Γεια σου φιλε μου!
Θα ήθελα να σας πω μια διαπίστωση, ότι πολύ ανεβάζουν την Πάσα κύριος στους PG ενώ στις άλλες θέσεις δεν προπονείται όσο θα έπρεπε, ειδικά για τους C που είναι σχεδόν μηδενική.
Η αληθεια ειναι οτι αυτο γινοταν καποτε. Πλεον οι παικτες που προπονουνται για εθνικες κτλ δε δυναται να μην εχουν πασα. Αν δεις εναν προπονησιμο ψηλο πχ χωρις καθολου πασα 2 τα τινα :
1) Ο μανατζερ ειναι καινουριος η δεν εχει ασχοληθει με το παιχνιδι πολυ οποτε εχει ελαχιστη γνωση.
2) Ο μανατζερ εχει γνωση αλλα προπονει ενα ψηλο τον τουμπανιαζει εσωτερικα με σκοπο στα 21-22 να τον πουλησει σε καποιον που δεν κατεχει κ πολυ και που θα τα σκασει χωρις λογο.
Γενικα αν παρατηρησεις τα ντραφτακια πλεον αν εχουν τπτ πασες αθλιο/αξιοθρηνητος φευγουν κοψοχρονια σε αντιθεση με αυτους που ξεκιναν ηδη απο το 6-7 που φευγουν πολυ ακριβα.
Η επίθεση διαχωρίζεται ανάλογα με την επικέντρωση και τον ρυθμό του.
Στην επικέντρωση(η αλλιώς ζώνη) αναφέρεται, στις περισσότερες προσπάθειες για σουτ και διακρίνεται σε εξωτερική εσωτερική και κανονική. Παρακεντρικά αναφερόμαστε στο πως υποστηρίζει την την επιθετική επικέντρωση, που προέρχεται από τις υπόλοιπες ζώνες . Παρακεντρικά στο κομμάτι επίθεση γίνονται περισσότερες προσπάθειες για πάσα/ασσιστ.
Π.χ Αν έχουμε εξωτερική επικέντρωση (PG & SG) τότε οι υπόλοιπες ζώνες(SF,PF,C) θα πρέπει να έχουν αυξημένη την ικανότητα Πάσα.
Για την κανονική επικέντρωση επειδή όλοι σουτάρουν (κατά βάση SG SF,PF ) θα πρέπει γενικά όλα τα μέλη να έχουν υψηλή την πάσα.
Σχετικά με τον ρυθμό δεν παίζει σημαντικό ρολό με την πάσα παρά μόνο στο να μην γίνονται λάθη.
Πολυ ενδιαφερουσα η αναλυση σου!!
Προσωπικα δεν εχω εντρυφήσει τοσο πολυ. Αυτο που εχω διαβασει και εχω καταλαβει ειναι οτι αν ενας παικτης δεν εχει πασα η μπαλα κολλαει συχνα στα χερια του με αποτελεσμα να γινονται λαθη και να χανονται επιθεσεις.
Γενικα προσπαθω οι πασες να ειναι καλες σε ολους τους παικτες (οσο γινεται) ετσι ωστε να μπορω να παιζω διαφορα συστηματα χωρις προβλημα (οπως ειπες).
Παντως πλεον σπανια βλεπεις ψηλους με ανεβασμενα μονο τα κορ σκιλς τους (και αντιθετα το ιδιο για τους κοντους)...