POLSKA - Izrael 99:42 (24:14, 22:11, 29:7, 24:10) (27698)Jak już pisałem, trochę mi głupio... wynik kosmiczny biorąc pod uwagę wcześniejsze rezultaty ekipy z Izraela, ich poziom enta, no i fazę zawodów o mistrzostwo Europy. Fakt, że tym razem w swojej akcji ściemniającej poszedłem kroczek w tak zwaną bezpieczną stronę gry pod kosz - wybrałem w ataku Low Post. W obronie zrezygnowałem z pressingu na rzecz każdy swego... ale i tak niespodziewałem się aż takiego pogromu.
Pisząc o taktyce pochwalę się - kolejny raz pudło przeciwników w przewidywaniu naszych zamiarów taktycznych i kolejny raz my trafiamy celująco... co prawda dopiero drugi raz przewiduję, ale tu też mam pewien plan... o którym (i o reszcie "kombinacji"... hehe) może więcej po zakończeniu sezonu;) Ważne, że póki co 101% skuteczności!
O samym meczu za wiele znowu nie ma sensu pisać... oceny zespołowe wydają się fajne - cieszy zwłaszcza "wybitny" na zbiórkach! Te dwa "świetne" też wyglądają zacnie... ale hurraoptymistów odsyłam do statów z meczu naszych rywali:
(27700) ... tak, tak - dogrywka była. No ale "imponującego" w ID jeszcze nie widziałem w U21.
Wracając do nas... pamiętajmy, że Izrael to zespół, który wygrał z Rosją zbiórki 54:40 (fakt, że przy strefie 2-3)... dziś przegrał z nami tablicę aż 63:33!!! Miazga! A przecież Wyrazik ledwie w solidnej, Żmudka w porządnej... Marzę o tym, żeby na Włochów i Węgrów mieć wszystkich w sprawnej... nie jesteście ciekawi naszych statów i ocen wtedy?;) hehe
Generalnie to był nasz zdecydowanie najlepszy mecz w tym sezonie i chyba jeden z najlepszych w ciągu moich trzech sezonów na czele U21!!!
INDYWIDUALNE PODSUMOWANIE:Marsov (15,0) -
moja ocena: 9,999 - zdziwi Was zapewnie dlaczego tak wysoka ocena gry zawodnika, który skończył mecz ze skutecznością 8/17 z gry... ale za to właśnie ta obniżka oceny... hehe... gdyby nie to, byłaby "dycha"! To co dziś Marsov robił w tych momentach, w których wynik jeszcze był w miarę otwarty to mistrzostwo świata na pozycji SG... w pewnym momencie miał z gry 7/8 i trzymał nam większość ataku. Skuteczność zepsuł wtedy, gdy już na parkiecie trwała zabawa;) Kolejne potwierdzenie tego, że szykując skład nawet pod taktyki obwodowe MUSIMY pamiętać o tym, że na SG powinien grać SG, a nie PG bez rzutów z samym tylko PS i OD. W asystach dziś było 24:11, a nawet Marsov z PS=6 podawał trzy razy do kolegów celnie kończących akcje. A inne staty Marsova... 4 zbiórki, 3 przechwyty... był wszędzie!
Woźniak (15,5) -
moja ocena: 9,5 - pewniak... jak zwykle nie zawiódł - 12 punktów (6/9 z gry), 6 zbiórek, 4 asysty... Kamil w sprawnej jest dla nas zawodnikiem nie do zastąpienia!!! Składajmy dary, żeby nic złego mu się nie wydarzyło;)
Najbor (17,0) -
moja ocena: 9,5 - w sprawnej dziś pokazał wielką chęc do bycia na parkiecie w każdym miejscu... niesamowita energia... rzucał (12 punktów) i zbierał (aż 14 zbiórek - w tym 5 w ataku!!!). Bardzo dobry występ!
Kopecki (19,0) -
moja ocena: 10!!! - i tu ważna sprawa - przykład tego, jak ważna przy dobrym prowadzeniu może być dla U21 "wieloletnia gwiazda"... wiem, wiem - mówiłem, że pod kosz to za słabo, bo się blokuje... ale pamiętajmy, że nawet po bloku umiejętności skaczą! Jeśli poświęcamy się dla Kadry, to warto cisnąć ile wlezie... i Kopecki jest takim przykładem! Tydzień temu skoczył w zbiórkach... efekt? Dziś aż 13 zebranych piłek (3 w ataku). Do tego 11 punktów i 2 bloki... zaskakujący i GENIALNY występ Kopeckiego! Nigdy chyba nie widziałem też "19" dla wieloletniej gwiazdy:)
Komorniczak (16,0) -
moja ocena: 9,5 - czego oczekiwać od rezerwowego SFa? 10 punktów i 7 zbiórek w 20 minut... i jeszcze dwa bloki;) To nawet więcej niż oczekiwałem... kolejny świetny mecz najbardziej niepozornego zawodnika Kadry U21!!!
cdn
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)