BuzzerBeater Forums

BB Hellas > [ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση

[ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Getho
This Post:
22
240885.171 in reply to 240885.170
Date: 8/9/2013 8:58:01 PM
Overall Posts Rated:
162162
Προσωπικά πιστευω οτι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει σωστα το πρόγραμμα και να παει μπροστα η Εθνικη είναι να δημιουργηθει μια αλυσιδα.. Να βάζει τις βασεις ο μανατζερ της V-ΙV μετά ο παιχτης να πηγαινει στον μανατζερ της ΙΙΙ-ΙΙ να τελειοποιηται και να καταλήγει στον μανατζερ της Α1 οπου θα διατηρηται σε καλή κατασταση..

Ολα αυτα θα πρέπει να γινονται σε συνεννόηση μεταξύ μας..

Eτσι γίνεται στις περισσότερες χωρες.. Τοσο απλα και οργανωμένα (περα απο τις φάρμες)..

Εμείς αυτην την στιγμη λειτουργούμε ατομικά, ο καθένας για την πάρτι του.. Ο μικρός να πουλήσει οσο πιο ακριβα γίνεται και ας πάει οπου να ναι ο παιχτης (οι περισότεροι χάνονται) οι μεγάλοι να μην φορτώσουν το μπατζετ και τα λοιπα.. Πως να κάνουμε δουλειά ετσι ?

Δυστυχώς αυτην την στιγμη με αυτά που εχω δει το θεωρω ανεφικτο να συμβει στο αμεσο μελλον..

Ο προηγούμενος κοουτς (Epanaleon) είχε προτείνει να δεχτουν ολοι οι μανατζερ της Α1 να πάρουν εναν διεθνη.. Απο οτι μου είπε το σχεδιο του επεσε στο κενό..

Τωρα εμεις προπονουμε τους πουλάμε και οτι κάτσει.. Μην περιμένουμε λοιπόν σοβαρα αποτελέσματα και τους ξενους να ενδιαφερθουν περισσότερο απο εμας.. Επίσης βλέποντας αυτην την κατασταση αποθαρρυνονται πολλοί και οταν τους πιεζω να δωσουν εστω ενα σκιλ παιρνω απαντησεις του στυλ : Μα καλά αφου δεν ασχολειται κανείς εγω θα σωσω την Εθνική ? Ασε μας λοιπόν..

Οσον αφορά τον Γαλατσόπουλο ηταν δεδομένο οτι θα χαθει, ακομα και αν σωζωταν προσωρινά συντομα θα κατεληγε παλι retired με αποτελεσμα να χαθει καποια στιγμη.. Ηταν μια καλή αφορμη ομως για να φανει το προβλημα και να ανάψει και πάλι η φλογα μπας και.. Ουτως η άλλως δεν ηταν ποτε σε κατασταση να αγωνιστει φέτος..

Αυτα για τους διεθνης free agent εχουν προταθει απο πολλούς οι οποιοι πηραν απαντησεις του στυλ "μα καλα τοσοι χρηστες δεν μπορειται να σωσεται 1 παιχτη ?" Δεν βλεπω να αλλάζει κατι εδω..

Τελος θα μπορουσα να κάνω τον κινέζο τοσο καιρό αλλα εχω επιλέξει να λεω τα πράγματα με το ονομα τους πράγμα που ενοχλεί πολλους και είναι αντιληπτο.. Παρότι λοιπόν εχω τσαλακώσει το προφίλ μου είμαι σιγουρος οτι υπάρχουν και κάποιοι που το εκτιμουν αυτο..

This Post:
11
240885.173 in reply to 240885.172
Date: 8/10/2013 5:14:11 AM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Καθομουν εχθες και σκευτομουν πως ειναι δυνατον μια χωρα η οποια τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ειναι η μονη μου εχει στην ελιτ του κοσμου 2 δικες της ομαδες αλλα ταυτοχρονα και αλλους αξιολογους μανατζερς να εχει μια εθνικη ομαδα κατω του μετριου για να πρωταγωνιστησει σε οποιαδηποτε διεθνη διοργανωση..

Σαφεστατα δε θελω να πω κατι κακο με ολα αυτα για την δουλεια που κανει ο κοουτς ο οποιος ειλικρινα εχει δωσει παρα πολλα σε αυτη την εθνικη...Η μεγαλη μου απορια ειναι πως ειναι δυνατον ακομα και σε ενα ''ασημαντο'' παιχνιδι να ειμαστε παλι εμεις οι ανοργανωτοι..Η δουλεια που γινεται σε οτι εχει να κανει με τις προπονησεις παικτων ειναι πολυ προχειρη σε σχεση με αυτην που γινεται στο εξωτερικο..

Δε θελω να θιξω ατομα που εχουν προσπαθησει για την εθνικη και την προπονηση θυσιαζοντας ακομα και την ιδια τους την ομαδα για να χτισουν εναν παικτη..Σιγουρα υπαρχουν και αυτα τα παιδια αλλα δυστυχως ειναι ελαχιστοι..Λυσεις κατα τη γνωμη μου για την βελτιωση της καταστασης υπαρχουν παρα πολλες..

.Αυτο που εγω θεωρω ανεφικτο ειναι ο συντινισμος που θα πρεπει να επικρατησει για να γινει ενα τετοιο ξεκινημα..Με μεγαλο ενδιαφερον διαβασα την προταση του κοουτς να συνεργαζονται ολες οι ομαδες στη χωρα μας για την προπονηση ενος παικτη αλλα δυστυχως απο τα λιγα που γνωριζω για την ελληνικη κοινοτητα δεν πιστευω οτι θα γινει...Μακαρι να εχω λαθος

ΥΓ. Να επαναλαβω για ακομα μια φορα οτι το μηνυμα αυτο ηταν ξεκαθαρα ενας προβληματισμος μου και δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να θιξω καποιον

This Post:
00
240885.174 in reply to 240885.171
Date: 8/10/2013 6:03:06 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Συμφωνώ μαζί σου κόουτς, ως προς την αλυσίδα που αναφέρεις, αλλά της λείπουν κρίκοι...
Στην αρχή, όπου οι χρήστες δεν προπονούν σωστά και δεν έχουν κίνητρο να προπονήσουν σωστά τους μικρούς και στο τέλος όπου οι χρήστες της Α1 δεν προτίθενται(και λογικά) να ακριβοπληρώνουν πανάκριβους αλλά κακοφτιαγμένους παίκτες.
Ο ...εύκαιρος Γαλατσόπουλος πωλήθηκε άλλωστε από τον Μάτσας, τη φετινή σεζόν, για μόλις 13χιλιάρικα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι δεν ενδιαφέρεται για την Εθνική. Οπότε αν η κορυφαία ελληνική ομάδα και νο1-2 στον κόσμο δεν μπορεί να αξιοποιήσει αγωνιστικά/αντέξει οικονομικά ένα παίκτη, το πρόβλημα είναι ο παίκτης δεδομένα και όχι ο χρήστης.

Για να ξαναγυρίσω στην αρχή της αλυσίδας, δεν μπορεί να γίνει ΤΙΠΟΤΑ σωστό, ακόμα και από τους λίγους χρήστες που προπονούν ή ενδιαφέρονται να προπονήσουν, με προοπτική Εθνικής, αν δεν γίνει οργανωμένα.

Κατά την άποψη μου, επειδή μιλάμε για παιχνίδι αριθμών και επειδή έχουμε πλέον στη διάθεση μας αρκετά δεδομένα από στατιστικές αναλύσεις επί της προπόνησης και του μισθολογικού κόστους σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις του κάθε συστήματος, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα προπόνησης για όλες τις θέσεις και όλα τα συστήματα.

Να μπουν σε ένα sticky νήμα, για όλους να το διαβάζουν και να το ακολουθούν. Ο εκάστοτε προπονητής της μικρής Εθνικής, να εποπτεύει της προπόνησης και να την συγκεκριμενοποιεί/διαφοροποιεί ανάλογα με το talent pool που έχει στα χέρια του. Η μεθοδολογία προπόνησης όμως για κάθε είδους παίκτη(στην τελική μορφή του), να είναι από πριν καθορισμένη και απλώς με βάση τα αρχικά σκιλς του παίκτη να αποφασίζεται η σειρά προπόνησης των σκιλς.

Να αναφέρω δύο παραδείγματα που μου προξένησαν μεγάλη εντύπωση τις τελευταίες μέρες.

1) Κοιτούσα τους ψηλούς της Κίνας. Κορυφαίας ομάδας στον κόσμο, που έχει ψηλούς από ελάχιστα εώς πολύ φθηνότερους του Γαλατσόπουλου. Κανένας πάντως, έστω και ένα σεντ ακριβότερος. Δεδομένα μιλάμε για παίκτες ολοκληρωμένους σε μεγάλο βαθμό και σημαντικά χρησιμότερους για μια ομάδα.
Πήγα στα στατιστικά τους, τις πρώτες τέσσερις σεζόν της καριέρας τους. Χρονιές που ήταν διαθέσιμοι και για την U21 αλλά σημαντικότερα, τις πιο αποδοτικές από άποψης προπόνησης χρονιές, για κάθε παίκτη.
Εστίασα σε παιχνίδια(και λεπτά συμμετοχής) που επαιξαν ως PG, για να υπολογίσω πόσες προπονήσεις πήραν σε δευτερεύοντα, μονής θέσης.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, ως επί τω πλείστον, αυτά τα ..."ολοκληρωμένα θηρία", είτε ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ C/PF, είτε είχαν πάρει τρεις-τέσσερις συνολικά, σε εύρος τεσσάρων σεζόν(18-21)!!
Να τονίσω ξανά, ότι μιλάμε για παίκτες της μεγάλης τους Εθνικής. Βλέπουμε όμως μεθοδολογία προπόνησης μικρής Εθνικής για γρήγορα τουμπανιάσματα. Ομως πρόλαβαν, ακόμα και έτσι, από τα 22 και έπειτα που η προπόνηση για όλους καθυστερεί περισσότερο, να τους γεμίσουν στα δευτερεύοντα, όταν αυτά παίρνουν ποπ απ(με εξαίρεση την πάσα) ακόμα πιο αργά για τους ψηλούς.
Τί παίζει εδώ? Κάνουμε κάτι, ακόμα και σήμερα, λάθος?

2) Μια ματιά στο training.bb-usa, σχετικά με το πόσο skill up δίνει συνολικά(αλλά και πόσο επιμέρους) η κάθε προπόνηση, μου ξαναγούρλωσε τα μάτια.
Να σημειώσω εδώ ότι επειδή έχει πρόβλημα από χθες το site, δεν μπορούσα να επικεντρώσω σε συγκεκριμένο εύρος ηλικιών και υψών. Οπότε τα αποτελέσματα είναι με default εύρος ηλικίας 18-25 και αντίστοιχα το μέγιστο υψομετρικό εύρος 1,75-2,26μ.

H νούμερο 1 σε αποδοτικότητα προπόνηση σε απόλυτους αριθμούς, είναι φυσιολογικά η 1on1 για φόργουορντς.
Στο νούμερο 3 βρίσκουμε την αντίστοιχη για γκαρντς.
Στο νούμερο 2 και με διαφορά πρώτη από τις μονές προπονήσεις είναι ο Χειρισμός(PG)!!!

Tόσα νήματα έχω διαβάσει, τόσες συμβουλές προς δεκάδες χρήστες, δεν προτάθηκε ούτε μία φορά προπόνηση χειρισμού. Ούτε για PG, ούτε για ψηλό, ούτε για οργανωτικό παίκτη, ούτε για ειδικό, ούτε για οικονομικό, για τίποτα. Εγώ δεν έχω δει ειλικρινά να προτείνεται η νούμερο 1 σε αποδοτικότητα μονή προπόνηση, ποτέ.
Τί παίζει εδώ? Κάνουμε κάτι λάθος?

Last edited by maddoghellas at 8/10/2013 6:10:30 AM

This Post:
00
240885.175 in reply to 240885.174
Date: 8/10/2013 6:13:38 AM
Overall Posts Rated:
3636
Ένα στοιχείο που μάλλον μας διαφεύγει είναι ο παράγοντας "παιχνίδι".
Οι χρήστες των μεγάλων κατηγοριών, όχι απλώς έχουν ανέβει εκεί πάνω και προσπαθουν με κάθε τρόπο να διατηρηθούν (και καλά κάνουν), αλλά μονοπωλούν και στις εθνικές.
"Δηλαδή θα έπρεπε να παρατήσουν τις εθνικές στους άμπαλους;"

Αφού μιλάμε για οργάνωση και ομαδικότητα, θα έπρεπε οι έμπειρες ομάδες να στηρίζουν άπειρα πρότζεκτ στην εθνική. Θα αυξανόταν αμέσως αμέσως ο αριθμός των παικτών που ασχολούνται.
"Τι αποτέλεσμα θα είχε αυτό;"
Για 2-4 σαιζόν θα τρώγαμε κατραπακές και μετά θα μπορούσαμε να μιλάμε για οργάνωση μεταξύ μας.
Καλό σας μεσημέρι
Libertade

This Post:
00
240885.176 in reply to 240885.175
Date: 8/10/2013 6:26:01 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Δεν μπορώ να καταλάβω την συλλογιστική σου.
Θεωρείς ότι το πρόβλημα οργάνωσης και έλλειψης χρηστών που να προπονούν, ξεκινάει από την ύπαρξη εμπειρίας στα προπονητικά επιτελεία?
Αν μπορείς, γίνε λιγο πιο συγκεκριμένη ως προς το σκεπτικό σου.

This Post:
00
240885.177 in reply to 240885.176
Date: 8/10/2013 6:38:18 AM
Overall Posts Rated:
3636
Γεια σου!!
Θεωρώ πως η απουσία οργάνωσης έγκειται στην απουσία ατόμων για να οργανωθούν.
Η απουσία ατόμων έγκειται στην απουσία κινήτρου.
Το μοναδικό κίνητρο αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι (για την ελληνική κοινότητα) είναι η άνοδος κατηγορίας.
Θα μπορούσε ένα κίνητρο να είναι η προπόνηση της εθνικής ομάδας.
Δηλαδή, προτείνω ο/η οποιοσ/αδήποτε να μπορεί να είναι στο κεφάλι της Εθνικής, με τη στήριξη των έμπειρων. Οι έμπειροι/ες να ασχολούνται με την προετοιμασία 4-5 αποκλειστικά χρηστών/εθνικών προπονητών ανά 2 σαιζόν. Διότι καλά και άγια τα δεν μπορώ να συντηρήσω τα ντούκια, καλά και άγια τα δεν μπορώ να προπονήσω παίκτη της εθνικής, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως στο παιχνίδι στόχος είναι η απόλαυση, και η νίκη είναι κατά κύριο λόγο η βασική πηγή απόλαυσης.
Για την ώρα αυτό.
Έχω και άλλα στο μυαλό μου αλλά ας συζητηθεί πρώτα αυτό να δούμε τι γνώμες υπάρχουν

This Post:
00
240885.179 in reply to 240885.178
Date: 8/10/2013 6:58:28 AM
Overall Posts Rated:
3636
Οι έμπειροι/ες να ασχολούνται με την προετοιμασία 4-5 αποκλειστικά χρηστών/εθνικών προπονητών ανά 2 σαιζόν.

Να δώσουν τις θέσεις προπονητών της εθνικής σε νέο κόσμο, τον οποίο θα στηρίζουν από πίσω.

This Post:
00
240885.180 in reply to 240885.177
Date: 8/10/2013 7:03:50 AM
Overall Posts Rated:
13091309

Θεωρώ πως η απουσία οργάνωσης έγκειται στην απουσία ατόμων για να οργανωθούν.
Η απουσία ατόμων έγκειται στην απουσία κινήτρου.
Το μοναδικό κίνητρο αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι (για την ελληνική κοινότητα) είναι η άνοδος κατηγορίας.
Θα μπορούσε ένα κίνητρο να είναι η προπόνηση της εθνικής ομάδας.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Συμφωνώ μαζί σου στα παραπάνω. Αυτό που εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω είναι, πώς στην συγκεκριμένη αλληλουχία θα δώσει λύση η λιγότερη εμπειρία του head coach.

Κατ'εμέ, για το πρόβλημα της ευρύτερης οργάνωσης και συμμετοχής, όπως το προσδιορίζουμε μέσες άκρες όλοι, δεν μπορεί να ευθύνεται η εμπειρία ή απειρία του εκάστοτε κόουτς.

Πέραν τούτου, είμαι ακράδαντα υπέρ της συμμετοχής νέων χρηστών στα δρώμενα των Εθνικών(ιδίως της μικρής) και είμαι πολύ ευχαριστημένος που οι δύο έμπειροι προπονητές U21 που έχω προλάβει να ψηφίσω μέχρι τώρα, κέρδισαν αμφότεροι τις εκλογές και αν μη τι άλλο αξιοποιούν νέους/νεότερους χρήστες στα επιτελεία τους.

This Post:
00
240885.181 in reply to 240885.180
Date: 8/10/2013 7:10:36 AM
Overall Posts Rated:
3636
πώς στην συγκεκριμένη αλληλουχία θα δώσει λύση η λιγότερη εμπειρία του head coach

Λύση δε θα δώσει η λιγότερη εμπειρία ως τέτοια, αλλά η δυνατότητα άπειρων παικτών να αναζητήσουν αλλού το κίνητρο επιτυχίας, εν προκειμένω στον πάγκο της εθνικών ομάδων. Και δεν εννοώ παικτών που μόλις μπήκαν στο παιχνίδι. Αυτοί/ές θα αργήσουν να μάθουν για την ύπαρξη της εθνικής, των εκλογών κλπ. Εννοώ συγκεκριμένα υποψήφιους στις εκλογές και λοιπούς μη υποψήφιους που υπάρχουν στο φόρουμ.
Να αμφισβητηθεί η σημασία του να υπάρχει έμπειρα προπονητικό σχήμα. Δε λέω πως δεν είναι σημαντικό, αλλά αποδεικνύεται εντελώς ανεπαρκές - όχι εξ υπαιτιότητος των ίδιων των χρηστών.
Δυστυχώς με καλεί το μαγείρεμα, αλλά υπόσχομαι να επιστρέψω σύντομα για να συνεισφέρω στην κουβέντα.

Advertisement