BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21-REQUIREMENTS] - czyli wymagania dla kadrowiczów U21

[U21-REQUIREMENTS] - czyli wymagania dla kadrowiczów U21

Set priority
Show messages by
From: B.B.King

This Post:
00
118602.168 in reply to 118602.167
Date: 11/15/2009 12:49:05 PM
Overall Posts Rated:
12061206
jeśli tak napisałem to znaczy, że tak.

jeśli tak nie napisałem to znaczy, że nie.

From: m4ti_

This Post:
00
118602.169 in reply to 118602.168
Date: 11/15/2009 12:50:56 PM
Overall Posts Rated:
2121
dobra przepraszam ze w ogóle się odezwałem.

pozdrawiam

This Post:
00
118602.170 in reply to 118602.169
Date: 11/15/2009 12:55:04 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Nie musisz przepraszać. Ale Twój poprzedni post był zupełnie bez sensu.

This Post:
00
118602.171 in reply to 118602.170
Date: 11/15/2009 1:05:26 PM
Overall Posts Rated:
2121
bo nie odpowiadasz na pytania, piszesz to co dla Ciebie jest wygodne nie patrząc na wszystkie aspekty.

Koniec. Nie udzialem sie juz tu.

This Post:
00
118602.172 in reply to 118602.171
Date: 11/15/2009 1:22:03 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Ale ja nie zman odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania, poza tym rozmyły mi się w dyskusji więc czemu ich po prostu nie przypomiałeś?

Chwyciłeś się jakiejś retorycznej przepychanki, nie rozumiem po co, ale to troszkę niepoważne. Zadałeś idiotyczne pytanie a na takie pytanie nie ma dobrej odpowiedzi, bo próbując poważnie odpowiadać to robi się jeszcze bardziej idiotycznie. Poważnie mogę rozmawiać ale nie na jakieś absurdy.

Poza tym ciągle mam wątpliwości czy Ty ten pomysł w ogóle zrozumiałeś. Cytat z Twojego postu:

1. Taki zawodnik trenowany tym systemem nie bezużyteczny dla u-21 moim zdaniem, bo uwierz mi, że wzrost ma wpływ na szybkość treningu OD/ID, Leszek jest tego w 99% pewny a ja w 100%. Obserwacja tego treningu od 3 sezonu mi w tym pomogła. Załóżmy, że taki gracz SG ma ID na 3 lvl, OD na 6, taki jest najczęstszy przypadek na tej pozycji. Według Twojego pomysłu trenujemy mu ID od początku, czyli załóżmy, że skoki są co 2,5 tygodnia. Co powinno dać 5-6 skoków w sezonie. Czyli już ID nam wędruje na 8 poziom, więc według Twego pomysłu to za mało więc jeszcze potrzebuje 5 tygodni na poprawę ID do 10 lvl + około 8 tygodni na poprawę OD na 10 lvl również.

Przecież właśnie o to chodzi, że wtedy nie trzeba byłoby już trenować OD. To jest zamiast a nie dodatkowo. Po to, żeby wymieniać się w obronie. Podkoszowy trenuje OD a nie trenuje ID. Obwodowy trenuje ID a nie trenuje już OD. A w obronie się wymieniają i dzięki temu mają niższą pensję, a także mogą dłużej trenować inne skille.

Jak czegoś nie zrozumiałeś to wystarczyło dopytać a nie obruszać się.

A teraz Ty odpowiedź na moje pytania

1. Czy ze znajdowaniem klubów do treningu kadrowiczów jest u nas wszystko w porządku czy może są problemy?
2. Co jest największym problemem przy treningu kadrowicza? W rozwinięciu: Czy może jest to pensja? Czy może nie ma żadnego problemu pensji?
3. Czy skauci wprowadzają jakieś pomysły, które pomogą właścicielom utrzymać reprezentantów z dużą pensją?
4. Dlaczego nasz najlepszy zawodnik JW gra za granicą? Czy trenuje jeszcze w ogóle?
5. Dlaczego jeszcze dwa sezony temu w kadrze seniorów grał junior (pamiętam akcje przenoszenia JW pomiędzy meczami). Czy to świadczy o tym, że kadra seniorów jest mocna czy słaba, jeśli grają w niej juniorzy? Przecież przy poważnym treningu junior nie powinien mieć szans grać w seniorach bo starsi zawodnicy powinni być od niego dużo lepsi.
6. Czy wg Ciebie należy zrezygnować z BB?

Ostatnie pytanie jest na poziomie Twojego, możesz je potraktować je jako retoryczne. A na wcześniejsze proszę o odpowiedź.

Last edited by B.B.King at 11/15/2009 1:23:29 PM

This Post:
00
118602.173 in reply to 118602.152
Date: 11/15/2009 1:31:32 PM
Overall Posts Rated:
12061206
więc co z tą u-21 bo jakoś się nie mogę doczekać odpowiedzi???

Poza tym prześledziłem jeszcze raz Twoje wszystkie posty w tym wątku i przed tym postem, na którego odpowiadam to nie zadałeś mi żadnego pytania na temat U21. Nie zadałeś mi żadnego pytania więc nie dałem Ci żadnej odpowiedzi. Nie imputuj więc mi tutaj, że nie odpowiadam na Twoje pytania.

This Post:
00
118602.174 in reply to 118602.172
Date: 11/15/2009 1:45:22 PM
Overall Posts Rated:
2121
Odpowiem w Twoim stylu:
1. tak
2. odpowiedni manager
3. wprowadzają
4. bo go kupił manager z zagranicy
5. bo tak chcial selekcjoner
6. tak

A tak na poważnie.
1. Są problemy bo mało jest osób które są gotowe poświęcić swój klub dla kadry, a im niższa liga tym trudniej do tego przekonac. Do tego jeśli manager widzi, że taki trneing przez 2-3 sezony nie przynosi zbytnich rezultatów w lidze to go to demotywuje do dalszego treningu. A to właśnie w 4-5 ligach będzie najwięcej najlepszych zawodników z draftu.
2. W u-21 jest ma problemu zbytnio z pensją, można to niwelować przez odpowiedni trening. Największym problemem są managerowie, bo czasem się zdarza, że jakiś mega uzdolniony gracz trafia do klubu gdzie jego manager albo trenuje inna pozycje albo nie jest nim zainteresowany. Pensja jest problemem głównie u C i to w NT.
3. Pewnie nie wprowadzają, zreszta ja staram sie monitorować pensje graczy ktorych prowadze i wiem kto do ilu moze trenowac
4.Dlaczego zadajesz pytania na które znasz odpowiedz?
5. bo byl lepszy niz jaki kolwiek C z NT

This Post:
00
118602.175 in reply to 118602.174
Date: 11/15/2009 2:01:14 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Zadałem Ci pytania, żeby pokazać jakie problemy obecnie występują w kadrze. W mojej opinii największym problemem jest pensja.

Skoro 21-letni junior jest lepszy niż ktokolwiek w NT a w wieku 23 lat przestaje trenować bo jest nie do utrzymania, to raczej to nie wróży dobrze kadrze. Wynika z tego, że kadra seniorów będzie ciągle grać na poziomie odrobinę tylko lepszym od juniorów, bo zawodnicy będą tylko niewiele dłużej trenowani a potem to już będą się tylko szwendać od farmy do farmy.

Cały czas występują problemy, nawet przy zawodnikach trenowanych wg obecnych proporcji. Zawsze by się chciało, żeby dało się trenować szybciej. Żeby np. SG miał też lepsze IS ale ponieważ są ważniejsze skille no to decyzja jest taka, żeby zostawić IS na niższym poziomie a zamiast tego potrenować bardziej rzuty. Chciałoby się, żeby SF miał wszystkie skille rozwinięte ale tak się nie da no i część trzeba odpuścić.

Są też problemy z trenowaniem SF-a na właściwej pozycji, przecież dla tego zawodnika jedyne treningi na jego pozycji to rzut z wyskoku oraz 1 na 1. We wszystkich innych treningach trzeba go ustawiać na innej pozycji. Są problemy z namówieniem właścicieli na trening pojedynczy a nie podwójny. Są też problemy z tym, że 18-latek gra słabiej niż 30-letni dziadek.

I przy treningu moim pomysłem też będą różne problemy - nigdy nie obiecywałem, że to ma być panaceum na wszystko. Problemy będą tylko trochę inne. Ale wg mnie gra jest warta świeczki, bo niższa kilkukrotnie pensja jest argumentem, wobec którego ciężko przejść obojętnie.

Ty mi zadałeś pytanie czy zrezygnować z U21. No to ja mogę zadać pytanie - czy ponieważ nie potrafimy zapewnić treningu dla NT to mamy zrezygnowac z NT?

From: Dejvidd
This Post:
00
118602.176 in reply to 118602.174
Date: 11/15/2009 2:05:03 PM
Overall Posts Rated:
188188
;p

Tak sobie myślałem i myślałem.. I coś wymyśliłem ;)
Tak na dobrą sprawę taka zmiana to poniekąd szansa dla zawodników, którzy urodzili się z niewłaściwym defem (z tym że trzeba go podnieść ;p), np. PG/SG z niskim OD i wysokim ID, i podkoszowi na odwrót. No i trzeba mu znaleźć drugą połówkę ;p Miast na siłę kombinować zmniejszaniem pensji i ciągnięciem zawodnikom drugiej obrony (notabene na starcie niezbyt wysokiej ;p), można spojrzeć pod nieco innym kątem - będziemy dysponowali większą ilością zawodników, bo dojdą ci 'niewłaściwie' urodzeni - na razie jeżeli obwodowy ma tragiczne OD w reprezentacji raczej sobie nie pogra, a tak mając chociaż jakieś ID ma szansę poprzez trening właśnie ID w miejsce tragicznego OD.. Teraz tylko przekonać menedżera, żeby trenował temu obwodowemu ID I najlepiej, żeby dokupił sobie podkoszowego z OD ;p

I vice versa dla podkoszowych..

This Post:
00
118602.177 in reply to 118602.176
Date: 11/15/2009 2:08:25 PM
Overall Posts Rated:
12061206
+1

;-)

This Post:
00
118602.178 in reply to 118602.175
Date: 11/15/2009 2:12:24 PM
Overall Posts Rated:
188188
Skoro 21-letni junior jest lepszy niż ktokolwiek w NT a w wieku 23 lat przestaje trenować bo jest nie do utrzymania, to raczej to nie wróży dobrze kadrze. Wynika z tego, że kadra seniorów będzie ciągle grać na poziomie odrobinę tylko lepszym od juniorów, bo zawodnicy będą tylko niewiele dłużej trenowani a potem to już będą się tylko szwendać od farmy do farmy.

Hmm.. Ja myślę, że BB powoli robi się bogatsze, i za czas jakiś, może niekoniecznie za sezon-dwa ale kilka więcej, 'mutanci' typu Wiśni z pensją 400k nie będą robić takich problemów jak obecnie - mamy wyższe kontrakty z TV, więcej kasy za gadżety, do tego dojdzie jeszcze redukcja pensji dla najbogatszych zawodników.. Grosz do grosza i uzbiera się Wiśnia ;D

Edyta dodaje, że jedynym, i to chyba wcale niemałym problemem jest wyciek tej kasy na personel.. ;/

Last edited by Dejvidd at 11/15/2009 2:13:50 PM

Advertisement