(80+24/2+18)= 1.018

αλλη μια κλασσικη περιπτωση βλαβης...συγνωμη κακης αμυντικης επιδοσης

γιατι ομως οδηγηθηκατε σε τοσο κακες αμυνες??μα φυσικα γιατι ακομα και δυνατα που επαιξε ο αντιπαλος σου ειχε μολις 6.5 περιμετρικη και 6.75 εσωτερικη αμυνα(πολυ χαμηλη σε σχεση με την επιθεση σου

οσο αφορα την δικη σου ομαδα η ζωνη σου ανεβασε σε 9.5 περιμετρικη την αμυνα σου και 7.25 την εσωτερικη σου ΟΜΩΣ αρχικα εσυ ειχες χαλαρη διαθεση που εχει αντικτυπο την αμυντικη λειτουργια της ομαδας σου.(περιορισες τον αντιπαλο αλλα οχι αρκετα αφου περασε λογω του δυνατα κυριως θεωρω 17 ασιστ)

πραγματικα δεν ξερω αν ειμαι 100% σωστος αν ειναι κατι το οποιο εμαθα αυτες τις μερες και με εχει βοηθησει πολυ στο να διαβαζω τα παιχνιδια.

για οτι αποριες ή ασαφειες να απευθυνθεις στους ειδικους.

This Post:
11
176733.170 in reply to 176733.169
Date: 3/11/2012 9:06:05 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Τζίλα Θεέ πάρε την Π.Α.Ε

Να πω ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι αξίζει κανείς να το δει μια στιγμούλα και μέσα από το game analyzer.

To δεδομένο όπως μας κατέδιξε και ο Tzilardino είναι ότι και οι δύο ομάδες επιτέθηκαν καταπληκτικά. Στην περίπτωση του Omvros2009 BC τα ratings και τα p.p.100 συμφωνούν για μια σπουδαία επιθετική επίδοση!

Η ροή έναντι της εξ. άμυνας ήταν πολύ καλή (5,75/6,5=0,89). Ας αναλογιστεί κανείς ότι 12 από τα 22 τρίποντα έγιναν ελεύθερα!!!

Το ´´παράξενο´´ για εμένα είναι η επιθετική επίδοση της άλλη ομάδας A.G.S.I. Αυτό γιατί εάν κανείς το κοιτάξει στην λεπτομερειά του θα δει τα παρακάτω δεδομένα.

α) ´Πνιγμένη´ ροή. Πράγματι είχε ροή 4,75 και αντιμετώπιζε εξ. άμυνα 9,5!
β) ´Πιεσμένη´ εξ. επίθεση. Ούτε εδώ είχαμε καλή επίδοση με 8,75 προς εξ. άμυνα 9,5!

Αυτά τα δύο δεδομένα συνήθως (όχι πάντα) καταλήγουν σε πολύ χειρότερες επιθετικές επιδόσεις από αυτή που έγινε στο παιχνίδι.
Εάν όμως κοιτάξει κανείς τα p.p.100 της ομάδας A.G.S.I θα δει ότι ήταν ικανοποιητικά προς καλά και σίγουρα μη αναμενόμενα σε σχέση με την εικόνα των ομαδικών ratings.

Γιατί συνέβη αυτή η φαινομενικά αντίφαση;

Μπορούμε να το απαντήσουμε αυτό εάν καταλάβουμε σωστά τι είναι τα ομαδικά ratings. Τα ομαδικά ratings μας δίνουν την ´δύναμη´ των core skill των παιχτών στις κανονικές τους θέσεις και δεν μας λένε τίποτα για τα δευτερεύοντα.

Π.χ ένας p.g με πάσα 18 θα τιλτάρει την ροή επίθεσης. Ένας p.f με πάσα 10 μπορεί να βλάλει 6 assist σε ένα παιχνίδι αλλά το 10άρι της πάσας του θα συνεισφέρει πολύ λίγο στην ομαδική ροή επίθεσης.

Επίσης τα ομαδικά ratings δεν μας λένε τίποτα για τα match up.

Π.χ μία ομάδα έχει έναν p.g με εξ άμυνα 8 και ένα s.g με εξ άμυνα 18!
μία άλλη ομάδα έχει δύο guard με J.S 14 και JR 10 και παίζει patient. Εεεε, θα έχουμε ένα ψιλοπάρτι στην θέση 1 με καλό σκοράρισμα (και πολλές επιθέσεις) χωρίς αυτό να απεικονιστεί στα ομαδικά ratings. Τονίζω ότι η 18άρα άμυνα στην θέση 2 θα βελτιώνει σημαντικά την επίδοση στην εξ άμυνα χωρίς όμως αυτή να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για το παιχνίδι!

Το στατιστικό που λαμβάνει όμως περίπου τα πάντα υπόψιν του είναι τα p.p.100!!!
Αυτός είναι και ένας ιδιαίτερα ακριβής οδηγός για την ανάλυση των παιχνιδιών,...μάλιστα τα p.p.100 σε συνδυασμό με τα ομαδικά ratings δίνουν ένα καταπληκτικό εργαλείο.

Στο παιχνίδι μας τώρα βλέπουμε μία κακή εικόνα στα ratings όσον αφορά στην επίθεση για την ομάδα A.G.S.I αλλά σημαντικά καλύτερη όσον αφορά τα p.p.100.

Συμπέρασμα: Αποκλείεται η ομάδα A.G.S.I να πέτυχε αυτή την επίδοση στα p.p.100 με συνδυασμό core skill εξ σκοραρίσματος και ροής (πάσα και χειρισμό). Το ξέρουμε αυτό από τα ομαδικά ratings!
Τι μένει λοιπόν; Μα επιθέσεις που έγιναν πάνω σε δευτερεύοντα skills και δεν απεικονίζονται στα ομαδικά ratings (εδώ παίζει τον ρόλο της η 3-2)

Ενδεικτικά να αναφέρω μόνο ότι τα 5 από τα 13 Jumpers που σκοράρει η ομάδα A.G.S.I πάνω σε άμυνα μπαίνουν ´στα μούτρα´ των ψηλών του Omvros2009.

Εδώ να θυμίσω ότι είναι καλό για να σπάσουμε την 3-2 με motion η πάσα και το drive (σε όλους τους παίχτες).
Η ομάδα που παίζει 3-2 θα πρέπει να φροντίζει για την τάπα και την O.D στις θέσεις 4 και 5.

Άρα μέχρι εδώ φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι τα ομαδικά ratings μας δεινουν ένα φτωχό αναμενόμενο σκοράρισμα για τους A.G.S.I ενώ τα p.p.100 (που είναι ακριβέστατα) ένα καλύτερο.
Όμως εάν κανείς τα υπολογίσει με ακρίβεια θα δει ότι η διαφορά διάθεσης και η ´καλή μέρα´ κάποιων παιχτών της A.G.S.I (π.χ Grumede) ευθύνεται για το τόσο καλό σκοράρισμα.

Άρα η απάντηση στον dProfessionista είναι ότι ένας συνδυασμός τύχης παραπάνω διάθεσης και 3-2 άμυνας με θεματάκια οδήγησαν στο πολύ σκοράρισμα του αντιπάλου σου. Το δικό σου σκοράρισμα μου φαίνεται πάνω-κάτω λογικό με δεδομένο την αμυντική αδυναμία του αντιπάλου σου σε αυτό το παιχνίδι

Last edited by GM-sarithin at 3/11/2012 9:11:12 AM

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
176733.171 in reply to 176733.170
Date: 3/11/2012 9:19:10 AM
Overall Posts Rated:
2727
Δηλαδη κυριο λογο εχει η ελλειψη ταπας στο 4 και 5?Το ειχα υπολογισει αλλα μαλλον οχι οσο θα επρεπε.Ωστοσο σε ευχαριστω για το χρονο και τον κοπο σου και επι ευκαιριας να σε συγχαιρω για την καταπληκτικη αναλογια της ομαδας σου σε κοστος-αποδοση.Ειναι εξωφρενικα καλη!

This Post:
00
176733.172 in reply to 176733.171
Date: 3/11/2012 9:24:19 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Εκτός από τα προφανή Reb, IS στην 3-2 καλό είναι να έχουν οι ψηλοί σου όσο καλύτερη γίνεται τάπα και εξ άμυνα. Η δε τριάδα των περιφερειακών όσο καλύτερη γίνεται εξ άμυνα και έαν είναι δυνατόν να έχουν την ιδια άμυνα.
Π.χ 14-14-14

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια

Last edited by GM-sarithin at 3/11/2012 9:27:42 AM

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
176733.173 in reply to 176733.172
Date: 3/17/2012 3:17:21 PM
Overall Posts Rated:
1515
http://www.buzzerbeater.com/match/43558943/boxscore.aspx

8a borousa na pw polla pragmata gia to logo pou exasa alla einai epi8umwtero na akousw kapoies gnwmes.euxaristo polu.

From: nikos64
This Post:
00
176733.174 in reply to 176733.173
Date: 3/17/2012 3:24:43 PM
Overall Posts Rated:
303303
αυτο το παιχνιδι γιατι το εχασα?

(42839739)

Advertisement