Συμφωνώ μαζί σου κόουτς, ως προς την αλυσίδα που αναφέρεις, αλλά της λείπουν κρίκοι...
Στην αρχή, όπου οι χρήστες δεν προπονούν σωστά και δεν έχουν κίνητρο να προπονήσουν σωστά τους μικρούς και στο τέλος όπου οι χρήστες της Α1 δεν προτίθενται(και λογικά) να ακριβοπληρώνουν πανάκριβους αλλά κακοφτιαγμένους παίκτες.
Ο ...εύκαιρος Γαλατσόπουλος πωλήθηκε άλλωστε από τον Μάτσας, τη φετινή σεζόν, για μόλις 13χιλιάρικα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι δεν ενδιαφέρεται για την Εθνική. Οπότε αν η κορυφαία ελληνική ομάδα και νο1-2 στον κόσμο δεν μπορεί να αξιοποιήσει αγωνιστικά/αντέξει οικονομικά ένα παίκτη, το πρόβλημα είναι ο παίκτης δεδομένα και όχι ο χρήστης.
Για να ξαναγυρίσω στην αρχή της αλυσίδας, δεν μπορεί να γίνει ΤΙΠΟΤΑ σωστό, ακόμα και από τους λίγους χρήστες που προπονούν ή ενδιαφέρονται να προπονήσουν, με προοπτική Εθνικής, αν δεν γίνει οργανωμένα.
Κατά την άποψη μου, επειδή μιλάμε για παιχνίδι αριθμών και επειδή έχουμε πλέον στη διάθεση μας αρκετά δεδομένα από στατιστικές αναλύσεις επί της προπόνησης και του μισθολογικού κόστους σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις του κάθε συστήματος, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα προπόνησης για όλες τις θέσεις και όλα τα συστήματα.
Να μπουν σε ένα sticky νήμα, για όλους να το διαβάζουν και να το ακολουθούν. Ο εκάστοτε προπονητής της μικρής Εθνικής, να εποπτεύει της προπόνησης και να την συγκεκριμενοποιεί/διαφοροποιεί ανάλογα με το talent pool που έχει στα χέρια του. Η μεθοδολογία προπόνησης όμως για κάθε είδους παίκτη(στην τελική μορφή του), να είναι από πριν καθορισμένη και απλώς με βάση τα αρχικά σκιλς του παίκτη να αποφασίζεται η σειρά προπόνησης των σκιλς.
Να αναφέρω δύο παραδείγματα που μου προξένησαν μεγάλη εντύπωση τις τελευταίες μέρες.
1) Κοιτούσα τους ψηλούς της Κίνας. Κορυφαίας ομάδας στον κόσμο, που έχει ψηλούς από ελάχιστα εώς πολύ φθηνότερους του Γαλατσόπουλου. Κανένας πάντως, έστω και ένα σεντ ακριβότερος. Δεδομένα μιλάμε για παίκτες ολοκληρωμένους σε μεγάλο βαθμό και σημαντικά χρησιμότερους για μια ομάδα.
Πήγα στα στατιστικά τους, τις πρώτες τέσσερις σεζόν της καριέρας τους. Χρονιές που ήταν διαθέσιμοι και για την U21 αλλά σημαντικότερα, τις πιο αποδοτικές από άποψης προπόνησης χρονιές, για κάθε παίκτη.
Εστίασα σε παιχνίδια(και λεπτά συμμετοχής) που επαιξαν ως PG, για να υπολογίσω πόσες προπονήσεις πήραν σε δευτερεύοντα, μονής θέσης.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, ως επί τω πλείστον, αυτά τα ..."ολοκληρωμένα θηρία", είτε ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ C/PF, είτε είχαν πάρει τρεις-τέσσερις συνολικά, σε εύρος τεσσάρων σεζόν(18-21)!!
Να τονίσω ξανά, ότι μιλάμε για παίκτες της μεγάλης τους Εθνικής. Βλέπουμε όμως μεθοδολογία προπόνησης μικρής Εθνικής για γρήγορα τουμπανιάσματα. Ομως πρόλαβαν, ακόμα και έτσι, από τα 22 και έπειτα που η προπόνηση για όλους καθυστερεί περισσότερο, να τους γεμίσουν στα δευτερεύοντα, όταν αυτά παίρνουν ποπ απ(με εξαίρεση την πάσα) ακόμα πιο αργά για τους ψηλούς.
Τί παίζει εδώ? Κάνουμε κάτι, ακόμα και σήμερα, λάθος?
2) Μια ματιά στο training.bb-usa, σχετικά με το πόσο skill up δίνει συνολικά(αλλά και πόσο επιμέρους) η κάθε προπόνηση, μου ξαναγούρλωσε τα μάτια.
Να σημειώσω εδώ ότι επειδή έχει πρόβλημα από χθες το site, δεν μπορούσα να επικεντρώσω σε συγκεκριμένο εύρος ηλικιών και υψών. Οπότε τα αποτελέσματα είναι με default εύρος ηλικίας 18-25 και αντίστοιχα το μέγιστο υψομετρικό εύρος 1,75-2,26μ.
H νούμερο 1 σε αποδοτικότητα προπόνηση σε απόλυτους αριθμούς, είναι φυσιολογικά η 1on1 για φόργουορντς.
Στο νούμερο 3 βρίσκουμε την αντίστοιχη για γκαρντς.
Στο νούμερο 2 και με διαφορά πρώτη από τις μονές προπονήσεις είναι ο Χειρισμός(PG)!!!
Tόσα νήματα έχω διαβάσει, τόσες συμβουλές προς δεκάδες χρήστες, δεν προτάθηκε ούτε μία φορά προπόνηση χειρισμού. Ούτε για PG, ούτε για ψηλό, ούτε για οργανωτικό παίκτη, ούτε για ειδικό, ούτε για οικονομικό, για τίποτα. Εγώ δεν έχω δει ειλικρινά να προτείνεται η νούμερο 1 σε αποδοτικότητα μονή προπόνηση, ποτέ.
Τί παίζει εδώ? Κάνουμε κάτι λάθος?
Last edited by maddoghellas at 8/10/2013 6:10:30 AM