BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Pénz beszél(?)...

Pénz beszél(?)...

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244217.18 in reply to 244217.11
Date: 6/17/2013 7:48:23 AM
Overall Posts Rated:
350350
Tudsz konkrét tanácsot adni mit csináljak, hogy teltházam legyen végre?

This Post:
00
244217.19 in reply to 244217.18
Date: 6/17/2013 7:49:52 AM
Overall Posts Rated:
310310
én tudok, csökkents árat, ha a teltház a fétised és a bevételmaximalizálás nem érdekel...

Don't feed the troll
This Post:
00
244217.20 in reply to 244217.16
Date: 6/17/2013 7:49:59 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem vagy elégedett azzal, hogy egy szezon alatt visszajött a stadionfejlesztés ára???
Emlékeim szerint ugyan 800k-ért terveztünk neked stadionfejlesztést és az jött vissza egy szezon alatt, de még ha csak ezzel az alacsonyabb értékkel számolunk is, akkor is szezonoként(!) 800k-val vagy gazdagabb. Egyszeri 800k-s befektetéssel! Mit szerettél volna, ha 800k befektetéssel egy szezon alatt plusz kétmillióhoz jutsz? Az nem fog menni sehogy sem.
No de mivel te a nevelésre esküszöl, légyszi írd le, hogy tudsz 800k befektetéssel (az kb két u21 esélyes játékos és egy 20k körül kereső 5-ös edző, bár lehet ki sem jön ennyiből) 3 szezon alatt - azaz u21 eléréséig - a nevelésből kiszedni 2,4 milliót. Mert a stadionfejlesztésed annyit hoz. Vagy azt írd le, mennyibe kerül két u21 játékos megvétele, edző vétele, majd szezononkénti cserélgetése (hogy ne szálljon el a fizetése) odáig, hogy bejut a válogatottba. Szerény számításaim szerint ez kb 2 milla. Kapsz két millát 2 u21 játékosért? Ha igen, én máris tudok neked eladó u21 játékosokat mutatni. Ennyiért tutira.

Tudomásul kell venni, hogy ez a játék a klubcsapatokról szól. A válogatott egy külön kis játszótér azoknak, akik többre vágynak. Nem a közösség van a válogatottért, hanem fordítva. Még ha folyamatosan előtérbe is helyezed az u21-et, akkor is elsődleges fontosságú az anyagi háttér a kluboknál.

Felrovod itt az irrealitást a szurkolóknál, de könyörgöm, te nem irreális célokért küzdesz? Hogy negyedosztályú csapat tartson el válogatottakat, meg hogy egy szezon alatt többszöröse jöjjön vissza a stadionépítésbe fektetett pénzednek. Ezek reálisak?

A mutlit meg nem értékrombolónak tartom, pont hogy én voltam kettőnk közül a multipárti, már 15 szezonnal ezelőtt is, amikor elkezdtünk beszélgetni. A multisítás áldozatokkal jár, ezt mindenki egyénileg eldönti, hogy bevállalja-e. Én bevállaltam, ismered a csapatomat, tudod az összes játékosom minden skilljét. Ismerted a régi játékosaim skilljeit is. Nem mondhatod, hogy nem multisak (leszámítva most a 2 19 évest). Már ne is haragudj, de a te játékosaid feleannyira multisak, mint az enyémek. Az hogy nevelsz egy multist, még nem jelenti azt, hogy multis csapatod van. Egyébként szerintem a csapatodról is beszélgettünk/vitatkoztunk eleget, abban sem igazán értettünk egyet, szerintem te sem itt tartanál, ha nem így csináltad volna, dehát ezt ugye már sosem tudjuk meg. Mondjuk, neked mindig is fontos volt a válogatottra nevelés, én meg inkább magamnak edzettem, aztán ha véletlenül bekerült valaki, akkor örültem, de nem edzettem céltudatosan u21-re.

És miért lenne önző az, aki nem multisít? Más utat választott, ennyi. Bevállalta a nagyobb fizut a rövidebb távú eredményességért, míg a multis beáldozta a rövidtávú eredményeket a hosszabb távú eltarthatóságért cserébe. Még egyszer mondom, nem a multis szív, hanem a vesztes. És igen, jogosan. Aki folyamatosan kikap, az ne kapjon ugyanannyi bevételt, mint az aki folyamatosan győz, különben semmi értelme küszködni, hogy jobb legyen a csapatod. Amúgy multisítani sem csak úgy lehet, hogy folyamatosan veszítesz. Én is csináltam úgy, ki is estem kétszer másodosztályból

A másik játékoknál, meg kimondtad a kulcsszót: "kiszámítható". Rühellném, ha egy szezonban előre meg tudnám mondani, hogy kit verek el és kitől kapok ki. Azt is utálnám, ha nem kéne tervezgetnem, hanem csak kattintanék kettőt és le lenne tudva minden. Egyszerűen nem lenne kihívás.

Don't feed the troll
From: Chosen

This Post:
00
244217.21 in reply to 244217.9
Date: 6/17/2013 8:10:42 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Beleszólni? A BB-k meghatároztak egy inaktivitási időt, ha a júzer annyi ideig nem csinál semmit, akkor kilépettnek tekintik, mert feleslegesen fogyasztaná a rendszer erőforrásait, hogy az ő jelenlétét nyilvántartsák. Márpedig néha amúgy sem gyors... Szóval nem kell mást tenni, csak aktívnak lenni, néha megnyitni egy linket pl., akkor nem léptet ki.

This Post:
00
244217.22 in reply to 244217.20
Date: 6/17/2013 8:19:54 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nem, nem vagyok elégedett azzal, hogy 20-2-vel egyszer se tudtam teltházat.. Mit kéne még tegyek? (állítom 22-0-val se ment volna)
Veszel 2 szupersztárt, akit ma már akár a nyomott árak miatt 500 alatt is megkapsz pl fejenként 350-ért =700 és veszel egy 5-ös edzőt 150-ért. Summa 850-ből megvan a nevelési bázisod. Azt ne mondd, hogy nem lehet őket haszonnal eladni.
Azt mondod, hogy 3*800 azaz 2,4 millió a bevételed én azt mondom, hogy lószart!
Az első két évben ha megfeszülsz se tudsz teltház közeli pénzt bezsebelni inkább csak 60-70%-ot a bukdácsolások miatt (2-3 tanonc edzése)

Korrigáljunk csak a számításodon:

Az első két évben 2*800 helyett 2*550-et tudsz eltenni vagyis összesen 1,1 milliót a az általad említett 2,4 helyett!
1-1,3 millió a különbség!!!! A két edzett embert meg el tudod adni garantáltan 700-800-ért fejenként vagyis pluszba jössz ki végül.

Nem irreális célokért küzdök, hanem azért, hogy pü-i gond nélkül fel tudjam nevelni az emberem , akárcsak másutt.
Itt egyelőre nehézségbe ütközik (ha kikapok zsinórban...) Másutt nem ekkora érvágás pl 30 verség.

Azért önző, mert ő csak arra törekszik, hogy a saját érdeke legyen szem előtt (nyerni, nyerni és nyerni mindenáron) ergo leszarja a válogatott nevelést (multizást). Leszarja a nemzetét, a válogatottját...

A kiszámíthatóság sem úgy működik ahogy gondolod. Vannak meglepetések dögivel! pl szombaton olyat vertem mg, akit eddg még sosem és lealáztam totál pedig nem én voltam a favorit enyhén szólva sem.
Az viszont igenis fontos, hogy tudj pü-ileg előretervezni!
Itt most nem tudok. Nem tudom mi lesz ha kikapok idén 5-6*, akkor az milyen hatást generál a randomagyú szurkolóimból?

Ott meg? Elmegy ilyen eredménytől 15-20 szurkoló és máris rendezve. Az nem vág agyon ellentétben az itteni -40k/hét veszteségektől.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 6/17/2013 8:21:13 AM

This Post:
11
244217.23 in reply to 244217.22
Date: 6/17/2013 8:32:29 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Ezeket mégis minek neveznéd?
2013. 06. 08. TexasRangers 11738 1800 302 12 13852 Döntők
2013. 06. 01. Salgótarján Black Eagles 11738 1800 311 12 13861 Elődöntő
2013. 05. 28. Miami Waiters 11738 1800 303 12 13853 Negyeddöntő

A 13875-ös csarnokodban ez teltháznak számít. Vagy az a 10-20 szurkoló idegesít, aki hiányzott a abszolút teltházhoz? Mert akkor te reménytelenül maximalista vagy... Ha meg év közben is szeretnél teltházat, akkor megmondták mit tegyél: csökkentsd a jegyárakat. Persze lehet ezzel a bevétel is csökken. Hoppá.

This Post:
00
244217.24 in reply to 244217.23
Date: 6/17/2013 8:37:21 AM
Overall Posts Rated:
350350
Hoppá, pont azt szeretném, hogy több néző, több bevétel. Azt hogyan kell elérni?

This Post:
00
244217.25 in reply to 244217.22
Date: 6/17/2013 8:37:28 AM
Overall Posts Rated:
310310
Jó rendben, tehát két év alatt a te számításaid szerint 1,1 millát tudsz a stadionépítésból keresni. Azt azért remélem nem gondoltad komolyan, hogy veszel két húzóembert 18 évesen 700k-ért és ötös edzőt 150k-ért (amúgy szólhatnál, ha ilyet látsz, mert én 25k körüli fizuval keresek mindig edzőt és rendszeresen 450-600k közötti liciteket látok rajtuk), és azt te 19 éves koruk végén eladod darabját 800k-ért. Ha szerinted ez tényleg így megy, akkor zárhatjuk is a topikot, megvan a bölcsek köve (bár nem tudom, akkor te pl miért nem csinálod ezt). Amúgy én a 2,4 milliót három évre írtam, nem két évre, továbbá a te állításod volt az alapja, ugyanis az előző szezon elején elején beszélgettünk a stadionról, 800k-ért építettél helyet és a döntő előtt írtad, hogy visszajött a befektetett pénz. Szóval vagy akkor nem mondtál igazat, vagy most kozmetikázod a megtérüléseket a stadionnál és a nevelésnél is, hogy neked legyen igazad.
Az sem igaz, hogy itt nem tudod, mit generál, ha kikapsz párszor. Elmegy vagy 3500 szurkolód. Ergó kiszámítható.
Az hogy ott elmegy 15-20 szurkoló, súlyos hiba. Nincs eredménykényszer, pont leszarhatod, hogy nyersz, vagy kikapsz. Mi az izgalom abban? Mi késztet arra hogy jó legyél? Ahogy meséled, nekem az nem is menedzser játéknak, inkább edzőjátéknak tűnik, az meg - nekem - nem hiszem, hogy túl izgalmas lenne.

No de nézzük más megközelítésben, szigorúan a te számaidat használva. Azt mondod, azért küzdesz, hogy pénzügyi gond nélkül fel tudd nevelni az embered. Most állításod szerint -40k a heti egyenleged. Egy szezon az 14 hét mindennel együtt, azaz szezononként -560k az egyenleged. Azt is te írtad, hogy 800k befektetéssel szezononként 550k haszonhoz jutsz. Magyarul, ha építesz 800k-ért stadiont, meg van oldva a pillanatnyi gondod. Ha utána még egyszer annyiért építesz, már bőven jó vagy. Akkor miért is vagy ennyire ellene az építésnek?Ha esetleg az a gond, hogy nincs rá elég pénzed, csináld azt a példát, amit írtál: veszel 2 18 évest, meg egy edzőt és következő szezon végén kétszer annyit kapsz értük, tehát lesz pénz stadionra. A nagyobb stadionnal aztán több bevételed lesz, amiből jobb játékost és edzőt tudsz venni, amin még nagyobb haszonnal tudsz túladni, amiből megint tudod fejleszteni a stadiont, és így tovább. Na ez a tervezés, nem az, hogy mindegy, hogy nyerek ,vagy veszítek, mert úgyis kapok 10 millát jövő héten.

Don't feed the troll
This Post:
00
244217.26 in reply to 244217.25
Date: 6/17/2013 8:52:46 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nem húzót írtam, hane szupersztárt.

Amúgy meg szétnéztem :

(29806372) 300-ért vihető

(30271396) 250

(29933879) cca 300

(30270433) 310

(30271206) 300

két ilyet vehetsz cca 600-ért. egy 5-ös edzőt is kifoghatsz 200-ból (amúgy nem most kell nézni, amikor mindenki cserél :P
oké véletlenül lehagytam a 3. évet , de úgy is el lehet érni 2*550+1*700 körüli évet azaz 1,8 M
a különbség hozzád képest így is 600k
azért, mert azt nem veszed figyelembe, hogy eleinte bukdácsolsz az ifikkel.

Minden játékot "edzésjátéknak" fogok fel, ezt nem kérheted rajtam számon. Ez a célom, neked meg a bankárkodás.
Azt szeretném, hogy mindenhol maximális profitra tegyek szert az edzés mellett. Itt ez baromi nehéz

This Post:
11
244217.27 in reply to 244217.24
Date: 6/17/2013 8:54:49 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Egyszerű matematika: kiszámolod, hogy mekkora jegyárcsökkentés növeli annyival a nézőszámot, hogy még ne csökkenjen az összbevétel, sőt lehetőség szerint nőjön. Pl. fogsz egy Excel táblát és levezeted.
Kérdés melyik a fontosabb: az állandó teltház, vagy a lehető legtöbb bevételt kihozni a stadionból. Ugyanis a kettő elméletben talán megegyezik, de nem ugyanaz a gyakorlatban! Vagyis egy tökéletes világban talán az lenne, de olyan nem létezik.
Aztán a szurkolók jobban kíváncsiak a hazai sztárokra, nálad sajnos a csapat négy legjobb játékosa külföldi. Ez is növelheti a nézőszámot, ha a legjobbjaid magyarok.
Válogatott játékosok (U21/NT) a keretedben szintén jelenthetnek több nézőt, nemcsak magyarok.
Alaposabb elemzés már a mentor programba tartozna.

This Post:
11
244217.28 in reply to 244217.24
Date: 6/17/2013 9:00:53 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Hoppá, pont azt szeretném, hogy több néző, több bevétel. Azt hogyan kell elérni?

Szia!

Én így csinálom a házi csirkepörköltet:

1. Igyekszem sokat nyerni-idegenben is
2.Legalább 5-ös PR -esem van.De ha 6-ost alkalmaztál már,lehet,hogy soha többé nem térsz vissza az 5-re...
3.Reális jegyárakkal dolgozom-próbálom jól belőni (akár 1-2 dollár árkülönbség is hozhat érdekes nézőszámbeli difiket)
4.Bővítem a stadiont! Tapasztalatom szerint (ami messze nem szentírás,persze) az első ligában a max. lehetséges jegyár 75-80% tekinthető közepes (vagy picit jobb) szereplés esetén ideálisnak.Ehhez méretezek! Lentebb természetesen mások az arányok is.
5.Nem esek ki!Azt durván bünteti a rendszer-számítok rá, ha mégis kizúgok,és jegykiárusítást és csapatleépítést rendezek!
6.Mindezt összeegyeztetem az edzéssel,hogy csapatot is fejlesszek!

Már az első öt feladat sem egyszerű, a hatodik meg pláne.
Mégis: ez a nehéz benne, tehát ennek örülsz,ha sikerül megoldani,és birizgál,ha nem.Kihívás-ami nélkül nem lenne olyan, amiért naponta feljárunk ide:)

Röviden ennyi.
Szerintetek?

Last edited by LA-Peter70 at 6/17/2013 9:03:00 AM

Advertisement