Kolejny raz mój gracz został MVP kolejki :)
Pod koniec sezonu przydałoby się podsumowanie tego, który zespół i zawodnik ile razy przewodził w danej konkurencji.
A przed nami już ostatnia kolejka tego sezonu.
Przede mną trudny mecz z liderem mojej konferencji, muszę przygotować specjalną taktykę. Jestem też w trakcie przygotowań do fazy rozgrywek posezonowych.
Niby już wiadomo kogo zobaczymy w play-offach, ale ostatnia kolejka może przynieść wiele rozstrzygnięć:
Konferencja Big:
Drużyna Mileros Brda ma już zapewnione pierwsze miejsce, ale do końca nie wiadomo z kim zagra. Jeśli zespół Pogoń Puławy KNW wygra z Piki Basket, a Gdynia Celtics przegra z Taunters, to Pogoń zagra w PO. Jest to mało prawdopodobny scenariusz bo różnica punktowa tych meczów powinna wynosić ponad 60 pkt. żeby się to spełniło (albo Gdynia Celtics musiałaby przegrać walkowerem co jest już bardziej prawdopodobne).
Druga para jest już znana, ale różnica bilansów między drużynami wynosi 1 mecz i nie do końca wiadomo kto będzie miał przewagę parkietu. Mało prawdopodobne jest jednak to, że Basket Stary Żmigród przegra w ostatniej kolejce z przedostatnią drużyną tabeli, a ja wygram z liderem kilkudziesięcioma punktami.
Reasumując:
Przewidywane pary 1. rundy:
Mileros Brda (1) - Gdynia Celtics/Pogoń Puławy KNW (4)
Basket Stary Żmigród (2) - Końskie (3)
Konferencja Great:
Tu będzie jeszcze ciekawiej, bo bezpośredni pojedynek w ostatniej kolejce między pierwszą i drugą drużyną tabeli przeważy o ich rozstawieniu w Play-Offach. Ostatni pojedynek między Zagłębiem Sosnowiec, a Łomżą Fighters zakończył się wynikiem 86 - 104. Tym razem to drużyna Zagłębia Sosnowiec musiałaby wygrać ponad 13 pkt. aby zostać liderem. Może im w tym pomóc fakt, iż zagrają u siebie. Zobaczymy który z trenerów lepiej przygotuje się do tego pojedynku. Będzie to na pewno najciekawszy mecz tej kolejki, zacięta walka trwa do ostatnich chwil i każdy powinien być świadkiem tego widowiska (ja na pewno będę śledził ten mecz) ;)
Dalsze miejsca PO w tej konferencji są już obsadzone.
A więc:
Przewidywane pary 1. rundy:
Łomża Fighters/Zagłębie Sosnowiec (1) - SKANER ZIELONA GÓRA (4)
Zagłębie Sosnowiec/Łomża Fighters (2) - Jeziorowcy Breslau (3)