Właśnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, bo spodziewałem że mogę być na minusie i zachowałem sobie pewne rezerwy finansowe aby to pokryć, a tu jak dzisiaj zejdzie mi jeden rookie to będę na minimalnym plusie.
Bałem się jak będzie z dochodami z meczów patrząc na kwoty jakie pisaliście że dostajecie, a ja jestem spadkowiczem więc teoretycznie na początku sezonu te dochody powinny być niższe a tu w pierwszym meczu 98% frekwencji i 230k$ do kasy wpadło :) Tak więc jeśli będzie się udawać wygrywać to podniosę ceny i mam nadzieję że za mecz będzie wpadać 250-260 k $ :)
A jeszcze co do oszczędzania na pensjach, to ja przed pierwszą kolejką myślałem że jednak oszczędzam na pensjach :) Przyzwyczajony do mojej starej 2 ligi gdzie pensje na poziomie 400k $ pozwalały zaledwie walczyć o utrzymanie myślałem że tu będę tak w środku stawki a właśnie sobie sprawdziłem i okazuje się że lideruję :)
A co do twoich planów awansu, to nie żebym ci odradzał w tym sezonie ;), próbuj jak chcesz, ale radziłbym najpierw zwiększyć halę do przynajmniej 15 000. Z mniejszą halą ciężko będzie ci zapewnić sobie dostatecznie wysokie przychody aby utrzymać skład potrzebny do pozostania w 2 lidze, a jeśli zdecydujesz się na wariant awans i tankowanie, to zarobisz w ten jeden sezon sporo więcej kasy.