1. Ilu zawodników z obecnego draftu nadawałoby się do takiego treningu (obawiam się, że potrzebujemy supergwiazdy plus, z naciskiem na plus)?
Ja tam w drafcie praktycznie patrzę tylko na historyków i mvp ;-)
Oczywiście mam wszystkie skille (midichloriany i te sprawy) ;-)
I mogę jechać od góry, jedyna legenda:
7 6 6 1 7 1 7 4 6 6
Skillowo słaby, ale do odwracania bardzo fajnie by się nadał, fajny kandydat na podkoszowego broniącego na obwodzie.
Pierwszy historyk raczej gorzej się nadaje do odwracania.
Za to drugi fajny:
5 3 7 7 7 6 7 7 3 7
Obie obrony maksymalne, w zasadzie można by go odwracać w obie strony, ale oszczędność będzie mniejsza. Potem jest też kilku zawodników z równymi obronami, a następnie szósty od góry:
7 5 5 5 5 6 6 3 7 7
Fajny kandydat na podkoszowego broniącego na obwodzie.
Siódmy:
7 2 4 6 4 6 6 7 7 7
Fajny kandydat na obwodowego broniącego pod koszem. RB+ID+SB maksymalne, więc ich trening nie będzie tak boleć.
Dziesiąty od góry:
7 3 7 5 5 7 5 3 6 6
Wypisz wymaluj podkoszowy broniący na obwodzie.
I wszystko historycy. I tak mogę bardzo długo wymieniać. Potem trafiają się zawodnicy z niższą sumą więc nawet łatwiej trafić na odpowiedniego kandydata, bo ci mają wszystko wysokie, a tam jest większa szansa na dziurę i gdy dziura jest w obronie to jest idealny kandydat.
2. Jak wg Ciebie powinni wyglądać zawodnicy na poszczególnych pozycjach na poziomie NT? Ile może potrwać taki trening. Twierdzisz, że możliwości jest wiele, a dla mnie są to 2 pary PG-C, SG-PF (lub na odwrót) plus SF klasyczny, o innych przekładankach nie chcę słyszeć.
Skille w ataku powinni mieć takie same jak nieodwróceni, dodatkowo wyższą przeciwną obronę, podkoszowi mniej zbiórek a za to więcej podań, obwodowi więcej zbiórek.
3. Jak przekonasz kluby, którym:
a) gra się nie znudziła na tyle, by przez sezon utrzymywać Jurka, by przez min.6-7 sez. trenować odwróconego.
b) klub, który chce się rozwijać trenował w tak niekonwencjonalny sposób. Dodatkowo jak taki klub ma kupić gracza-podstawę i trenera lvl 5, skoro mało kogo z lig poniżej III na to stać. Oczywiście chciałbym, żeby robiły to kluby macierzyste, więc (pyt.1) ile ich jest i ile z nich byłoby skłonnych do podążania pod prąd.
A jak obecnie są przekonywane te kluby? Ja je będę przekonował tak samo, ale będę miał argument, że pensja będzie 2x niższa.