Stvarno preterujes sad.
zašto misliš da preterujem? jednostavno diskutujemo o tome što se desilo i što se dešava! nisi ti u pitanju i ne optužujem te da si varalica, nego mislim da tako nešto ne sme da se dešava na bb-u!
Ako bas hoces da razlazemo prico u o mom igracu,
kupljen je u trenutku najave free agenata,
i ocekivanog pada cena (inace igrac je placen 6 mil, 9 dana ranije, verovatno sa namerom da se zaradi na njemu, ali ta najava mu je srusila cenu.)
Ja ga prodajem pre sezonskog updejta gde je najvljen pad plata igraca sa ogromnim platama (znaci kockam se, pa sta bude), i kupuje ga menadzer drzave ciji je on reprezentativac, (sto znaci povecanje od prodaje dresova i ostalih dranguluija),
i naravno da je cena veca od kupovne, kada se uzmu svi ovi parametri.
Jbg ako ti ovo nije jasno, onda ne mogu da ti pomognem.
ovo sve lepo zvuči, samo kad bi bilo tako! verujem da si uz pomoć ovakvih kalkulacija uspeo da ubediš poljake, da je to njegova realna vrednost, ali nije tako!
kupljen je 20 dana posle uvođenja free agenata! dakle cene su počele već da padaju ili da stagniraju, zato si ga i doveo za manje pare od prethodnog vlasnika! posle toga su se cene stabilizovale i nije došlo do ponovnog rasta cena, tako da nije realno da ga ti prodaš za 4 miliona više!
ovaj pad plata igrača je poprilično šturo najavljen i ne verujem da iko očekuje da će biti neki ekstreman pad plata (tako da tu i nemaš nekog kockanja)!
i na kraju, ne kupuje ga menadžer države čiji je on reprezentativac, nego ga kupuje farma države čiji je on reprezentativac! njega sigurno ne bi kupio za tolike pare neki ozbiljan klub koji ima takmičarske ambicije, nego samo farma koja nema problem sa tim da uludo baci 4-5 miliona na takvog igrača!
a mislim da je deo o prodaji dresova i ostalih drangulija posebno privukao poljake da ga kupe :))
P.S. Ja sam trazio 10 mil, ali mi nisu dali:)
ovo sam odma pretpostavio! ne sumnjam ja uopšte u tvoje pregovaračke sposobnosti :)
i na kraju! poenta cele moje priče je da ti niko ne bi dao ovolike pare, sem neke poljske farme! problem je u tome sto bi bb-ovci morali da nađu način da regulišu nerealne transfere sa farmama, jer oni dovode do bogaćenja pojedinih igrača! ti tu nisi ništa sporan, jer si samo iskoristio manjkavost bb-a i čestitam ti na tome :)
u je.ote kolki post! neću više ovolike pisati obećavam :)