Czyli w NT powinni grać zawodnicy mający min 25 lat, bo inaczej jest coś nie halo?
Dokładnie, jeśli w NT grają zawodnicy młodsi niż 25 lat, to znaczy, że z treningiem kadrowiczów i potencjalnych kadrowiczów jest coś nie halo.
To w takim razie co w NT robią Rakus, Lüderitz, Zygmuntowski itd.... To dowodzi tylko, że można a
A oni właśnie dowodzą, że jest nie halo ;-)
Dlaczego? Ano dlatego, że draft co roku jest mniej więcej taki sam. Jeśli w kadrze gra jakiś 23-24 latek, to przecież nie dlatego, że draft 5-6 sezonów temu był lepszy niż 7-8 sezonów temu. Wśród obecnych 26-27 latków są zawodnicy, którzy na starcie byli na tym samym poziomie co Rakus, Luderitz i Zygmuntowski. I gdyby byli trenowani identycznie, to w tej chwili byliby od nich o 2-3 sezony treningu lepsi, czyli spokojnie mieliby kilkanaście poziomów skilli więcej. I wtedy to oni graliby w kadrze.
Nie grają, bo najwidoczniej zostali zmarnowani. Co dowodzi temu, że ze skautingiem było coś nie halo.
C.B.D.U. ;-)
Także z dużym prawdopodobieństwem mogę powiedzieć, że jeśli managerowie będą nadal ze mną współpracowali to za 2-3 sezony większość z nich na pewno nie będzie niżej niż w 3 lidze
Doprowadzenie zawodnika do NT powinno trwać minimum 7 sezonów (bo inaczej oznaczałoby u nas zły skauting, co zostało udowodnione w poprzednim punkcie. Z tego co widziałem, to w obecnym drafcie dostaliście bodajrze 34 [podkoszowych z ogólnej liczby 63 sprawdzonych (i odpowiednim potencjałem). Mimo tego były narzekania, że mało. To ile ma ich być? 50? Sto? Jeśli 100, to przez 7 sezonów to wychodzi 700. A w trzecich ligach jest tylko 256 miejsc, doliczając wyższe wychodzi 336. Czyli i tak dla połowy objętych programem nie wystarczy miejsca ;-) A co z obwodowymi? A co z drużynami, które nie będą chciały spaść? Podejrzewam, że nie planujesz spadać do IV ligi, żeby zrobić miejsce komuś z podopiecznych ;-)
No chyba, że masz przecieki, że zreorganizowany zostanie system rozgrywek, np. w lidze będą 64 zespoły ;-)
ale przecież nie chce on szkodzić NT
NT to skrót od National Team, a więc także U21, w innych krajach ten zwrot nie wyklucza kadry juniorów. A Hawkeyed ostro ją atakuje, w zasadzie chce rozwalić. Zanim ewentualnie owoce mogłyby być zbierane, to 3-4 kadencje U21 zostałyby rozwalone. Warto tracić 3 szanse na medal nie mając gwarancji, że będzie z tego korzyść?
A tymczasem VJ to osoba, która najbardziej mu pomogła. Trochę się chłopina narobił, żeby dać Wam listę. A tymczasem jest nieustannie atakowany.
Nie wiem co on tam sobie o tym myśli i jak się z tymi atakmi czuje, ale ja bym uznał za stosowne, gdyby się w przysżłym sezonie na Was wypiął - a szukajcie se sami ;-)
Po staremu - kawusia, zarwana nocka i jazda na ręcznym ;-)
Wg mnie to nie tędy droga, żeby atakować wszystki bez opamiętania.
Poza tym ja nie widzę żadnej woli współpracy. Mówiłem, że na każdego 20 latka z SS=40 mogę dać dziesięciu 19-latków z SS=50. Na złość chcecie tych 20-latków trenować? To trenujcie se na złość, ale nie miejcie pretensji, jak inni też Wam coś złośliwego odpiszą.
Prosiłem też, żeby wypisać zawodników, którzy weszli do projektu. Lista pięknie podana i zero odzewu.
Last edited by B.B.King at 10/25/2010 5:40:42 PM