Buzzer: Παιχνίδι υπομονής ή τζάμπα ασχολούμαστε;Με αφορμή το Game Mechanics, Bug, or am I just unlucky που μπορείτε να το βρείτε στο Help - English αναρωτιέμαι εάν το μπάζερ είναι ένα παιχνίδι υπομονής ή τζάμπα ασχολούμαστε λίγη ή αρκετή ώρα ο καθένας;
Όταν λέω υπομονής, σαφώς και το buzzer είναι ένα παιχνίδι υπομονής όπου για να χτίσεις μία ομάδα χρειάζονται πολλές σεζόν. Ωστόσο, μήπως μερικά περίεργα αποτελέσματα κατά καιρούς αλλά και διάφορα άλλα ωραία... μπαζερικά συντελούν μία πολύ καλή εξάσκηση για να δούμε πόση υπομονή έχουμε ή εάν θα ήταν καλό να πάρουμε τα... βουνά για διαλογισμό; :P
Ενώ είναι ένα τόσο ωραίο παιχνίδι, όπου εμπεριέχει προπόνηση, τακτικές μάχες, οικονομικό πλάνο και άλλα, υπάρχει και η αντίθετη πλευρά του νομίσματος.
Εάν ο παράγοντας τύχη είναι τόσο μεγάλος μειώνεται η αξιοπιστία του παιχνιδιού.
Για παράδειγμα, εάν ανατρέξει κανείς μερικές σεζόν πίσω, η ήττα του Nova στον τελικό περιφέρειας από τον Legend
https://www.buzzerbeater.com/match/118201176/boxscore.aspx είναι μία από τις χειρότερες που έχω δει στο παιχνίδι. Μία φορά το χρόνο/σεζόν θα... κράξω για κάποιο αποτέλεσμα που δε βγάζει καμία λογική. Ας υποθέσουμε όμως ότι είναι ματς που το φαβορί θα κερδίσει τα 99 ή έστω τα 95 στα 100.
Ωστόσο, εάν προσθέσεις και το random των καταστάσεων μειώνεται το ποσοστό που παίζει ρόλο η τακτική, η ομάδα που έχεις χτίσει. Υπάρχουν και οι τραυματισμοί, ας πούμε φέτος οι S H A R K S είναι άτυχοι σε αυτό τον τομέα. Όμως όπως έγραψα και στο φόρουμ, ο σχεδιασμός σου μπορεί να πάει στράφι
αναλόγως τα... κέφια της Παρασκευής.
Ας πούμε ο Youlei, που είχα πέρσι, μέχρι το all star πρέπει να ήταν αξιοσέβαστος και δε νομίζω να έπιασε καταρτισμένος σε όλη τη regular season.
Ο Étienne αντί να είναι καταρτισμένος έχει πέσει στο αξιοσέβαστος!! Έπεσε σχεδόν στο μισό με 79 λεπτά. Κανονικά θα έπρεπε να μη γίνονται... μισοί οι παίκτες αλλά τέλος πάντων. Παίρνει 67 και ανεβαίνει σε καλό δυνατός στα 2.400 DMI. Με 63 πάει ούτε 1.4 και με 70 πάει και αξιοσέβαστος κάτω από 1.2.
Δηλαδή ποιος ο λόγος να κάθεσαι να κάνεις ροτέισον και να δίνεις ματς για να έχεις τέλεια λεπτά για να στρώσουν οι καταστάσεις;
Γνώμη μου ότι αυτό με τις καταστάσεις αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, καθότι είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στο παιχνίδι και η τύχη παίζει περισσότερο ρόλο απ' ότι θα έπρεπε.
Last edited by Aimar 21 at 6/17/2022 10:40:55 AM