BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Buzzerbeater blog

Buzzerbeater blog

Set priority
Show messages by
This Post:
00
162470.173 in reply to 162470.165
Date: 2/13/2011 2:05:41 AM
Overall Posts Rated:
4343
Akkor kb egyidősek lehetünk.
Én a 93as idénytől vagyok fanatikus Bulls szurkoló. MJ a kosáristen, de a kedvenc játékosom Scottie volt. Nagyon izgalmas volt a 94es idény MJ nélkül, senki sem gondolta, hogy annyira jó lesz a Bulls. Egy hajszálon (vagy inkább Hue Hollinson) múlt, hogy a rájátszásban a Knicks-et is legyőzzék... Utána azzal a Pacerssel játszották volna a keleti döntőt, akiket az alapszakaszban 4-0 arányban vertek (ha jól emlékszem).
Good ol days :D

ja és még egy videó Pippenről főképp a fiatalabb korosztály számára:
http://www.youtube.com/watch?v=tObgS6uUVjQ

a végén a "Ewing zsákolás" legendás

http://www.youtube.com/watch?v=-D9Zf6uMdDk&feature=related

Last edited by DanChee at 2/13/2011 2:22:49 AM

This Post:
44
162470.174 in reply to 162470.173
Date: 2/13/2011 9:21:02 AM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Hát srácok én úgy vagyok ezzel, hogy velem is a 23-as szerettette meg a kosárlabdát, tény, hogy amit letett az asztalra az emberfeletti.
Ugyanakkor úgy érzem, hogy a kosárlabda és ezen belül az NBA is folyamatosan fejlődött, folyamatosan átalakultak a játékok, a szerepkörök, a taktikák, amire a legjobb példa lehet a centerek szerepének átalakulása. És ez az oka annak, hogy minden kornak megvoltak, vannak és lesznek a maguk Királyai, és nem lesznem összehasonlíthatóak, mert másban voltak jók, méghozzá abban ami akkor kellett, és közülük lett néhány aki csak 1-2 mozdulatról, dobásról maradt meg az emlékezetben, amit kismilliószor megcsinált bárki ellen, van aki meg a teljes jelenségével. A mostani NBA ikonjának én Kobet tartom, lehet őt szidni, lehet rá sokmindent mondani, de úgy jár az örökranglista előkelő helyén, hogy sokáig arról szólt a karrierje, hogy Shaq-et kiszolgálja.
A mostani fiatalok közül meg... igen, vannak néhányan, akik akár pár szezon múlva beköthetnek cipőt, de 7-8 szezon múlva már más lehet a megítélés... valamelyikük szintén ki fog emelkedni, mert erről szól ez az egész, kellenek a példaképek, és a rendszer működéséből adódóan ki is termelődnek ezek a példaképek generációról generációra.

This Post:
00
162470.175 in reply to 162470.174
Date: 2/13/2011 9:36:57 AM
Overall Posts Rated:
350350
+1, egyetértés. Változnak az idők és ezt el kell fogadni (sajnos)...

This Post:
00
162470.176 in reply to 162470.175
Date: 2/13/2011 10:28:56 AM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Srácok, áruljam el, hogy miért az a csapatnevem, ami? Vagy kitaláljátok.:)

HUNGARY!
This Post:
00
162470.177 in reply to 162470.174
Date: 2/13/2011 1:09:47 PM
Overall Posts Rated:
4343
Teljesen igazad van!

Nekem ugyan mindig a 90es évek NBA-je marad a legkedvesebb, de utánuk is van élet.
És azt is el kell ismerni, hogy ahhoz, hogy valaki a csúcsra jusson, és ott is maradhasson nagyon nagy szerepe van a szerencsének.
Szerencse kell ahhoz, hogy a karriered (és a fejlődésed) ne rövidítse le, ne törje derékba sérülés (igaz Penny és Grant Hill?). Szerencse kell ahhoz, hogy olyan csapattársaid legyenek, akikkel bajnokságot lehet nyerni. Olyan szakmai stáb dolgozzon az egyesületnél, amely együtt tudja tartani a csapatot. Stb.

Ugyanakkor - karrierjük végén - Kobe, Lebron és a többiek igenis összehasonlíthatóak lesznek MJ-vel, Magiccel, Birddel és másokkal. Nem ezt csináljuk állandóan? :D
Csak korrekt módon kell csinálni, körültekintően, minden releváns körülményt figyelembe véve, és lehetőség szerint pártatlanul. Nem azt mondom, hogy egyértelmű eredményt hoz egy ilyen összehasonlítás, de azért érdekes, és jó móka.

This Post:
00
162470.178 in reply to 162470.174
Date: 2/13/2011 3:22:03 PM
Overall Posts Rated:
411411
erre csak annyit tudok reagálni, hogy az a nem mindegy, hogy mit válaszolna mondjuk a többi csapattársa arról, hogy milyen volt kobe-val vagy milyen volt jordannel kosarazni!azért azt ne felejtsük el, hogy a bikáknál 3-4 dudás volt egy csárdában, míg kobe egyet sem tudott elviselni maga mellett, vagy más nem tudta elviselni kobe-t.csak azok, akiknek alamizsna gyűrű kellett a karrierjük végére!mint sportoló fenomenális, de mint ember szerintem közelébe sem érhet a régi nagyoknak.ez persze csak az én véleményem, lehet nem mindenki látja így.viszont tömegével vannak az ezért nem szeretjük kobe-t videók.

This Post:
11
162470.179 in reply to 162470.177
Date: 2/13/2011 3:31:03 PM
Overall Posts Rated:
6060
Valójában már az összehasonlitás sem működik könnyen. Egyszerűen a mai "fiatalok" sokkal többet birnak, mint a korábbiak. Jobbak az erőnléti edzések, az étkezés, a szállodák, a repülők, (a dopping?), és még sok minden. A minap volt erről egy elég jó cikk az espn-en:
http://sports.espn.go.com/espn/page2/story?page=simmons/110128&sportCat=nba

Csak 1 dolgot emelnék ki belőle összehasonlitásul: Jordan 32292 pontot dobott összesen (1072 meccsen, úgy hogy 40 évesen hagyta abba, 3+ sok év kihagyással). Kobe jelenleg 27168-nál jár (1075 meccsen). Itt pedig a hevenyészett fordítás a cikkből:

"1. LeBron James néhány hete elhagyta a 16,000 pontot (jelenleg 16500at is), kevesebb mint 600 meccsen.
2. Ha nem sérül meg és nem lesz lockout, akkor a 10. szezonja végére (2012-13) 22000 pontnál fog járni.
3. Ha a következő hét és fél szezonjában 85 százalékban olyan jól játszik, mint eddig, akkor 33 évesen 30000 pontnál, 7500 assisstnál és 7500 lepattanónál fog járni. Néhány hónappal lesz idősebb, mint Kobe most...
4. Tetszik vagy nem, mindannyian szemtanúk leszünk. (Like it or not, we are all going to be witnesses.)"

LeBron könnyedén lehagyhatja nem csak Jordant, hanem akár a behozhatatlannak tűnő Kareem-Abdul Jabbart is. És akkor persze még ott van mellette Kevin Durant is, aki évente szerzi jelenleg a pontkirályi cimeket...

Más idők ezek már. De Jordan csak egy lesz. Nélküle nem lenne ott az NBA, ahol jelenleg van. És igen, én is rajta nőttem fel, de ettől függetlenül szeretem a mostaniakat is. Sztárok, kiemelkedő tehetségek mindig lesznek. Igazi legendák csak kevesen.

This Post:
00
162470.180 in reply to 162470.179
Date: 2/13/2011 4:20:36 PM
Overall Posts Rated:
411411
ez az amit kerestem.köszönöm.vannak sztárok és kiemelkedő tehetségek, és vannak a legendák.és nem a játék tudás az ami megkülönbözteti őket.hanem a saját korának játékosai embereinek véleménye.az edzők véleménye.a pályán mutatott emberi dolgok amik különbséget képeznek egy legenda és egy sztár között.

mint írtam nekem kobe játéka nagyon tetszik.iszonyatos miket meg tud csinálni.jobb keze van mint MJ-nek volt valaha és ez tény.de az élettől is elmegy a kedvem ha egy olyan meccsét nézem amin nem akar játszani.vagy ha nem megy neki vagy szar kedve van.az a nevezetes megdönthetetlen bulls rekord nem azért van, mert olyan szarok voltak abban az évben az nba-s csapatok, hanem azért, mert MJ-nél nem létezett olyan, hogy nem nyer.mindig nyerni akart.ha kellett sérülten a taknyán csúszva osztogatott a többieknek, de nem veszthetett.nem elégedett meg azzal, hogy alap szakasz győztes.neki veretlenül kellett (volna) alap szakasz győztesnek lennie.és nem az volt a fő motivációja, hogy kit érjen utol bármilyen statisztikai listán mint egyeseknek.ő játszott és imádta a játékot.ez a hozzáállása tette olyan ikonná mint amilyen.és csak emiatt a hozzáállás miatt nem lehet kobe pont olyan ikon mint amilyen valaha lehetett volna.pont azért amilyen kiábrándítóan tud néha viselkedni a parketten megszentségteleníti a játékot.MJ tudta mikor kell másra hagyni az utolsó dobást, van aki nem tudja átadni azt a staféta botot mert csak ő létezik a pályán.és ez megosztja a szurkolókat embereket.

This Post:
00
162470.181 in reply to 162470.178
Date: 2/13/2011 4:26:50 PM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Na igen, itt jön be az a képbe, amit DanChee mondott, és amiben nagyon igaza van... összehasonlítani, vagy csak egyáltalán megpróbálni tényleg csak a karrierjük lejártával lehet... mivel Kobe még aktív aki megpróbálja összehasonlítani elfogult, ha Lakers drukker és/vagy kedveli Kobet azért, ha anti-Lakers és/vagy anti-Kobe drukker akkor meg azért... mert igen, ott vannak az ezért nem szeretjük Kobe-t videók, ha azokra keresel, de ha csak Kobe-ra akkor az ezért szeretjük verziók tűnnek népszerűbbnek így első bliccre.

Szóval sosem fog kiderülni melyikük a jobb, statisztikázni meg személyes véleményezni sokan fognak, de ennyi. Abban az időben Jordan volt az (hiába volt több dudás a csárdában, valahogy róla szólnak a történetek), a mostaniak közül leginkább Kobe (az alamizsna gyűrűt kicsit erősnek éreztem, 1 ember nem tudná megnyerni, régen sem tudta), a következő talán lehet LeBron ha sok szerencse meg sokminden van, habár szerintem ő nem fog annyira kiemelkedni, nem a játéktudása, hanem az emberi oldala miatt... én pl Rose-nak drukkolok, hogy felfusson a szekere egy kis szerencsével.

This Post:
00
162470.182 in reply to 162470.181
Date: 2/15/2011 5:51:35 AM
This Post:
00
162470.183 in reply to 162470.182
Date: 2/15/2011 7:03:28 AM
Overall Posts Rated:
350350
Erre ő azt mondja, hogy: (18858246) :)

Advertisement