Obzirom da počinje prijateljski meč sa francuskim klubom NYC Lions u kome Kodić aktivno učestvuje, puštamo ga da se spremi, a na naše veliko iznenadjenje i radost pred nama se pojavljuje trenutno prva zvezda Drinkersa, sjajni krilni igrač Mitar Apostolović.
-Dobar dan , Mitre. Prvo da vam čestitamo na sjajnoj pobedi i uopšte na rezultatima, a onda da vas upitamo kako ste zadovoljni dosadašnjim delom sezone i vašim statusom u timu.
"Dobar dan. Hvala na čestitkama. Eto po prvi put dajem izjavu za medije, nećete mi zameriti ako bude odredjenih lapsusa. Došao sam u ambiciozan klub sa odanim navijačima i jasnom koncepcijom i igre i rezultata. U godinama sam kada mi je to jako potrebno, želim da napredujem i igrački i rezultatski. Za sada sam zadovoljan, kako svojim ličnim učinkom, tako i učinkom tima. Igramo jaku odbranu, a u napadu smo zaista raznovrsni, baš imamo dosta opcija. Moj sadašnji klub se baš isprsio za obeštećenje, tako da zaista dajem sve od sebe da im bar delom vratim , kvalitetnim partijama."
-Pobedili ste sjajni Revan, opet ste bili lider tima.
"Na stranu moj učinak, ovo je uspeh tima. A ako me pitate ko je junak, prst upirem u Angula. Strašnu odbranu je igrao nad Maximovasom, samo u poslednjih 20 sec zaustavio je 2 njegova šuta za 3p i ukrao 2 lopte u poslednjem minutu. To je po meni ključ pobede (zaustavljanje Maximovasa, prim.aut.), uz nekoliko nelogičnih odluka trenera Revan utd-a u poslednjem minutu. Uz svo poštovanje Pereza, ne vidim kako je on mene mogao da zaustavi. Ali to su već njihovi problemi, mi gledamo samo sebe. "
-Vi i Stefan Škuletić ste draftovani iste sezone, predvidjali su vam jednako uspešnu karijeru. Ipak, iako igrate na vrhunskom nivou, deluje da je on dosta bliži reprezentaciji?
"Pa pogledajte tog momka kako igra. Dajte malo realnosti, zašto dizati frku tamo gde je nema? Sa Stefanom imam odličan odnos i neće ga pokvariti njegov eventualni debi za NT. Štaviše, biću ponosan na njega."
-Tako razmišlja pravi sportista. U subotu ćete se sresti sa još jednim igračem koji kuca na vrata NT, Lazarom Negovanovićem.
"Biće to veliki izazov za nas, gotovo da nema težeg gostovanja u ovoj ligi. Doživeli su veliki šok danas, ostali su bez dugogodišnjeg kapitena, videćemo na koji način će to uticati na njih. Sto se nas tiče, odmah posle meča sa Revanom krenuli smo u pripremu tog meča. Mnoge stvari će zavisiti i od sutrašnjeg treninga. Što se tiče Lazara, mislim da će mi biti prvi put da igram protiv njega, videću šta i koliko može. Ali ono što sam gledao po Youtube zaista me fasciniralo. Obožavam visoke igrače sa prefinjenom tehnikom. I ako smem da dodam, baš jedan takav bi bio poželjan za Drinkerse."
-Imate i poruku za navijače.
"Da, apsolutno sam fasciniran njima. Što bi se reklo, ekipa mala-ali odabrana. Hvala vam veliko, dragi moji. Vaša snaga, snaga šestog igrača, najuočljivija je bila pre 2 dana u derbiju. Čak i asu poput Lebedeva sledila se krv u žilama od vašeg huka, promašio je 2 bacanja u ključnom trenutku. Sa vama se može sve što se poželi. "