BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 - Wątek debaty

U21 - Wątek debaty (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
109442.18 in reply to 109442.16
Date: 9/8/2009 9:40:07 AM
Overall Posts Rated:
2121
juz jest 5 z tego co widzę;]

From: hatchet
This Post:
00
109442.19 in reply to 109442.16
Date: 9/8/2009 10:18:37 AM
Overall Posts Rated:
99
tralalalala

no to maglujemy :)

Pytania otwarte do naszych dwóch/obu ;) kandydatów, proszę o chwile zastanowienia i przemyślaną odpowiedź.

m4ti
1. Co zrobiłbyś aby kadrą u21 zainteresowało się więcej osób?
Coś więcej o pomyśle "jeden na jeden" czy to niespodzianka na ewentualną wygraną ? :>
2. Jaką rolę widzisz dla byłych selekcjonerów. Szczególnie po różnych niedomówieniach w czasie tego sezonu NT.
Albo inaczej, co zrobiłbyś aby uniknąć wszelkiego typu małych błędów wynikających z Twojego braku doświadczenia w obyciu z kadrą.
Pytanie do Ciebie, bo Leszek jest już z kadrą obyty i pewne niuanse mu są już raczej znane :)
3. Czy fakt, że zajmowałeś się prowadzeniem graczy obowodych będzie determinował Twój sposób gry?
4. będziesz umawiał się na obustronne PICe?
5. Co chciałbyś osiągnąć z kadrą u21?

Leszek
1. Czy twoim zdaniem zainteresowanie kadrą u21 było proporcjonalne do jej wyników?
Graliśmy na MŚ zaszliśmy wysoko a zainteresowanie było ... znikome. Pora rozgrywania mecżów też jest słabym argumentem.
Co zrobisz aby wyjść z kadrą do polskiej społeczności BB?
2. Czy w przypadku nie zdobycia złota na MŚ, wystartujesz za 2 sezony żeby znowu dopełniać plan ? :>
I dlaczego pisząc o wynikach minimum zakładasz powtórzenie wyników z sezonu 9? Przecież chcesz iść naprzód :)
3. Czy łatwo będzie Ci zostawić kadre za 2 sezony?

To tak na razie od ręki :)

From: hatchet

This Post:
00
109442.20 in reply to 109442.17
Date: 9/8/2009 10:27:30 AM
Overall Posts Rated:
99
dziękuje za miłe słowa ale ...

Po pierwsze ja już miałem przyjemnośc czuwać nad polską młodzieżą jako selekcjoner u21 i ... mi wystarczy :)
Było miło ale kadra u21 to temat zamknięty dla mnie ... no chyba że kiedyś, gdzieś na jakiś Filipinach czy cuś ;)
Po drugie kwestia ewentualnej rywalizacji z Mr.P. Nie czuje ani takiej potrzeby, ani jakoś specjalnie nie wydaje mi się to właściwe dla dobra kadr. Jeżeli Polska ma odnosić wyniki to nie ma mowy o jakimś robieniu wyników pod siebie. Dlatego prosiłbym o nie wyciąganie na tło NT czy U21 jakiś spraw związanych z naszym "konfliktem". Są takie momenty kiedy dume należy schować do kapelusza, a osoby odpowiedzialne za NT i U21 muszą MUSZĄ ze sobą współpracować i nie ma mowy o robieniu wyniku, żeby być lepszym od tego drugiego.

Ja tylko i jedynie mogę pomagać swoim doświadczeniem, jeżeli ktoś się zgłosi z pytaniem jak zagrać czy kto jest lepszy. Chętnie wyrażę swoje zdanie, ale to będzie tylko i wyłącznie moje zdanie, a nie opinia wiążąca obecnych selekcjonerów.

o :)

This Post:
00
109442.21 in reply to 109442.8
Date: 9/8/2009 10:44:18 AM
Overall Posts Rated:
179179
Mam parę pytań do kandydatów, mam nadzieję że w tym gorącym dla nich okresie;) znajda chwilkę i udzielą na nie odpowiedzi:

1. Czy to prawda, że Roch goli nogi przed każdym meczem? Jaki to ma wpływ na taktykę Psycholi ?
2. Jaka jest Twoja opinia o projekcie Myszy, tzn " Szaleni dla kadry" . Czy masz jakąś alternatywę dla niego?
3. Przykład spotkania/ spotkań w którym wykazałeś się kunsztem taktycznym? Uzasadnij
4. Czym kierujesz się decydując się na grę pressingiem?
5. Preferujesz szybkie czy wolne taktyki ? Uzasadnij
6. Czy SG do IS powinien miec odpowiednio wysokie IS? Czy warto zwraca na to uwagę tak jak to czynią np Hiszpanie? Uzasadnij.
7. Czy nie boisz się zaryzykowowa granie TIE? Podaj przykład własnego meczu.
8. Wskaż i uzasadnij spotkanie w którym obecny selekcjoner mógł zagrac lepiej.
9. Czy po wygranej zbudujesz sztab wokół siebie, czy wszystkim będziesz zajmował się sam, czyli rozpracowanie rywali, otoczką, szukaniem potencjalnych kadrowiczów, szukanie klubów, kontaktem z Prezesami trenujacymi obecnych kadrowiczów itp. itd ? Przedstaw swoją wizję takiego sztabu.

This Post:
00
109442.22 in reply to 109442.19
Date: 9/8/2009 11:14:03 AM
Overall Posts Rated:
299299
Leszek
1. Czy twoim zdaniem zainteresowanie kadrą u21 było proporcjonalne do jej wyników?
Graliśmy na MŚ zaszliśmy wysoko a zainteresowanie było ... znikome. Pora rozgrywania mecżów też jest słabym argumentem.
Co zrobisz aby wyjść z kadrą do polskiej społeczności BB?
2. Czy w przypadku nie zdobycia złota na MŚ, wystartujesz za 2 sezony żeby znowu dopełniać plan ? :>
I dlaczego pisząc o wynikach minimum zakładasz powtórzenie wyników z sezonu 9? Przecież chcesz iść naprzód :)
3. Czy łatwo będzie Ci zostawić kadre za 2 sezony?

Z przemyślanymi odpowiedziami to może być różnie, w tym natłoku pracy nad bazami roczników 19-21, już mi się cyferki mieszają, ale postaram się odpowiedzieć z sensem.

Ad 1
Niestety nie było z tym zainteresowaniem, tak jak to sobie zakładem. Ale znowu aż takiej tragedii nie było kilkanaście osób udzielało się w wątkach meczowych, mimo nie najlepszej pory ;P Na czacie też 2 razy było gorąco, szczególnie w meczu z Włochami. Wiem, że to jest dość marny argument, ale poza Hiszpanią i Włochami na innych forach jest jeszcze gorzej (przykład Francja). Nie mam niestety daru do tworzenia wspaniałej otoczki, więc jedyną opcją jest zatrudnienie człowieka od PR-u :)

Ad2
Wiem, że chyba pisałem to samo już 2 sezony temu, ale teraz jestem już w 100% pewny, że jest to ostatni mój start w wyborach U-21, obojętnie czy je wygram czy nie. Oczywiście, że chce iść naprzód, ale minimum to jest utrzymanie naszej świetnej pozycji, inni też nie stoją w końcu w miejscu. Ostatnio plan minimum miałem wejść do ME, wyszło troszkę lepiej.
Plan minimum to granica przyzwoitości poniżej, której nie możemy spaść, kto by nie zarządzał kadrą.

Ad3
Jeżeli wygram obecne wybory, to pewnie znów będzie się ciężko zostawić kadrę U-21, ale trzeciej kadencji to nawet prezydent w PL nie ma, więc bez obawy, nie jestem przyspawany do stołka ;)

Odpowiedzi też od ręki :P

From: m4ti_

This Post:
00
109442.23 in reply to 109442.19
Date: 9/8/2009 11:27:03 AM
Overall Posts Rated:
2121
Odp: ;]
1. Zaczął bym od wątku przed każdym meczem i starał się tam szczegółowo opisywać rywala jak i inne sprawy. Osobiście sam lubię czytać takowe posty w którym się dowiaduję co w kadrze piszczy.
Drugą sprawą jest propagowanie zainteresowania kadry poprzez różnorakie konkursy te stare jak i te nowe na czele z "jeden na jeden". O tym konkursie na razie nic nie będę pisał ale nazwa chyba jest wymowna;]. Do tego angażowanie ludzi do różnego rodzaju akcji takich jak na przykład "Łowimy Perełki", gdzie w zeszłym sezonie każdy mógł pomóc. Do tego chcę stworzyć nowy sztab a tam nowe osoby będą na wagę złota;].

2. Powinni oni pełnić taką rolę "aniołów stróżów", którzy powinni opier... znaczy się okrzyczeć nowego selekcjonera kiedy widzą, że może popełnić błąd i wtedy doradzić i podpowiedzieć a nie jak już wszystko będzie pozamiatane. Powinni służyć doświadczeniem bo kto inny miałby je mieć większe? Dlatego odpowiadając na drugą część Twojego pytania powiem, że będę bardzo liczył na pomoc, rady, współpracę takich managerów jak Ty aby uniknąć tylu błędów ilu się da.

3. Na pewno nie zdominuje, nie możemy przecież cały czas grać RnG;]. Twierdzę tylko, że takiego mocnego obwodu nie miała kadra u-21 od jej powstania. Jakbyś zobaczył bazę to byś się zemną zgodził. Na pewno obwód będzie naszym atutem ale nie możemy się ograniczać do jednej tylko taktyki.

4. Jeśli tylko będzie zgoda innego selekcjonera to why not?

5. Gra się po to aby wygrać ale takim planem minimum jest awans do MŚ. Maksimum są medale na obu imprezach.

This Post:
00
109442.24 in reply to 109442.21
Date: 9/8/2009 11:27:24 AM
Overall Posts Rated:
299299
Mam parę pytań do kandydatów, mam nadzieję że w tym gorącym dla nich okresie;) znajda chwilkę i udzielą na nie odpowiedzi:

1. Czy to prawda, że Roch goli nogi przed każdym meczem? Jaki to ma wpływ na taktykę Psycholi ?
2. Jaka jest Twoja opinia o projekcie Myszy, tzn " Szaleni dla kadry" . Czy masz jakąś alternatywę dla niego?
3. Przykład spotkania/ spotkań w którym wykazałeś się kunsztem taktycznym? Uzasadnij
4. Czym kierujesz się decydując się na grę pressingiem?
5. Preferujesz szybkie czy wolne taktyki ? Uzasadnij
6. Czy SG do IS powinien miec odpowiednio wysokie IS? Czy warto zwraca na to uwagę tak jak to czynią np Hiszpanie? Uzasadnij.
7. Czy nie boisz się zaryzykowowa granie TIE? Podaj przykład własnego meczu.
8. Wskaż i uzasadnij spotkanie w którym obecny selekcjoner mógł zagrac lepiej.
9. Czy po wygranej zbudujesz sztab wokół siebie, czy wszystkim będziesz zajmował się sam, czyli rozpracowanie rywali, otoczką, szukaniem potencjalnych kadrowiczów, szukanie klubów, kontaktem z Prezesami trenujacymi obecnych kadrowiczów itp. itd ? Przedstaw swoją wizję takiego sztabu.

Ad1
Ja słyszałem, że nie tylko nogi goli, ale całe ciało i zakłada dziwne ciuszki :P czym odstrasza jego przeciwników, wpływa to na skuteczniejszą grę w ataku Psycholi, bo przeciwnicy boją się do niego podejść :)

Ad2
Alternatywą dla niego jest to co robią teraz skauci. Zresztą dalej to będą robić i chwała im za to, bo wykonują kawał dobrej roboty, głównym celem skauta jest namówić właściciela, by trenował swojego perełkę z draftu trenerem o jak najwyższym poziomie na jednej pozycji. Wtedy unika się wystawiania gracza na TL i jest pewne, że zostanie u nas.
Natomiast Mysza zbiera ludzi chętnych do trenowania i przechwytywania naszych perełek, którzy znajdują się na TL-u, żeby nie popadli w nie łaskę za granicą.
O ile pomysł wypali, w co mocno wierzę, bo wiem jakim zapałem dysponuje Mysza, to możliwe, że uda się stworzyć graczy zadaniowych, którzy mają sporą szansę wzmocnić U-21 i NT.

Ad5
Preferuję szybkie taktyki, trzeba wykorzystywać nasz atut, jakim jest kondycja w U21, którą większość kadrowiczów, ma co najmniej na poziomie porządnym. Sporo kadr rywali olewa kondycję i to trzeba wykorzystywać :)

Ad6
Na pozycji SG, warto zwracać uwagę na IS, szczególnie gdy gra się w meczu LI, ale na poziomie U21 chyba nie warto jej trenować, choć możliwe, że grzona w tym sezonie zaliczy jakieś treningi IS-a. Fajnie jak ten SG ma IS-a 6-7.

Ad7
Mogą być mecze U21?, bo klubowych to była cała masa :)
(6748) TiE vs Normal
(6783)
(5118) TiE vs Normal
(5138) TiE vs Normal
(5691) 1 mecz ME z Hiszpanią TiE vs TIE niestety przegrany 1 punktem
Jeszcze było kilka meczów, ale z mega cieniasami to nie wklejam

Ad8
Zaraz pokażę, błędy tego gamonia, przynajmniej te rażące :PP
(6787) mógł zagrać LI + 3/2 z normalnym SF-em. a nie C na pozycji SF-a, nie tłumaczy go to, że wszyscy myśleli, że Chiny dadzą LI :)
(6739) mógł dać R@G + 3/2, jakby trafił z obroną to mógłby powalczyć
(5124) nie potrzebnie ryzykował z obroną 2-3 i dawał RR na SFie :)
(5693) jakby zagrał LI to by wygrał :)

chwilowo muszę uciekać pozostałe odpowiedzi wkrótce ;) będę je edytował w tym poście.

Last edited by Leszek(World Champion) at 9/8/2009 11:55:38 AM

From: m4ti_

This Post:
00
109442.25 in reply to 109442.21
Date: 9/8/2009 12:02:42 PM
Overall Posts Rated:
2121
1. Tak to prawda Roch goli nogi przed meczem, ale to dlatego, że wziął podobno przykład ze swojego managera w tej sprawie. Przez to, że goli nogi to jego aerodynamiczność zwiększa się o 0,0234% co przy taktykach szybkich preferowanych przez Pssycholi daje mu dodatkową przewagę w szybkości i zwinności. Roch goli nogi od 2 sezonów zawsze w środę wieczorem lub w czwartek rano więc już wiemy dlaczego mu tak dobrze w PP się powodzi.

2. Co do projektu Myszy to na początku pragnę zaznaczyć, że taki system do tej pory działał ale nie był tak zorganizowany. Każdego sezonu znajdowało się kilku graczy, którzy się wcześniej zgłaszali, że chcą kupić kogoś z bazy. Mysza zmutowal ten system wprowadzając bardziej sztywne wymogi troszkę a'la z HT gdzie po ID gracza można bylo sie dowiedzieć co z niego będzie. BB na szczęscie nie jest taki sztywny ale mam nadzieje, że ta akcja pomoże kadrze. Każda nowa inicjatywa jest godna pochwały;]. Nie zgodzę się z tym, że to są szaleńcy, bo jeśli to są szaleńcy to wszyscy managerowie którzy są w czołówkach baz lub już w kadrze powinni się nazywać. Dla mnie szaleńcem by był ktoś kto kupiłbym JW i zaczął mu trenować DV;p

3. Jako iż w mojej lidze to zbytnio się nie muszę w tej sferze starać to w PP pamiętam jedno spotkanie z aimarem w sezonie 7. Wiedziałem, że atakując zwykłym LI nie wygram tego meczu bo on miał dobrą ekipę pod koszem więc wtedy postanowiłem zagrać na SFie z C no i tylko dlatego wygrałem poraz pierwszy osiągając takie statystyki.
Oto link do meczu:(10319514)

4. Pressingiem grałem tylko kilka razy. Sugerowałbym się tym czy ja mam ją na odpowiednim poziomie to przede wszystkim no i czy nie ma czasem lepszych wariantów od tej gry.

5. Wolę grać szybko niż wolniej, zawsze to jest więcej rzutów i co za tym idzie większa szansa na trafienie do tego zbiórki też mam na odpowiednim poziomie co przy ewentualnych pudłach daje szanse na ponowienie akcji.

6. Na pewno nie może mieć zaniedbanego ISa a biorąc pod uwagę fakt iż SG lubi robić wjazdy pod kosz to to IS powinno być ukształtowane. Moim zdaniem kiedy zawodnik ofensywnie wchodzi pod kosz to DV+IS i obrona przeciwnika odpowiada za zdobycie kosza lub nie.

7. Tego się na pewno nie boje. Nie wiem czy za TiE można uznać normala w PO ale całe PO zagrałem na normalu motsując dopiero w ostatnim meczu.

8. Uważam, że strefa z Chinami i granie z C na SFie nie było konieczne i tylko przez to przegraliśmy w tym meczu.

9. Tak, moim jednym z pierwszych celów będzie zbudowanie sobie sztabu. Otoczką oraz kontaktem z prezesami którzy mają zawodników w kadrze lub podejrzewam, że będą mi potrzebni będę odpowiadał sam. Za rozpracowanie rywali też po części ja będę odpowiadał ale tutaj będę chciał zaangażować troszkę osób. Za kontakty z resztą prezesów którzy mają playera w bazie będą odpowiadali dotychczasowi skauci ale szczególnie 20 i 21 latków będę miał pod szczególnym nadzorem. Do tego chcę powolać nowy sztab pomagajacy prezesom z problemami finansowymi. Sztab odpowiedzialny za szpiegowanie, też by się przydał i takowy tez jest potrzebny.

From: Czesław

This Post:
00
109442.26 in reply to 109442.25
Date: 9/8/2009 12:07:53 PM
Overall Posts Rated:
179179
Dzięki za poświęcony czas i udzielone odpowiedzi.

This Post:
00
109442.27 in reply to 109442.26
Date: 9/8/2009 2:52:05 PM
Overall Posts Rated:
99
ad1. Roch niczego nie goli, wszystkie włosy chowa do Garnka !!! ;p

This Post:
00
109442.28 in reply to 109442.24
Date: 9/8/2009 3:00:04 PM
Overall Posts Rated:
170170

Ad8
Zaraz pokażę, błędy tego gamonia, przynajmniej te rażące :PP
(6787) mógł zagrać LI + 3/2 z normalnym SF-em. a nie C na pozycji SF-a, nie tłumaczy go to, że wszyscy myśleli, że Chiny dadzą LI :)

wtrace sie tutaj, bo moim zdanie bylo tak ze nikt nie przypuszczal ze Chiny moga grac z obwodu. sam przekonywalem/podpuszczalem (niepotrzebne skreslic ;)) Leszka ze gra ekstremalnie wysokimi moze nam dac zwyciestwo... akurat to bledem nie bylo i sprawa jest jasna - i nikt mnie nie przekona ze obwod ze strony Chinczykow byl do przewidzenia :)

Advertisement