Ale co to za problem? Na TL-u za darmo można wziąć sobie 20-latka z SS=40 ;-)
Starczy więcej niż jest jest klubów w Polsce ;-)
Skoro uparcie chcesz robić na złość, to se rób. I trenuj ich, takich zawodników jest na pęczki ;-)
Nadal chyba nie rozumiesz, bo wszystko przekręcasz. O tym 20-latku z SS=40 wspomniałem, żeby pokazać jakich zawodników przekazuje nam U-21. Wielokrotnie przecież podawałem dokładne liczby jak wyglądało SS zawodników z baz.
Wybierz sobie z listy kogo chcesz.
Prosiłem żeby wypełnić listę, wtedy faktycznie można by było sprawdzić jak to wygląda.
Załóżmy, że ja ją uzupełnię. I co z tego? Skoro nie uzupełni jej reszta np. skauci U-21 to i tak nic nie będziemy wiedzieli.
Ta lista to moim zdaniem bardzo dobry pomysł, bo jest otwarty wgląd do tego ilu było zawodników po drafcie i jakich.
Od początku powinna być taka jawność informacji.
Ale żeby to miało sens i sprawnie funkcjonowało to każdy skaut powinien tę listę uzupełniać.
Zacząłeś płakać z podkoszowymi, a okazało się, że dostałeś większość. Skąd mam Ci dać więcej? Urodzić ich? Jak chcesz, to mogę dopisać do listy sto fikcyjnych nazwisk i dać Ci ;-)
Ile razy mam powtarzać, że bardziej niż o podkoszowych chodziło o tych 5 PG, 9 SG i 6 SF. I jeśli chociaż po jednym z nich miał SS>50 to był sukces.
Przecież to była jakaś kpina, nie sądzisz?
Ogarnij się też trochę w tych atakach i czasem chwilę zastanów. Zawodników nie ma niewiadomo ile i na pewno nie dostaniesz więcej niż ich jest ;-)
Jak miałem nie reagować na takie liczby zasobów ludzkich? Potem okazałoby się, że za sezon zamiast oddać 20 na obwód U-21 np. oddałaby 10 czy 5.
Jest i tak lepiej niż było wcześniej. Bo nie było kompletnych list. Doceń to zamiast rzucać się na wszystkich.
Po drugie kadra U21 jest tak samo ważna. I może dawać nawet więcej radochy, bo IV ligowiec może mieć reprezentanta (aktualnego, nie przyszłego) bez rujnowania klubu. Żeby była jakakolwiek nić porozumienia to musisz wycofać się z planów rozwalania kadry U21. Koniec kropka. I myśleć tak, żeby maksymalizować szanse obydwu kadr na medal, a nie jednej kosztem drugiej.
Jest lepiej, bo jest jawność informacji.
Nie tylko stworzyłeś listy, ale je opublikowałeś. Co było dobrą decyzją.
Ale to, że je opublikowałeś było skutkiem moich ataków właśnie.
Nie rozumiecie też chyba, że te plany "rozwalania kadry U-21" to pozycja negocjacyjna, którą stosuję. I tak jak napisałeś czasem trzeba żądać więcej, żeby później mieć się z czego wycofywać. Gdy uznam, że pracujemy na bazach maksymalnie skutecznie jak to możliwe i podział jest sensowny i sprawiedliwy to zweryfikuje swoje plany.
Zanim do tego dojdzie będę zmuszony być bezkompromisowym.