Ale ja nie zman odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania, poza tym rozmyły mi się w dyskusji więc czemu ich po prostu nie przypomiałeś?
Chwyciłeś się jakiejś retorycznej przepychanki, nie rozumiem po co, ale to troszkę niepoważne. Zadałeś idiotyczne pytanie a na takie pytanie nie ma dobrej odpowiedzi, bo próbując poważnie odpowiadać to robi się jeszcze bardziej idiotycznie. Poważnie mogę rozmawiać ale nie na jakieś absurdy.
Poza tym ciągle mam wątpliwości czy Ty ten pomysł w ogóle zrozumiałeś. Cytat z Twojego postu:
1. Taki zawodnik trenowany tym systemem nie bezużyteczny dla u-21 moim zdaniem, bo uwierz mi, że wzrost ma wpływ na szybkość treningu OD/ID, Leszek jest tego w 99% pewny a ja w 100%. Obserwacja tego treningu od 3 sezonu mi w tym pomogła. Załóżmy, że taki gracz SG ma ID na 3 lvl, OD na 6, taki jest najczęstszy przypadek na tej pozycji. Według Twojego pomysłu trenujemy mu ID od początku, czyli załóżmy, że skoki są co 2,5 tygodnia. Co powinno dać 5-6 skoków w sezonie. Czyli już ID nam wędruje na 8 poziom, więc według Twego pomysłu to za mało więc jeszcze potrzebuje 5 tygodni na poprawę ID do 10 lvl + około 8 tygodni na poprawę OD na 10 lvl również.
Przecież właśnie o to chodzi, że wtedy nie trzeba byłoby już trenować OD. To jest zamiast a nie dodatkowo. Po to, żeby wymieniać się w obronie. Podkoszowy trenuje OD a nie trenuje ID. Obwodowy trenuje ID a nie trenuje już OD. A w obronie się wymieniają i dzięki temu mają niższą pensję, a także mogą dłużej trenować inne skille.
Jak czegoś nie zrozumiałeś to wystarczyło dopytać a nie obruszać się.
A teraz Ty odpowiedź na moje pytania
1. Czy ze znajdowaniem klubów do treningu kadrowiczów jest u nas wszystko w porządku czy może są problemy?
2. Co jest największym problemem przy treningu kadrowicza? W rozwinięciu: Czy może jest to pensja? Czy może nie ma żadnego problemu pensji?
3. Czy skauci wprowadzają jakieś pomysły, które pomogą właścicielom utrzymać reprezentantów z dużą pensją?
4. Dlaczego nasz najlepszy zawodnik JW gra za granicą? Czy trenuje jeszcze w ogóle?
5. Dlaczego jeszcze dwa sezony temu w kadrze seniorów grał junior (pamiętam akcje przenoszenia JW pomiędzy meczami). Czy to świadczy o tym, że kadra seniorów jest mocna czy słaba, jeśli grają w niej juniorzy? Przecież przy poważnym treningu junior nie powinien mieć szans grać w seniorach bo starsi zawodnicy powinni być od niego dużo lepsi.
6. Czy wg Ciebie należy zrezygnować z BB?
Ostatnie pytanie jest na poziomie Twojego, możesz je potraktować je jako retoryczne. A na wcześniejsze proszę o odpowiedź.
Last edited by B.B.King at 11/15/2009 1:23:29 PM