BuzzerBeater Forums

Poland - IV.52 > 25 SEZON - Zapraszamy na forum!

25 SEZON - Zapraszamy na forum!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
247680.165 in reply to 247680.164
Date: 12/1/2013 5:25:37 PM
Overall Posts Rated:
2222
albo pierwszy finał konferencji?:D chociaż o to tak naprawdę będzie trudno, bo mi kontuzje się przydarzyły i to akurat przed ważniejszym meczem niż finał konferencji, bo przed ostatnim spotkaniem sezonu zasadniczego, który zadecyduje o pierwszym miejscu w tabeli, co może mieć bardzo duże znaczenie potem w finale...:/ ehh takie już moje szczęście:P oby udało się jakiś szybki dobry transfer przeprowadzić:D

This Post:
00
247680.166 in reply to 247680.165
Date: 12/2/2013 3:18:52 AM
Overall Posts Rated:
1515
Tylko ze nie jestem pewien czy teraz kupiony zawodnik zlapie Ci formę przed końcem finalu. A co z entuzjazmem? Chyba nie zagrasz z zagłębiał m o wszystko? Cos mi sie zdaje ze najbardziej cwany z waszej dwójki awansuje;)

This Post:
00
247680.167 in reply to 247680.165
Date: 12/2/2013 3:18:53 AM
Overall Posts Rated:
1515
Tylko ze nie jestem pewien czy teraz kupiony zawodnik zlapie Ci formę przed końcem finalu. A co z entuzjazmem? Chyba nie zagrasz z Zagłębiem o wszystko? Cos mi sie zdaje ze najbardziej cwany z waszej dwójki awansuje;)

Last edited by coleslaw at 12/2/2013 3:20:11 AM

This Post:
00
247680.168 in reply to 247680.167
Date: 12/2/2013 6:01:34 AM
Overall Posts Rated:
2222
słuchaj, lepszy zawodnik z dobrymi skillami bez formy, niż taki w formie a bez skilli:P nie będę zdradzał taktyki, bo mam zamiar powalczyć o wygraną:) i masz rację, wygra ten który przechytrzy drugiego:D obym to był ja:P w każdym bądź razie będzie ciekawie:)

From: namic78

This Post:
00
247680.169 in reply to 247680.168
Date: 12/2/2013 1:40:32 PM
SKANER ZIELONA GÓRA
III.14
Overall Posts Rated:
5757

Wyniki kolejki
Końskie 101 - Basket Stary Żmigród 119
Mileros Brda 137 - Washington Wizards DC 61
Pogoń Puławy KNW 84 - Gdynia Celtics 74
Piki Basket 87 - Taunters 103
Jeziorowcy Breslau 81 - spoko team 105
Łazaaa Zgorzelec 58 - SKANER ZIELONA GÓRA 86
Łomża Fighters 118 - WKS Łęczyca 60
Zagłębie Sosnowiec 106 - Castilla Starogard 42

Najlepsze drużynowe osiągnięcia kolejki
Punkty : 137 : Mileros Brda
Zbiórki : 78 : Mileros Brda
Asysty : 35 : Zagłębie Sosnowiec
Przechwyty : 19 : Zagłębie Sosnowiec
Zablokowane rzuty : 14 : Mileros Brda

Najlepsze indywidualne osiągnięcia kolejki
Punkty : 49 : D. Moreira (Basket Stary Żmigród)
Zbiórki : 21 : W. Ryłko (Basket Stary Żmigród)
Asysty : 12 : T. Kocaman (Basket Stary Żmigród)
Przechwyty : 4 : D. Pavković (spoko team), J. Isidro (spoko team)
Zablokowane rzuty : 4 : M. Puk (Taunters), F. Masoliver (Łomża Fighters), N. Frittelli (Mileros Brda)

Najlepsza piątka kolejki
Point Guard : C. Criades (Taunters) (44 Punkty, 2 Zbiórki, 5 Asysty, 0 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty), T. Kocaman (Basket Stary Żmigród) (26 Punkty, 2 Zbiórki, 12 Asysty, 1 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 39
Shooting Guard : D. Moreira (Basket Stary Żmigród) (49 Punkty, 3 Zbiórki, 3 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 40
Small Forward : T. Yiu Lam (Mileros Brda) (20 Punkty, 9 Zbiórki, 4 Asysty, 0 Przechwyty, 3 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 33
Power Forward : K. Rojpaiboon (spoko team) (24 Punkty, 17 Zbiórki, 5 Asysty, 0 Przechwyty, 3 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 44
Center : M. Puk (Taunters) (20 Punkty, 15 Zbiórki, 6 Asysty, 0 Przechwyty, 4 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 30

MVP kolejki
K. Rojpaiboon (spoko team) (24 Punkty, 17 Zbiórki, 5 Asysty, 0 Przechwyty, 3 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 44

Najsłabszy występ kolejki
N. Rzempołuch (WKS Łęczyca) (4 Punkty, 2 Zbiórki, 2 Asysty, 3 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : -13

Wszystkie rodzaje statystyk
Zawodnik, który zapomniał zdjąć rękawic zimowych : A. Ogrodowczyk (Castilla Starogard) : 10 Straty

Zawodnik dostrzeżony przez sędziego : D. Pavković (spoko team), A. Filosa (spoko team), I. Gounaris (Zagłębie Sosnowiec), K. Lokko (Łazaaa Zgorzelec), L. Gaudin (WKS Łęczyca) : 6 Faule

Iron man : M. Puk (Taunters), J. Torruella (Łomża Fighters), A. Gierej (Końskie), P. Krzus (WKS Łęczyca), S. Kočić (WKS Łęczyca), N. Rzempołuch (WKS Łęczyca), F. Šalekas (Piki Basket), W. Ryłko (Basket Stary Żmigród), T. Kocaman (Basket Stary Żmigród), P. Revis (SKANER ZIELONA GÓRA), J. Peláez (Castilla Starogard), A. Dobrak (Castilla Starogard), F. Ureña (Castilla Starogard), O. Eidocaín (Castilla Starogard), A. Ogrodowczyk (Castilla Starogard), G. Vancaeyseele (Jeziorowcy Breslau), D. Barnaby (Jeziorowcy Breslau), L. Kin Ho (Jeziorowcy Breslau), H. Ciucka (Jeziorowcy Breslau) : 48 Minuty

Snajper : C. Criades (Taunters) : 8 3 punkty

Najlepszy zawodnik : D. Moreira (Basket Stary Żmigród) : Ocena : 16.0

Najsłabszy zawodnik : Ó. Vasconcelos (WKS Łęczyca) : Ocena : 2.0

This Post:
00
247680.170 in reply to 247680.169
Date: 12/2/2013 1:59:04 PM
Overall Posts Rated:
1515
http://www.buzzerbeater.com/player/26711785/overview.aspx
Może ktoś się skusi na takiego grajka z doświadczeniem w tej lidze i reprezentacji. Chętnie bym kupił gdybym dysponował odpowiednią kwotą.

This Post:
11
247680.171 in reply to 247680.170
Date: 12/4/2013 7:21:05 AM
SKANER ZIELONA GÓRA
III.14
Overall Posts Rated:
5757

Wyniki kolejki
Washington Wizards DC 55 - Końskie 115
Basket Stary Żmigród 111 - Mileros Brda 141
Taunters 119 - Pogoń Puławy KNW 121
Gdynia Celtics 97 - Piki Basket 76
SKANER ZIELONA GÓRA 72 - Jeziorowcy Breslau 57
spoko team 103 - Łazaaa Zgorzelec 114
Castilla Starogard 33 - Łomża Fighters 91
WKS Łęczyca 55 - Zagłębie Sosnowiec 100

Najlepsze drużynowe osiągnięcia kolejki
Punkty : 141 : Mileros Brda
Zbiórki : 72 : Końskie
Asysty : 36 : Końskie
Przechwyty : 17 : Zagłębie Sosnowiec
Zablokowane rzuty : 15 : Łomża Fighters

Najlepsze indywidualne osiągnięcia kolejki
Punkty : 41 : D. Moreira (Basket Stary Żmigród)
Zbiórki : 27 : A. Kaburak (Końskie)
Asysty : 13 : K. Tuan Than (Gdynia Celtics)
Przechwyty : 5 : F. Glaßer (Końskie), S. Shalit (WKS Łęczyca), P. Germain (Gdynia Celtics)
Zablokowane rzuty : 4 : Q. Guangyun (Łomża Fighters), A. Kazulek (Łomża Fighters), L. Shuoxian (Mileros Brda), J. Subda (Washington Wizards DC), S. Mieszkalski (Gdynia Celtics)

Najlepsza piątka kolejki
Point Guard : M. Stadnicki (Mileros Brda) (27 Punkty, 5 Zbiórki, 9 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 35
Shooting Guard : D. Moreira (Basket Stary Żmigród) (41 Punkty, 2 Zbiórki, 3 Asysty, 2 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 40
Small Forward : G. Rychliński (Pogoń Puławy KNW) (37 Punkty, 8 Zbiórki, 3 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 33
Power Forward : Q. Guangyun (Łomża Fighters) (16 Punkty, 14 Zbiórki, 0 Asysty, 1 Przechwyty, 4 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 31
Center : A. Kaburak (Końskie) (24 Punkty, 27 Zbiórki, 2 Asysty, 1 Przechwyty, 3 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 43

MVP kolejki
A. Kaburak (Końskie) (24 Punkty, 27 Zbiórki, 2 Asysty, 1 Przechwyty, 3 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 43

Najsłabszy występ kolejki
F. Ureña (Castilla Starogard) (4 Punkty, 6 Zbiórki, 1 Asysty, 4 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : -7

Wszystkie rodzaje statystyk
Zawodnik, który zapomniał zdjąć rękawic zimowych : J. Wawrzak (Piki Basket) : 7 Straty

Zawodnik dostrzeżony przez sędziego : A. Filosa (spoko team), B. Hanczakowski (Łomża Fighters), D. Moreira (Basket Stary Żmigród), J. Peláez (Castilla Starogard), Z. Xuanbo (Pogoń Puławy KNW) : 6 Faule

Iron man : K. Rojpaiboon (spoko team), P. Krzus (WKS Łęczyca), L. Gaudin (WKS Łęczyca), S. Kočić (WKS Łęczyca), N. Rzempołuch (WKS Łęczyca), F. Šalekas (Piki Basket), D. Vavrina (Basket Stary Żmigród), S. Mieszkalski (Gdynia Celtics), R. Viktorov (Gdynia Celtics), P. Revis (SKANER ZIELONA GÓRA), J. Gerlich (SKANER ZIELONA GÓRA), G. Pieprzyk (SKANER ZIELONA GÓRA), J. Peláez (Castilla Starogard), A. Dobrak (Castilla Starogard), F. Ureña (Castilla Starogard), O. Eidocaín (Castilla Starogard), C. Górnikiewicz (Castilla Starogard), L. Braga (Jeziorowcy Breslau), L. Kin Ho (Jeziorowcy Breslau), A. Trzcinka (Pogoń Puławy KNW), G. Rychliński (Pogoń Puławy KNW) : 48 Minuty

Snajper : D. Moreira (Basket Stary Żmigród) : 7 3 punkty

Najlepszy zawodnik : D. Moreira (Basket Stary Żmigród) : Ocena : 15.0

Najsłabszy zawodnik : B. Florczak (WKS Łęczyca) : Ocena : 3.0

From: ernioq

This Post:
22
247680.172 in reply to 247680.171
Date: 12/4/2013 12:13:10 PM
Overall Posts Rated:
2525
Kolejny raz mój gracz został MVP kolejki :)
Pod koniec sezonu przydałoby się podsumowanie tego, który zespół i zawodnik ile razy przewodził w danej konkurencji.

A przed nami już ostatnia kolejka tego sezonu.
Przede mną trudny mecz z liderem mojej konferencji, muszę przygotować specjalną taktykę. Jestem też w trakcie przygotowań do fazy rozgrywek posezonowych.

Niby już wiadomo kogo zobaczymy w play-offach, ale ostatnia kolejka może przynieść wiele rozstrzygnięć:

Konferencja Big:
Drużyna Mileros Brda ma już zapewnione pierwsze miejsce, ale do końca nie wiadomo z kim zagra. Jeśli zespół Pogoń Puławy KNW wygra z Piki Basket, a Gdynia Celtics przegra z Taunters, to Pogoń zagra w PO. Jest to mało prawdopodobny scenariusz bo różnica punktowa tych meczów powinna wynosić ponad 60 pkt. żeby się to spełniło (albo Gdynia Celtics musiałaby przegrać walkowerem co jest już bardziej prawdopodobne).
Druga para jest już znana, ale różnica bilansów między drużynami wynosi 1 mecz i nie do końca wiadomo kto będzie miał przewagę parkietu. Mało prawdopodobne jest jednak to, że Basket Stary Żmigród przegra w ostatniej kolejce z przedostatnią drużyną tabeli, a ja wygram z liderem kilkudziesięcioma punktami.
Reasumując:

Przewidywane pary 1. rundy:

Mileros Brda (1) - Gdynia Celtics/Pogoń Puławy KNW (4)
Basket Stary Żmigród (2) - Końskie (3)

Konferencja Great:
Tu będzie jeszcze ciekawiej, bo bezpośredni pojedynek w ostatniej kolejce między pierwszą i drugą drużyną tabeli przeważy o ich rozstawieniu w Play-Offach. Ostatni pojedynek między Zagłębiem Sosnowiec, a Łomżą Fighters zakończył się wynikiem 86 - 104. Tym razem to drużyna Zagłębia Sosnowiec musiałaby wygrać ponad 13 pkt. aby zostać liderem. Może im w tym pomóc fakt, iż zagrają u siebie. Zobaczymy który z trenerów lepiej przygotuje się do tego pojedynku. Będzie to na pewno najciekawszy mecz tej kolejki, zacięta walka trwa do ostatnich chwil i każdy powinien być świadkiem tego widowiska (ja na pewno będę śledził ten mecz) ;)
Dalsze miejsca PO w tej konferencji są już obsadzone.
A więc:

Przewidywane pary 1. rundy:

Łomża Fighters/Zagłębie Sosnowiec (1) - SKANER ZIELONA GÓRA (4)
Zagłębie Sosnowiec/Łomża Fighters (2) - Jeziorowcy Breslau (3)

From: namic78

This Post:
00
247680.173 in reply to 247680.172
Date: 12/4/2013 2:43:22 PM
SKANER ZIELONA GÓRA
III.14
Overall Posts Rated:
5757
Jestem pewien, że finał wygra Zagłębie lub Łomża. Mileros i Basket wydają się trochę słabsze...

From: coleslaw

This Post:
22
247680.174 in reply to 247680.172
Date: 12/4/2013 2:49:46 PM
Overall Posts Rated:
1515
Zagłębie - Fighters to hit jakich mało było w tej lidze jestem bardzo ciekawy jak ten mecz a szczególnie jaki wpływ będzie miał na finał konferencji. Czy ktoś odpuści najbliższy mecz kosztem grania półfinału na wyjeździe? Co będzie miało decydujący wpływ własna hala czy nabity entuzjazm? Kogo kupi Zagłębie po sprzedaniu kontuzjowanego grajka? Mutanta z pensją 120k$? Myślę, że ten kto z tej rywalizacji wyjdzie zwycięsko ma w kieszeni III ligę. Kibicuję Zagłębiu bo po prostu zasłużyło sobie na awans bardzo dobrą grą w ostatnich sezonach. A piszę to popijając Łomża Export Niefiltrowane:) Macie tam dobry browar!

Message deleted
Advertisement