BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým U21 Česka republika

Národní tým U21 Česka republika (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Maxson

This Post:
11
261254.179 in reply to 261254.178
Date: 11/27/2014 11:17:21 AM
Overall Posts Rated:
7979
Jasně, ty s flumpinkou to tady spasíte! To všichni víme... Vy dva jste tady nejchytřejší. Prostě dvojka k pohledání. Já na bráchu, brácha na mě...

This Post:
11
261254.180 in reply to 261254.178
Date: 11/27/2014 12:12:01 PM
Overall Posts Rated:
913913
Já teda nevím, jdete zase od konstruktivní diskuze někam k debilitám. A hledím, že zase jednáš jak potrefený - já nevím, bylo by zajímavé sem dát průzkum a dát hlasovat, kdo s kým souhlasí.

Já prostě musím dát spíše za pravda Maxsonovi. Dle mého ty vaše statistické úvahy jsou super, ale určitě to není jen o nich. To, že nás všechny Maxson nastval za jeho přístup k NT je pravda, ale že mluví z cesty je trochu přitažené. Všechny rozbory a dotazy a k soupeřům, cílům, potenciálu atd, jsou opravdu na nic, protože nám nic nevyhrajou....pořád mluvím jen o U21.r

Vemte, že i vrta s tím jakžtakž souhlasí, tak neshazujte Maxsona (šel svou cestou a vyhrál double, takže našel způsob i bez vás).

A ted k věci. Komunikace je základ a že Caprfieldovy příspěvky se čtou těžce a nejsou nic moc extra se shodneme, ale ty vaše nejsou o nic lepší. Neustálým tvrdým a povýšeným přístupem odrazujete lidi od účasti jak do tréninku, tak i do voleb a komunity kolem NT. Základem je asi udělat radikální krok, bud jít cestou flumpinky, a nebo jít max. po hlavních skillech (taky se vsadím, že 1na1 se jede v 50 procentech - i když to za hlavnější skilly u křídel považuju). Nic mezi není - se opakuju.

This Post:
00
261254.181 in reply to 261254.173
Date: 11/27/2014 12:16:03 PM
Overall Posts Rated:
913913
To nikdo nepopírá a pro U21 to škoda není. Většinou, když trénuješ pro NT, tak už někoho kvalitnějšího máš a trénuješ podle něj. Navíc U21 má mít základ i v nižších potenciálech, už jak zminuješ, je to jen na rok, tak by měli být preferovaní ti, co nemají šanci pro NT, jako revanš týmům, co se takhle rozhodli podpořit U21.

From: dead2
This Post:
00
261254.182 in reply to 261254.181
Date: 11/27/2014 3:27:22 PM
Overall Posts Rated:
6565

Jako novej tu asi nemám k tomu moc co říct, spoustu těch zkratek jsem ani nestihl pobrat :-D ale tak když změnu tak na to pojďme teď, bez toho aniž bychom to zkusili to nezjistíme.

Buď tedy pojedeme hlavní skilly a pak až ti s lepším potenciálem co odejdou z U21 budou dojíždět tento trénink a budeme jim trénovat ty vedlejší a nebo jim tedy dávejme trénink těch vedlejších schopností s tím, že U 21 bude de facto vedlejší ale pak ti s vysokým potenciálem pojedou trénink hlavních dovedností.

Jeďme ale jednu cestu všichni s tím že v to budeme věřit a když se to po x sezónách bude zdát jako nevýhodné tak to změníme na tu druhou variantu.

A vůbec nejlepší by bylo, kdyby ty týmy co jsou ochotné jet a věřit v tu danou cestu ať se děje co se děje trénovali jen určité posty.

This Post:
00
261254.183 in reply to 261254.180
Date: 11/27/2014 6:28:00 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Cestu k debilitám zavedl Maxson, protože ten nevím jak dlouho, se o U21 nezajímal, což ostatně je podle mne i tvůj a Vrťův případ, což jsou jeho prakticky jediní zastánci, ale vy vlastně asi ani moc nevíte, v čem Maxsona podporujete. Jak už tu psal Radim, mrknul se na platy, zjistil, co už všichni dávno víme, že U21 je v problémech. Z jeho příspěvků je zjevné, že ani forum o U21 pravidelně nečte. Maxson nic nenapíše detailně, všechno nakousne jen napůl. Že vyhrál double, z pohledu NT a U21, nemá absolutně žádný vliv. On vyhrál na strategii veteránů, která je od tréninku hráčů U21 na hony vzdálená. A navíc české BB momentálně vypadá tak, že vyhrát ligu nebo pohár zdaleka není takové terno jako dříve, ta konkurence šla rapidně dolů.

Základem je najít člověka, který bude komunikativně na výši a bude ochoten U21 věnovat dostatek času. Dokud se tohleto nepovede, je naše i vaše tlachání jen tlučením prázdné slámy. Až pak se můžeme bavit o tom, s jakou koncepcí tento člověk příjde a případně o ní diskutovat a případně ho smysluplnými argumenty přesvědčit, aby v ní některé dílčí věci pozměnil.

Last edited by flumpinka at 11/27/2014 6:28:57 PM

This Post:
00
261254.184 in reply to 261254.181
Date: 11/27/2014 6:33:56 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Pokud přijmu vizi, že nekašleme na U21 a má smysl se snažit o výsledky v U21, pak si myslím, že hráč, který má při draftu takové parametry, že je reálné, že se dostane jak do NT, tak do U21, tak by do 21 let měl trénovat tak, aby byl co nejprospěšnější pro U21 a až dohraje v U21, tak pokračovat tak, aby z něj nakonec byl co nejlepší hráč pro NT.
Samozřejmě problém je, když se u jednoho manažera sejde 2 či více hráčů, kteří mají protichůdné potřeby v tréninku. Tady vidím jako řešení, že pokud se nejedná o případ, že dalšího hráče tým draftoval, tak by nákupy měly mít smysl a nakupovat hráče tak, aby si v tréninku vyhověli a hráč, který má na U21 nemusel díky tomu U21 ambice vzdát.

This Post:
00
261254.185 in reply to 261254.177
Date: 11/27/2014 7:04:10 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
1) Bohužel je to u tebe docela častý případ, že vše nevyslovené má být všem jasné. Ano, PF od C odlišuje výše JS. Ale když dostane dostatečně do vínku při draftu, tak i při podkošových hodnotách 13-13-13 může být stále PF, aniž by trénoval cokoli jiného než 3 základní podkošové skilly, i když obvykle by aspoň skrze 1/1 pro SF/PF musel tomu JS pomoci. Ale OD nemá prakticky žádný vliv pro odlišení PF a C

2) Tady se neshodneme, podle mne, pokud tým umí trénovat, je lepší koupit vyšší potenciál, než nižší potenciál a zbytek utratit za trenéra. V našich podmínkách, když třetiligový klub koupí 18 letého hráče, tak než do dotrénuje, může být klidně v první lize. Podle mne jsou navíc hráči s nižšíma potenciálama jako třeba 7, z dlouhodobého hlediska i ne příliš vhodní pro klub.

3) Mohl by si to nějak rozvést? Pořád nechápu, kam míříš. Všichni hráči potenciálem pod 10 jsou v kompetenci U21. U potenciálů 10 je to většinou o volbě manažera, jestli ho bude chít dotáhnout do U21 nebo pojede mimopostově, nevěřím, že by na tohle byl tlak z NT. V současném kádru U21, když nepočítám Sedláka, jsou jen 3 hráči s potenciálem 10.

4) level trenéra opravdu není primární problém, který naše U21 má, problémem je, že netrénuje dostatek hráčů. Když bude trénovat od prvního týdne po draftu dostatek hráčů plnou intenzitou, bude to mít zásadní vliv na růst kvality naší U21. Když jen ti, co již trénují, pořídí navíc trenéra level 6, nic zásadního se nestane. Daleko větší efekt bude mít, když se v prvních 2 dnech po draftu přiměli manažeři, aby již ve čtvrtek hráčům dali minuty pro trénink a neztratili jediný trénink, než když je budeme přesvědčovat, že mají trénovat trenérem level 6.

5) jaká je realita, je jedna věc, ale zde bychom měli posuzovat záměry trenéra U21 a ten deklaruje u guardů dávat důraz na OD, JR, PA a 1/1 dotrénovávat, až jsou tyto skilly na určité úrovni, podobně je to u podkošáků ... takže tady je spíše potřeba posuzovat, jak se mu to daří naplňovat, základní myšlenka asi není s tvojí v rozporu

6) ano, ze tvého předchůdce u NT byl odliv hráčů do zahraničí a tento trend se ti povedlo zvrátit, nicméně pokud si dobře pamatuju, byly to přestupy hlavně do týmů, které již dříve s NT spolupracovaly, možná v pár případech se ti povedlo dovést manažera, který dříve s NT nespolupracoval. Jestliže ty počty manažerů jsou směšné, tak mi prosím představ svůj výpočet. Ano, tyto počty jsou směšné, protože předpokládájí na začátku každé U21 jen 18 hráčů, aby jich na konci bylo 18, což je nereálné, takže ve skutečnosti budou ty počty ještě vyšší, než jsem uvedla.

Kolik týmů u nás má hráče s potenciálem 10+? Absolutně nemůžu souhlasit s tím, že klub, který v třetí lize kupuje potenciál 10, zabíjí svůj klub. Kdybych začala hrát znova z třetí ligy, určitě bych se snažila co nejdříve dostat do stavu, že si tyto hráče můžu pořídit. S potenciálem 7 bych se spokojila jen v úplně ranných začátcích.

Docela by mě zajímalo, když jsi takový guru tréninku, kolik si za celou svoji BB historii vytrénoval hráčů pro U21 a NT? Mám na mysli hráče, kde ses skutečně výrazně podílel na tréninku jejich základních skillů, neberu hráče na sklonku kariéry pro týmové tréninky.

Ano, individuální komunikace s manažery je základ, který přínáší nejvíce. Nicméně i komunikace s komunitou na foru je hodně důležitá proto, aby U21 manažer prezentoval svojí práci a její výsledky. A jestli jsou to přehledy nebo jakou formou to konkrétně je, není až tak zásadní. Důležité je, aby členové získali dojem, že U21 funguje a je to životaschopný projekt.

This Post:
00
261254.186 in reply to 261254.183
Date: 11/28/2014 5:30:35 AM
Overall Posts Rated:
913913
Souhlas, bylo mi to jedno, ale co jsem v nižších ligách a občas jsem s někým komunikoval, tak vím, že to je jediná další možnost k motivaci po týmovém úspěchu.

Víš, ono to, že máte extra přehled, statistiky, kdo ví co, selský rozum nenahradí. Já to vidím tak, že ted jde právě o co nejjednodušší koncepci, nic komplikovaného, dotáhlého do detailu, aby se toho všeho mohli účastnit začátecníci, kterých se to nejvíce týká. Pokud je to chytne, tak se začnou zajímat víc a začnou se starat o potenciál, sekundární vlastnosti atd. To jde i vidět na Dead, který určitě zájem má, ale chudák je ztracený i ve zkratkách a čím by diskuze byla složitější, tím ho to více odradí.

Ohledně úspěchu. To je taky docela mimo. Jestli to má vliv na NT nebo ne, není podstatné. Zmínil jsem to proto, protože si udělal koncept proti všem standardům a vyhrál s ním, shazovat jeho úspěch je bezpředmětné.

Základem není NAJÍT, ale NEODRADIT každého, kdo se aspon trochu zajímá a k tomu rozhodně inklinuje spíš to tvoje (vaše) tlachání. Takže se odprostěte od osočování, super detailů a taktiky a radeji zkusme najít jiné a optimálnější řešení s tím, co ted je. To je úkolem zkušenějších - aspon dle mě.

This Post:
00
261254.187 in reply to 261254.184
Date: 11/28/2014 5:36:38 AM
Overall Posts Rated:
913913
To řešení je, ale někdy to sám člověk nechce...má hráče, který je už kvalitní, dojíždí detaily a pak ho chce prodat, pak si ho prostě nechá i tak. Sama víš, jak je těžké někoho sehnat a proč by to odkládal o sezonu, dvě, když ta možnost je hned, jen prostě bude jet na začátku trochu neoptimálně.

Scénářu je moc, řešení je moc ... a je to věc pohledu, ani jeden není ten nej. Prooto bych v rámci U21 klidně preferoval ty s menším potenciálem při konceptu úspěchu NT, at mají mladí manažeři šanci vidět, že se jim to vrací (taky to nebrat černobíle - výjimky vždy budou).

From: LA-Macros

This Post:
00
261254.188 in reply to 261254.182
Date: 11/28/2014 5:41:12 AM
Overall Posts Rated:
913913
Cau, jestli nějaké zkratky nejsou jasné, tak se ptej:), nám už všechno přijde samozřejmé a navíc hrajem v ang. verzi BB;)

This Post:
00
261254.189 in reply to 261254.186
Date: 11/28/2014 8:05:27 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Ano, souhlasím, možná zabíháme do zbytečných detailů, z jedné strany věci jako statistiky, z druhé trenér level 6, jsou věci, které nejsou první na řadě. Zásadní věc je, aby v každém ročníku trénoval dostatečný počet hráčů, aby z nich bylo možné každou sezonu postavit konkurenceschopnou U21. To je podle mne základ, bez kterého nemá vůbec cenu nějakou U21 řešit, protože pokud by dlouhodobě zůstala na úrovni posledních sezon, tak to není nic, co by mne mohlo zajímat.

Advertisement