BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
93428.165 in reply to 93428.164
Date: 6/4/2009 11:11:17 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Já teda od těch změn, na které opakovaně upozorňuješ, až tak moc nečekám. Rozhodně ne na úrovni týmů, co se bijou o úspěch v B3, finále ligy nebo v reprezentaci. Tam nebude prostor pro nějaké slabiny a jejich skrývání.
Navíc jen těžko se budou na této úrovni vytrénovávat hráči, kteří mohli útočit např. jako PF a bránit SG nebo naopak. Navíc to vypadá, že by to mělo smysl jen při Man to Man nebo Pressu, pokud zónové obrany budou fungovat tak, jak jsem zatím vysledoval na velmi krátkém zápasovém vzorku.

This Post:
00
93428.166 in reply to 93428.165
Date: 6/4/2009 11:22:21 AM
Overall Posts Rated:
154154
Celekm souhlasím. Spíš jde o možnost využití defensivního speciála (typicky z SF pozice) kterého půjde poštvat na konkrétního hráče/post proti týmům co sestavou tolik nemíchají - bez nutnosti aby hrál takovou pozici v útoku, tedy aby hrál out of position. Nemyslím zaměňování podkošových s perimetrovými, spíš lepší cílení matchupů. Zóny jsem zase tolik netestoval, nedokážu říct, jestli se při zónovém bránění takový hráč uplatní ještě lépe.

This Post:
00
93428.167 in reply to 93428.166
Date: 6/4/2009 12:01:16 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Zítra, nejpozději v sobotu už snad dokončím průzkum našich nových i už evidovaných nadějí. Kdyby tady byl někdo, kdo ví, že by chtěl za 14 týdnů (za sezonu) kandidovat na U21 trenéra, rád mu přenechám starost o 18 a 19 leté hráče (tzn. předal bych jejich seznam), kteří by byli pak základem týmu v jeho funkčním období.
Jak jsem již dříve avizoval, po příští sezoně u naší U21 skončím.

This Post:
00
93428.168 in reply to 93428.167
Date: 6/4/2009 12:36:40 PM
Overall Posts Rated:
33
no tak sa tesim, ze som ta nie uplne ale predsa presvedcil, ale podla mna to ani nie je nutne aby sme sa vsetkom zhodli, naopak mne sa to takto paci :)

a mohol by si rwystyrk prosim ta zverejnit aj moje platy z mojho dream teamu :), bol by som za to vdacny

Last edited by Elon Musk at 6/4/2009 12:37:12 PM

This Post:
00
93428.169 in reply to 93428.168
Date: 6/4/2009 12:38:39 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Zveřejním, ale až zítra, pro dnešek už musím končit, už tak mám zpoždění

This Post:
00
93428.170 in reply to 93428.149
Date: 6/4/2009 4:05:26 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Tak platy Tvých ideálních hráčů:

PG - 92k
SG - 103k
SF - 82k
PF - 110k
C - 134k

This Post:
00
93428.171 in reply to 93428.170
Date: 6/5/2009 3:46:24 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Tak jsem vymyslel pár dalších otázek na naše kandidáty:

1. Jaký máte vztah k dohodám o nasazení do zápasu (tzn. nejčastěji TIE-TIE)? Jaký mají podle vás v NT význam? A chtěli byste dohod využívat? A pokud ano, tak budete sami aktivně nabízet nebo jen případně čekat, jestli vám nebude dohoda nabídnuta?

2. Představme si hypotetickou situaci (je to sci-fi, ale byl bych rád, abyste odpověděli, třeba o 2 sezony později může nastat reálnější podobná situace v 1. fázi kvalifikace). Náš tým ve druhé fázi kvalifikace má před posledním zápasem zajištěný postup z 1. místa do semifinále ME. S námi ve skupině hraje Slovensko, které potřebuje naší pomoc, aby se dostalo na 3. místo zaručující účast ve druhé šanci. (tzn. Slováci potřebují vyhrát a zároveň potřebují, abychom my porazili jejich konkurenta). Jak se v dané situaci zachováte a jaký zvolíte přístup k zápasu a proč? Předpokládejme, že soupeř je výkonnostně zhruba na stejné úrovni jako náš tým.

3. Představme si následující situaci. Před posledním zápasem 1. fáze kvalifikace je situace taková, že nás čeká přímý souboj o postup. Jaký zvolíte přístup k zápasu a proč? Opět předpokládejme, že soupeř je výkonnostně zhruba na stejné úrovni jako náš tým.

4. Jaké jsou vaše 3 nejoblíbenější ofenzivní a 3 nejoblíbenější defenzivní taktiky (v pořadí od té nejoblíbenější)?

A jedna otázka jen na Vajkéze, myslím, že ostatní už se k tomu vyjadřovali a on ne (pokud jsem to přehlídl, tak se omlouvám). Jak jsi na tom s časem, který jsi schopen NT věnovat?

Last edited by rwystyrk at 6/5/2009 3:47:19 AM

This Post:
00
93428.172 in reply to 93428.171
Date: 6/5/2009 4:04:32 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
A ještě jedna otázka:
Jak se vám líbí los kvalifikace?

Kypr
Makedonie
Norsko
Arménie
Portugalsko
Itálie
Rusko

Musel jsem zeditovat příspěvek, i mistr tesař se utne, díval jsem se na U21 Rankings místo NT Rankings

Last edited by rwystyrk at 6/5/2009 4:09:35 AM

This Post:
00
93428.173 in reply to 93428.171
Date: 6/5/2009 4:19:22 AM
Overall Posts Rated:
1212
1. Jaký máte vztah k dohodám o nasazení do zápasu (tzn. nejčastěji TIE-TIE)? Jaký mají podle vás v NT význam? A chtěli byste dohod využívat? A pokud ano, tak budete sami aktivně nabízet nebo jen případně čekat, jestli vám nebude dohoda nabídnuta?

Tuto otázku jsem čekal. Dohodu jsem již několikrát použil v lize a používat bych je chtěl, ale pouze v určitých situacích. Pokud by mi dohoda byla nabídnuta, téměř jistě bych přijmul. Edit: v NT mají význam celkem opodstatněný :-)

2. Představme si hypotetickou situaci (je to sci-fi, ale byl bych rád, abyste odpověděli, třeba o 2 sezony později může nastat reálnější podobná situace v 1. fázi kvalifikace). Náš tým ve druhé fázi kvalifikace má před posledním zápasem zajištěný postup z 1. místa do semifinále ME. S námi ve skupině hraje Slovensko, které potřebuje naší pomoc, aby se dostalo na 3. místo zaručující účast ve druhé šanci. (tzn. Slováci potřebují vyhrát a zároveň potřebují, abychom my porazili jejich konkurenta). Jak se v dané situaci zachováte a jaký zvolíte přístup k zápasu a proč? Předpokládejme, že soupeř je výkonnostně zhruba na stejné úrovni jako náš tým.

Budu hrát a TIE pokusím se o TIE-TIE dohodu se soupeřem pod výhružkou. Víc bych pro Slováky neudělal. :-)

3. Představme si následující situaci. Před posledním zápasem 1. fáze kvalifikace je situace taková, že nás čeká přímý souboj o postup. Jaký zvolíte přístup k zápasu a proč? Opět předpokládejme, že soupeř je výkonnostně zhruba na stejné úrovni jako náš tým.

Opět pokus o TIE-TIE, pokud by to bylo odmínuto, asi CT, neb oni by to dali taky, což vylučuje normal.

4. Jaké jsou vaše 3 nejoblíbenější ofenzivní a 3 nejoblíbenější defenzivní taktiky (v pořadí od té nejoblíbenější)?

Off: 1) Push the Ball 2) Run & Gun 3) Look inside
Def: 1) Man to Man 2) 1-3-1 Zone 3) 2-3 Zone

Last edited by PunkFloid at 6/5/2009 4:20:55 AM

This Post:
00
93428.174 in reply to 93428.11
Date: 6/5/2009 4:25:37 AM
Overall Posts Rated:
1212
Nakonec jsem se rozhodl, že ještě více okomentuji TIE-TIE dohody. Jak jsem psal, sám jsem je již několikrát použil. Dohodu ale většinou používám pouze v případě, že jsem se předtím rozhodl, že sám budu TIE hrát. Takže TIE dohodu nepoužívám primárně k nahnání enthusiasmu, ale aby vzrostly šance na vítězství.

From: KifaH

This Post:
00
93428.175 in reply to 93428.171
Date: 6/5/2009 4:36:16 AM
Overall Posts Rated:
3737
1. Neviem, či som sa už na túto tému niekde nevyjadroval (nie v tomto vlákne, ale global a pod.). Nie je to proti pravidlám, je to prospešné, teda ja som za a plánujem túto možnosť využívať. Keby len čakám, kedy príde ponuka, tak by som moc náladu nenahnal. Vysoká nálada vie rozhodnúť aj vyrovnané, aj mierne stratené zápasy.

2. Je to zaujímavá otázka, až niekedy nestíham chápať, kam sa až tvoje fantázie dostávajú :) Záležalo by od nálady, ktorú mám nahnanú do tej doby. Ak by bola na 12-13, tak si môžem dovoliť normal. Ak ale bude na nižšej úrovni, tak pôjdem TIE, aj keby to znamenalo, že súpera neporazím. Radšej si vytrpím kritiku doma, ako ako debaty, čo keby v prípade tímu vedeného mnou. Je pravdepodobné, že by nás v semi čakal silnejší súper, ale radšej sa pokúsim potrápiť (možno aj prekvapiť) súpera, ako sa vopred vzdať.

3. Pokiaľ by to bol súboj o postup, nie o postup do druhej šance, tak by som zvolil CT (ak hrám vonku) alebo Normal, ak doma. Pretože chcem mať sám pred sebou istotu, že som spravil všetko, čo som mohol. Ovplyvnilo by to síce náladu, no to sa ešte dá napraviť.

4. Push the ball, look inside, run & gun(aj keď túto v mojom tíme použiť nemôžem). Z defenzívnych to je man to man, 2-3 a 3-2 zone. V tomto som žiaľ trocha konzervatívny, pretože som limitovaný mojimi hráčmi.

Advertisement