Nem vagy elégedett azzal, hogy egy szezon alatt visszajött a stadionfejlesztés ára???
Emlékeim szerint ugyan 800k-ért terveztünk neked stadionfejlesztést és az jött vissza egy szezon alatt, de még ha csak ezzel az alacsonyabb értékkel számolunk is, akkor is szezonoként(!) 800k-val vagy gazdagabb. Egyszeri 800k-s befektetéssel! Mit szerettél volna, ha 800k befektetéssel egy szezon alatt plusz kétmillióhoz jutsz? Az nem fog menni sehogy sem.
No de mivel te a nevelésre esküszöl, légyszi írd le, hogy tudsz 800k befektetéssel (az kb két u21 esélyes játékos és egy 20k körül kereső 5-ös edző, bár lehet ki sem jön ennyiből) 3 szezon alatt - azaz u21 eléréséig - a nevelésből kiszedni 2,4 milliót. Mert a stadionfejlesztésed annyit hoz. Vagy azt írd le, mennyibe kerül két u21 játékos megvétele, edző vétele, majd szezononkénti cserélgetése (hogy ne szálljon el a fizetése) odáig, hogy bejut a válogatottba. Szerény számításaim szerint ez kb 2 milla. Kapsz két millát 2 u21 játékosért? Ha igen, én máris tudok neked eladó u21 játékosokat mutatni. Ennyiért tutira.
Tudomásul kell venni, hogy ez a játék a klubcsapatokról szól. A válogatott egy külön kis játszótér azoknak, akik többre vágynak. Nem a közösség van a válogatottért, hanem fordítva. Még ha folyamatosan előtérbe is helyezed az u21-et, akkor is elsődleges fontosságú az anyagi háttér a kluboknál.
Felrovod itt az irrealitást a szurkolóknál, de könyörgöm, te nem irreális célokért küzdesz? Hogy negyedosztályú csapat tartson el válogatottakat, meg hogy egy szezon alatt többszöröse jöjjön vissza a stadionépítésbe fektetett pénzednek. Ezek reálisak?
A mutlit meg nem értékrombolónak tartom, pont hogy én voltam kettőnk közül a multipárti, már 15 szezonnal ezelőtt is, amikor elkezdtünk beszélgetni. A multisítás áldozatokkal jár, ezt mindenki egyénileg eldönti, hogy bevállalja-e. Én bevállaltam, ismered a csapatomat, tudod az összes játékosom minden skilljét. Ismerted a régi játékosaim skilljeit is. Nem mondhatod, hogy nem multisak (leszámítva most a 2 19 évest). Már ne is haragudj, de a te játékosaid feleannyira multisak, mint az enyémek. Az hogy nevelsz egy multist, még nem jelenti azt, hogy multis csapatod van. Egyébként szerintem a csapatodról is beszélgettünk/vitatkoztunk eleget, abban sem igazán értettünk egyet, szerintem te sem itt tartanál, ha nem így csináltad volna, dehát ezt ugye már sosem tudjuk meg. Mondjuk, neked mindig is fontos volt a válogatottra nevelés, én meg inkább magamnak edzettem, aztán ha véletlenül bekerült valaki, akkor örültem, de nem edzettem céltudatosan u21-re.
És miért lenne önző az, aki nem multisít? Más utat választott, ennyi. Bevállalta a nagyobb fizut a rövidebb távú eredményességért, míg a multis beáldozta a rövidtávú eredményeket a hosszabb távú eltarthatóságért cserébe. Még egyszer mondom, nem a multis szív, hanem a vesztes. És igen, jogosan. Aki folyamatosan kikap, az ne kapjon ugyanannyi bevételt, mint az aki folyamatosan győz, különben semmi értelme küszködni, hogy jobb legyen a csapatod. Amúgy multisítani sem csak úgy lehet, hogy folyamatosan veszítesz. Én is csináltam úgy, ki is estem kétszer másodosztályból
A másik játékoknál, meg kimondtad a kulcsszót: "kiszámítható". Rühellném, ha egy szezonban előre meg tudnám mondani, hogy kit verek el és kitől kapok ki. Azt is utálnám, ha nem kéne tervezgetnem, hanem csak kattintanék kettőt és le lenne tudva minden. Egyszerűen nem lenne kihívás.
Don't feed the troll