Valójában már az összehasonlitás sem működik könnyen. Egyszerűen a mai "fiatalok" sokkal többet birnak, mint a korábbiak. Jobbak az erőnléti edzések, az étkezés, a szállodák, a repülők, (a dopping?), és még sok minden. A minap volt erről egy elég jó cikk az espn-en:
http://sports.espn.go.com/espn/page2/story?page=simmons/110128&sportCat=nba
Csak 1 dolgot emelnék ki belőle összehasonlitásul: Jordan 32292 pontot dobott összesen (1072 meccsen, úgy hogy 40 évesen hagyta abba, 3+ sok év kihagyással). Kobe jelenleg 27168-nál jár (1075 meccsen). Itt pedig a hevenyészett fordítás a cikkből:
"1. LeBron James néhány hete elhagyta a 16,000 pontot (jelenleg 16500at is), kevesebb mint 600 meccsen.
2. Ha nem sérül meg és nem lesz lockout, akkor a 10. szezonja végére (2012-13) 22000 pontnál fog járni.
3. Ha a következő hét és fél szezonjában 85 százalékban olyan jól játszik, mint eddig, akkor 33 évesen 30000 pontnál, 7500 assisstnál és 7500 lepattanónál fog járni. Néhány hónappal lesz idősebb, mint Kobe most...
4. Tetszik vagy nem, mindannyian szemtanúk leszünk. (Like it or not, we are all going to be witnesses.)"
LeBron könnyedén lehagyhatja nem csak Jordant, hanem akár a behozhatatlannak tűnő Kareem-Abdul Jabbart is. És akkor persze még ott van mellette Kevin Durant is, aki évente szerzi jelenleg a pontkirályi cimeket...
Más idők ezek már. De Jordan csak egy lesz. Nélküle nem lenne ott az NBA, ahol jelenleg van. És igen, én is rajta nőttem fel, de ettől függetlenül szeretem a mostaniakat is. Sztárok, kiemelkedő tehetségek mindig lesznek. Igazi legendák csak kevesen.