Mam parę pytań do kandydatów, mam nadzieję że w tym gorącym dla nich okresie;) znajda chwilkę i udzielą na nie odpowiedzi:
1. Czy to prawda, że Roch goli nogi przed każdym meczem? Jaki to ma wpływ na taktykę Psycholi ?
2. Jaka jest Twoja opinia o projekcie Myszy, tzn " Szaleni dla kadry" . Czy masz jakąś alternatywę dla niego?
3. Przykład spotkania/ spotkań w którym wykazałeś się kunsztem taktycznym? Uzasadnij
4. Czym kierujesz się decydując się na grę pressingiem?
5. Preferujesz szybkie czy wolne taktyki ? Uzasadnij
6. Czy SG do IS powinien miec odpowiednio wysokie IS? Czy warto zwraca na to uwagę tak jak to czynią np Hiszpanie? Uzasadnij.
7. Czy nie boisz się zaryzykowowa granie TIE? Podaj przykład własnego meczu.
8. Wskaż i uzasadnij spotkanie w którym obecny selekcjoner mógł zagrac lepiej.
9. Czy po wygranej zbudujesz sztab wokół siebie, czy wszystkim będziesz zajmował się sam, czyli rozpracowanie rywali, otoczką, szukaniem potencjalnych kadrowiczów, szukanie klubów, kontaktem z Prezesami trenujacymi obecnych kadrowiczów itp. itd ? Przedstaw swoją wizję takiego sztabu.
Ad1
Ja słyszałem, że nie tylko nogi goli, ale całe ciało i zakłada dziwne ciuszki :P czym odstrasza jego przeciwników, wpływa to na skuteczniejszą grę w ataku Psycholi, bo przeciwnicy boją się do niego podejść :)
Ad2
Alternatywą dla niego jest to co robią teraz skauci. Zresztą dalej to będą robić i chwała im za to, bo wykonują kawał dobrej roboty, głównym celem skauta jest namówić właściciela, by trenował swojego perełkę z draftu trenerem o jak najwyższym poziomie na jednej pozycji. Wtedy unika się wystawiania gracza na TL i jest pewne, że zostanie u nas.
Natomiast Mysza zbiera ludzi chętnych do trenowania i przechwytywania naszych perełek, którzy znajdują się na TL-u, żeby nie popadli w nie łaskę za granicą.
O ile pomysł wypali, w co mocno wierzę, bo wiem jakim zapałem dysponuje Mysza, to możliwe, że uda się stworzyć graczy zadaniowych, którzy mają sporą szansę wzmocnić U-21 i NT.
Ad5
Preferuję szybkie taktyki, trzeba wykorzystywać nasz atut, jakim jest kondycja w U21, którą większość kadrowiczów, ma co najmniej na poziomie porządnym. Sporo kadr rywali olewa kondycję i to trzeba wykorzystywać :)
Ad6
Na pozycji SG, warto zwracać uwagę na IS, szczególnie gdy gra się w meczu LI, ale na poziomie U21 chyba nie warto jej trenować, choć możliwe, że grzona w tym sezonie zaliczy jakieś treningi IS-a. Fajnie jak ten SG ma IS-a 6-7.
Ad7
Mogą być mecze U21?, bo klubowych to była cała masa :)
(6748) TiE vs Normal
(6783)(5118) TiE vs Normal
(5138) TiE vs Normal
(5691) 1 mecz ME z Hiszpanią TiE vs TIE niestety przegrany 1 punktem
Jeszcze było kilka meczów, ale z mega cieniasami to nie wklejam
Ad8
Zaraz pokażę, błędy tego gamonia, przynajmniej te rażące :PP
(6787) mógł zagrać LI + 3/2 z normalnym SF-em. a nie C na pozycji SF-a, nie tłumaczy go to, że wszyscy myśleli, że Chiny dadzą LI :)
(6739) mógł dać R@G + 3/2, jakby trafił z obroną to mógłby powalczyć
(5124) nie potrzebnie ryzykował z obroną 2-3 i dawał RR na SFie :)
(5693) jakby zagrał LI to by wygrał :)
chwilowo muszę uciekać pozostałe odpowiedzi wkrótce ;) będę je edytował w tym poście.
Last edited by Leszek(World Champion) at 9/8/2009 11:55:38 AM