BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τακτικογνωσία

Τακτικογνωσία

Set priority
Show messages by
This Post:
00
211473.164 in reply to 211473.163
Date: 10/20/2012 8:08:01 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Οκ ξενέρωσα! Μου φαίνεται ότι θα αρχίσω να μαζεύω λεφτά, να πάρω του χρόνου ένα καλό 18χρονο Έλληνα και ένα 6άρι γυμναστή και να αφοσιωθώ αποκλειστικά στην προπόνηση και εξέλιξη του.
Να βγει τουλάχιστον κάτι από την ενασχόληση μου που θα μου δώσει ικανοποίηση...
Υ.Γ ακούω to pc να κάνει χοχοχο! Τζιλαρντίνο αποκαλύψου! ;)

Last edited by maddoghellas at 10/20/2012 8:15:17 AM

This Post:
44
211473.167 in reply to 211473.1
Date: 10/23/2012 8:54:59 AM
Overall Posts Rated:
10001000
Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή ;

Θα έλεγα να το συνεχίσουμε αλλού (π.χ τακτικογνωσία),......επίσης γιατί δεν γράφεις ποιες πιστεύεις εσύ ότι είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσες;

Άντε, άντε τεμπελάκο, σου έχει φάει όλη την ενέργεια η προπόνηση

εννοείτε ότι είμαι άνθρωπος της προπόνησης και ότι όλη μου η ενέργεια πάει εκεί!

πριν πω οτιδήποτε, να διευκρινήσω ότι τα παρακάτω είναι απλά απόψεις προσωπικές που δεν μπορώ καν να αποδείξω και μπορεί να είμαι εντελώς λάθος οπότε μην τα πάρουν τοις μετρητοίς τα παιδιά.

ΘΕΜΑ: ΣΩΣΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΠΕΡ.ΕΠΙΘΕΣΗ

έχουμε τρέξε, κίνηση, πρινς.

ΤΡΕΞΕ

για μένα καθαρή επιλογή όταν βγάζουμε ξεκάθαρα μεγλύτερη αναφορά στο περ.σκορ από ότι περ.άμυνα ο αντίπαλος. Και ζώνη να με παίξει ο άλλος, δεν με νοιάζει ιδιαίτερα. Αν όμως βγάλει μεγαλύτερη αναφορά, τότε αποτύχαμε.

ΚΙΝΗΣΗ

η πιο συχνοποιημένη(αν υπάρχει τέτοιος όρος) περ. επίθεση. Την επιλέγουμε αντί του τρέξε γιατί με ζώνη ο άλλος σπάει την επίθεση μας. Εδώ θέλουμε σίγουρα μπάσιμο και εσ.σκορ στους κοντούς. Μπασίματα θα πάρουν απέναντι σε τέτοια ζώνη οι παίκτες μας, ενώ το εσ.σουτ είναι απαραίτητο να είναι από φυσιλογικός και πάνω σε καλό επίπεδο (Α2 ή Α1) αλλιώς θα αστοχήσει ο παίκτης.

Το θέμα είναι πόσο μπάσιμο θέλουμε. Πολύ φοβάμαι ότι θέλουμε κοντινό πολύ στο σουτ των παικτών μας. Αν ο παίκτης μας έχει 15 σουτ, ας έχει και 14 μπάσιμο δλδ. Αν έχει πχ 10, μάλλον μπαρμπούτσαλα.

Γενικά θεωρώ πως το μπάσιμο είναι το πρώτο κλειδί για να σπάσουμε αντίπαλες ζώνες που νικάνε στην αναφορά το περ.σκορ μας με ζώνη.

Το δεύτερο κλειδί είναι το σουτ με άλμα στους ψηλούς μας. Ίσως ακούγεται υπερβολή να έχεις ψηλούς με 10-12 σουτ με άλμα, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο να φτιάξεις κάτι τέτοιο νομίζω, ενώ αν υποθέσουμε ότι έχουμε ομάδα μόνο για περιφερειακή επικέντρωση, είναι must.

Νομίζω πως συμβαίνει το εξής. Ο ψηλός απέναντι σε ζώνη συνήθως να μαρκαριστεί από ψηλό. Και πάντα στο τέλος αυτό που μετράει είναι το ματς απ το προσωπικό. Οι ψηλοί όμως δύσκολα έχουν διψήφια περ.άμυνα, αφού για να την αποκτήσουν πρέπει να λιώσουν στην εκτός θέσης προπόνηση.

ΠΡΙΝΣ

απέναντι σε μαν2μαν μπορεί να αποδειχτεί καταπληκτική επιλογή ενδεχομένως αν έχεις αξιόλογες πάσες. Αλλά απέναντι σε 3-2........

Το πρινς βασίζεται στην πάσα για να βρει τις καλύτερες επιλογές, άρα είναι αργού τέμπου επιλογή. Η 3-2 επίσης καθυστερεί την αντίπαλη επίθεση σημαντικά. Έτσι καταλήγουμε σε πολλά σουτ στο τέλος του χρόνου και πάνω σε άμυνα και κατά κανόνα άστοχα.

Κι εδώ κολλάει το ερώτημα μου τι γίνεται αν η αποτελεσματικότητά μας είναι τρομακτική. Θα μας δώσει ελεύθερα σουτ μόνο που είναι το τέλειο στην πραγματικότητα?

Δεν έχω ιδέα ειλικρινά, αλλά πολύ θα ήθελα να μάθω πως γίνεται το πρινς να αποτέλεσει σίγουρη επιλογή απέναντι σε 3-2.

Η κεντρική ιδέα είναι απλή.

α) να βγάλεις πολλά, πάρα πολλά, ελεύθερα σουτ.
β) να ελέγξεις σαν ομάδα τον ρυθμό του αγώνα (ρυθμός= έλεγχος ριμπ και λαθών)

το β είναι άσχετο με ότι συζητάμε. Το α μπορείς να το βρεις μόνο από την πάσα και δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια ομάδα αυτή τη στιγμή, άρα δεν υπάρχει και δοκιμασμένο αυτό το πείραμαμάλλον.

1-3-1

Θεωρώ πως αν ελέγξει κάποιος τα ριμπ, πρόκειται για σπουδαία αντιμετώπιση της κίνησης και του τρέξε.Αλλά τα ριμπ εκτός έδρας δεν μπορείς να τα ελέγξεις συνήθως αφού η εκτόξευση της περ.άμυνας γίνεται σε κόστος των ριμπ, που εκτός έδρας ούτως ή άλλως πέφτουν. Απαραίτητη προυπόθεση το 4άρι να έχει φουλ περ.άμυνα και το 5 να έχει φουλ τάπα και ριμπ.

Αυτά. Άμα κατάλαβε κανείς τίποτα, να μου τρυπήσει τη μύτη, οπότε επαναλαβάνω σε quote 3 κλειδιά για την καλή περ.επίθεση

α) σουτ αξιόλογο στους ψηλούς
β) μπάσιμο σχεδόν ίσο με το σουτ
γ) αγαπάμε πάσα γιατί δίνει ελέυθερα σουτ

Message deleted
This Post:
00
211473.169 in reply to 211473.167
Date: 11/5/2012 4:46:35 AM
Overall Posts Rated:
00
παιδια θελω να κανω και εγω μια ερώτηση πρωτη φορα μπαινω και γραφω στο φορουμ...ευτιαξα μια ομαδα...αυτην που εχω τώρα ..και ανεβικα απο την V στην ΙV πηγαινα πολυ καλα στην αρχή αλλα μεγαλοσανε οι παιχτες μου και επεφταν τα ποσοστα...και ετσι τους πουλησα και τώρα εχω μηνη με ευτους...εχω πολυ λιγα χρηματα..αλλα εχω και 7 παιχτες μονο και οι 2 ειναι τραυματιες...και ετσι παιζω με 5 και που νικαω μερικους αγωνες πολύ είναι,,,αφου εχω ανεβασει την αντοχη..!! Τι μου προτηνετε να κανω..;;Είμαι τεταρτος...αλλα δεν παω ουτε για ανοδο ουτε και για να πεσω αν και σε 2 session δεν θα αργισει να γινει αου εχω παιχτες μεγαλους σε ηλικια και θα ερχισουν να παιφτουν τι μου προτηνετε να κανω;; και παιζω συστημα αμυνας αναλογα με τον αντιπαλω παιχτη τον βλεπω τι παιζει στους τελεφτεους αγωνες και αναλογα παιζω αμυνα...στη απιθεση παντα κοιτα μέσα...

Last edited by Coach Nassos at 11/5/2012 4:48:20 AM

This Post:
00
211473.170 in reply to 211473.169
Date: 11/5/2012 7:14:49 AM
Overall Posts Rated:
10001000
γεια σου φίλε μου.

α) πρέπει να προσέξεις καταρχάς την οικονομική σου διαχείρηση και να στοχεύσεις σε εβδομαδιαίο κέρδος υψηλό.

β) να επενδύσεις στο γήπεδο σου. μεγαλύτερο γήπεδο φέρνει μεγαλύτερα έσοδα, και μεγαλύτερα έσοδα σου επιτρέπουν να έχεις ακριβότερο ρόστερ το οποίο σε συνδυασμό με την πρόοδο σου στις τακτικές θα σε οδηγήσει πιο ψηλά.

γ) στη φάση που είσαι ίσως καλές προπονήσεις με αξιοσέβαστο προπονητή να σε βοηθήσουν να πουλήσεις πιτισιρικάδες βγάζοντας καλό κέρδος.

εξέτασε λιγάκι τα 3 παραπάνω και έλα πάλι αφου τα σκεφτείς με πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις.

αλλά το κλειδί είναι τα οικονομικά.

From: sainhs
This Post:
00
211473.171 in reply to 211473.170
Date: 11/16/2012 4:04:52 PM
Overall Posts Rated:
4343
Εχω μια απορία.
Αμυντικα με "Πρεσάρισμα στα 4/4" πιεζεις την αντιπαλη ομαδα και κυριως (νομιζω) την περιφερεια, ωστε αν εχει χαμηλο χειρισμο ή αντοχη, να κανει αρκετα λαθη και εμεις κλεψιματα.

Πως ομως εκμεταλευεσαι αμυντικα τον χαμηλο χειρισμο κ αντοχη των αντιπαλων ψηλων?
Παλι με αμυνα 4/4 ή 2-3 ή αλλιως?

From: Templare

This Post:
00
211473.172 in reply to 211473.171
Date: 11/18/2012 7:53:06 AM
Overall Posts Rated:
5050
Τον χαμηλό χειρισμό των αντίπαλων ψηλών τον εκμεταλεύεσαι όταν διαθέτεις καλούς αμυντικά ψηλούς και παίζεις μαν2μαν. Έτσι τους οδηγείς ευκολότερα σε λάθος. Με την 2-3 αφήνεις την περιφέρεια σου 'εκτεθημένη'.