Hát srácok én úgy vagyok ezzel, hogy velem is a 23-as szerettette meg a kosárlabdát, tény, hogy amit letett az asztalra az emberfeletti.
Ugyanakkor úgy érzem, hogy a kosárlabda és ezen belül az NBA is folyamatosan fejlődött, folyamatosan átalakultak a játékok, a szerepkörök, a taktikák, amire a legjobb példa lehet a centerek szerepének átalakulása. És ez az oka annak, hogy minden kornak megvoltak, vannak és lesznek a maguk Királyai, és nem lesznem összehasonlíthatóak, mert másban voltak jók, méghozzá abban ami akkor kellett, és közülük lett néhány aki csak 1-2 mozdulatról, dobásról maradt meg az emlékezetben, amit kismilliószor megcsinált bárki ellen, van aki meg a teljes jelenségével. A mostani NBA ikonjának én Kobet tartom, lehet őt szidni, lehet rá sokmindent mondani, de úgy jár az örökranglista előkelő helyén, hogy sokáig arról szólt a karrierje, hogy Shaq-et kiszolgálja.
A mostani fiatalok közül meg... igen, vannak néhányan, akik akár pár szezon múlva beköthetnek cipőt, de 7-8 szezon múlva már más lehet a megítélés... valamelyikük szintén ki fog emelkedni, mert erről szól ez az egész, kellenek a példaképek, és a rendszer működéséből adódóan ki is termelődnek ezek a példaképek generációról generációra.