BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým U21 Česka republika

Národní tým U21 Česka republika (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
261254.18 in reply to 261254.17
Date: 7/21/2014 2:17:58 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Já neříkal, že to nejde rozdělit, nebo je to špatné. Spíš jde o to zda to má v tomto počtu smysl na tolik skupin. Možná by stačily pouze 2-3 Když by byla polovina na perimetr a polovina podkošáků, tak máš zhruba 10 hráčů na 4 skupiny. Spíš jsem to myslel, že hranice kvality té skupiny je jiná, když máš 150 hráčů a jiná když jen 86. Navíc 86 je celkový počet hráč, vybráno bylo asi 70 jenom.
Teď záleží, jestli tou zprávou ho neodradíš od tréninku toho hráče s po 6-7, když tu zprávu postavíš na tom, že má horší pozici po draftu a za U21 si zahraje v případě, že ostatní před ním nebudou dobře trénovat.
Jinak můj návrh je ten, že tohle volební období bych zkusil ještě klasicky, s tím že by se to rozdělilo do těch skupin a podle draftu příští sezónu by se rozhodlo zda pokračovat v tom dále nebo přejít na systém kdy U21 by sloužila jako přípravka pro NT. Protože pokud počet draftovaných hráčů bude stále klesat a bylo by příští sezónu třeba 50-60, tak to už by moc dělení ani nemělo smysl.

This Post:
00
261254.19 in reply to 261254.18
Date: 7/21/2014 2:59:20 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Tak nemusíš přímo psát, že mají horší pozici, ale důležité je majitelům těch nejlepších zdůraznit, že jeho hráč je opravdu řekněme top5. Když před časem prošel draftem náš nejlepší draft všech dob - Hurda - taky jsem to ihned dal majitel jasně najevo, jaký má v týmu klenot.
Ono při té úmrtnosti, která je, tak reálně i ti na začátku Céčkoví hráči do té U21 projdou při maximálně intenzitě tréninku.
Pak je potřeba se zamyslet i nad dalšíma věcma, že třeba hráčů nad 210 cm, resp. 200 cm je, nevím proč, relativně méně než těch do 200 cm. Tak že je to na zamyšlení, jestli pro účely U21 neposunout hranici, kdy je trénujeme na perimetr/podkoš atd.
Myslím, že pozitivní vliv na U21 by mohlo mít taky to, že hráči 19 letí od příští sezony budou moci mít skilly až po 8, tzn. v součtu by měli mít nejspíše v průměru o 10 více než 18 letí. Takže si myslím, že by mohli rozšířit základnu pro U21.
A taky nad dalšíma změnana ve hře je potřeba se zamyslet v kontextu U21 či NT.

From: jerza

This Post:
00
261254.20 in reply to 261254.19
Date: 7/23/2014 1:10:36 PM
BC Jerza Brno
III.2
Overall Posts Rated:
3333
já mám mlaďocha 216 cm, dostal jsem "strojovou" zprávu, napsal jsem poměrně obsáhlou odpověď že mám v tréningu hráče s pot 10 a musím to nějak sladit a odpovědí mi byl kartáč že mám psát pozice a tréningu česky a ne anglicky :D :D o hrubkách nemluvě ;)

From: necom

This Post:
00
261254.21 in reply to 261254.20
Date: 7/23/2014 2:39:00 PM
Overall Posts Rated:
1414
A od koho asi byla ta zpráva? :)

Message deleted
This Post:
00
261254.23 in reply to 261254.22
Date: 7/24/2014 2:40:56 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Samozřejmě neznám přesné znění vaší mailové komunikace, takže se nechci stavět ani na jednu stranu a dělat soudce, ale z toho, co tady zaznělo bych chtěl upozornit na několik věcí.
- opakovaně se tady objevují výtky na způsob komunikace skautů, proto bych doporučoval si z toho vzít ponaučení a snažit se jí zlepšit
- je potřeba si uvědomit že lidi okolo U21/NT jsou tu pro zbytek komunity, nikoli naopak, tzn. realizační tým U21/NT má mít zájem na tom, aby lidi měli chuť spolupracovat, není to o tom, až na výjimky, že ti lidi mají chuť sami o sobě a budou spolupracovat za každých okolností ... navíc i ty výjimky, co chuť mají, mohou způsobem vedení U21 a skautingu o tuto chuť přijít
- vůbec se mi nelíbí, když přijde nějaká kritika, když se U21 manažeři brání tímto způsobem, který si předvedl, byť se ti ten příspěvek nemusí zrovna líbit, ale to souvisí s předchozím bodem
- pokud žádost o jiné názvosloví byla uvedená jako slušná prosba, pak bych to viděl v pořádku, ale i tak se může stát, že manažer jí nevyhoví a lidi okolo U21 si s tím musí poradit a být schopni s manažerem komunikovat, já si pamatuji v dobách, kdy ti hráči byli rozeseti po světě, než se povedlo většinu hráčů dostat do českých klubů, že jsem si musel poradit s tím, že mi někdo píše zprávy nebo posílá skilly třeba italsky, francouzsky, španělsky apod.

Last edited by rwystyrk at 7/24/2014 3:09:04 AM

This Post:
00
261254.24 in reply to 261254.23
Date: 7/24/2014 3:44:31 AM
Nový Jičín - Planá
III.3
Overall Posts Rated:
6161
- Já jsem si s toho vzal ponaučení,ale taky musí chtít vyjít i druhá strana.
- Za tu dobu co dělám skauting mě poslalo několik manažerů do pekel a nikdy jsem se nenechal odradit i když to nebylo příjemné a vyrostli s nich dobří hráči.

This Post:
00
261254.25 in reply to 261254.11
Date: 7/24/2014 6:22:04 AM
Nový Jičín - Planá
III.3
Overall Posts Rated:
6161
Rozdělení do skupin je dobrý nápad,ale myslím si,že je zbytečný. Většinou s toho daného draftu trénuje tak maximálně 30 hráčů a po první sezoně jich zbude 20 nebo 25. Věnovat se jim musí se stejným úsilím stejně,protože pak manažer už nemá zájem trénovat.

This Post:
00
261254.26 in reply to 261254.25
Date: 7/24/2014 11:31:09 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Vidím, že jste k jakýmkoli nápadům velice vstřícní a vnímaví a že k tomu navíc chrlíte spoustou mnohem lepších protinávrhů, které U21 posunou na vyšší úroveň, než v jaké se aktuálně nachází.

Základní sdělení byla:
- těm úplně nejlepším musíte věnovat od začátku mnohem větší pozornost než těm ostatním
- celkově je potřeba zlepšit komunikaci (mailovou i veřejnou)

Jestliže píšeš, že z draftu trénuje maximálně 30 hráčů, jsou relevantní otázky:
- je to dostatek nebo chcete, aby jich trénovalo více?
- je to 30 z 60 nejlepších z draftu nebo 30 z 30 nejlepších?
- je možné změnit něco ve způsobu skautingu a vůbec prezentace a všeho okolo 21, aby odpad kvalitních draftů byl menší?

A dále by mě zajímalo, jak vnímáš jako trenér U21 změnu, že v draftu budou mít od této sezony 19 letí vlastnosti až do 8, zatímco 18 letí pořád jen do 7. Očekáváš nějaký dopad do U21? Do výběru hráčů pro skauting?

This Post:
00
261254.27 in reply to 261254.26
Date: 7/24/2014 7:32:24 PM
Nový Jičín - Planá
III.3
Overall Posts Rated:
6161
Já se nebráním novým návrhům.Nejde to změnit mávnutím proutku a vše bude dokonalé.

Ohledně rozdělení do skupin už tu jednou proběhlo a nemělo to moc valný úspěch.

Jen přehled jak to dělám já když je draft hráčů..
První věc po proběhnutí draftu hráčů je co nejdříve zjistit jestli manažeři mají zájem ty hráče trénovat.V prvé řadě jsou obeslání manažeři toho největšího potenciálu a pak ty další. Během přibližně dosetí dní manažeři odpovídají a domlouváme se na tréninku.Pak začínáme znovu a hlavně u těch co mají největší potenciál a co mají nejlepší skili s draftu.
Většinou jsem byl s manažery ve spojení skoro každý týden.

Určitě máš pravdu v tom,že je zlepšit komunikaci.

Když proběhne draft tak se vyberou hráči s potenciálem od 6 nahoru a ty skoro všechny obešleme.Je jich přibližně kolem 80 až 90 hráčů. S toho je ochotno trénovat 25 hráčů. Někdy se půlka těch manažerů vůbec neozve.

Pátral jsem po příčině když jsem měl pod sebou draft 25. Díval jsem se v které lize Ti hráči hráli a zjistil jsem,že převážná část byla s třetí ligy.

Aby odpad hráčů byl menší je těžké odpovědět.
Jsou tu noví skauti a možná budou mít lepší odezvu a nové poznatky

Ohledně 19 letých hráčů to zatím nevím jaký bude mít dopad na U21. Může se stát,že někdo z nich bude mít šanci se dostat do U21.

This Post:
00
261254.28 in reply to 261254.27
Date: 7/25/2014 2:05:23 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Když proběhne draft tak se vyberou hráči s potenciálem od 6 nahoru a ty skoro všechny obešleme.Je jich přibližně kolem 80 až 90 hráčů. S toho je ochotno trénovat 25 hráčů. Někdy se půlka těch manažerů vůbec neozve.

Pátral jsem po příčině když jsem měl pod sebou draft 25. Díval jsem se v které lize Ti hráči hráli a zjistil jsem,že převážná část byla s třetí ligy.

Aby odpad hráčů byl menší je těžké odpovědět.
Jsou tu noví skauti a možná budou mít lepší odezvu a nové poznatky.

Tady jsme v začarovaném kruhu, je to o té komunikaci. Nechce se mi dohledávat, jestli tady někde byl přesně text zprávy, kterou po draftu posíláte, ale zkusím trochu fabulovat.
Vidíš rozdíl v tom, když 90 hráčům pošleš zprávu
Ahoj, jsem skaut U21. V draftu si dostal Frantu Vomáčku. Budeš ho trénovat?

A když někomu 5 nejlepších podkošákům a 5 nejlepším guardům z draftu napíšeš. Samozřejmě případně trochu modifikované podle toho, jestli je to již známý zkušený manažer nebo manažer, který je relativně nový a prvně se dostává do kontaktu z U21, podle postu, podle potřebných tréninků.
Ahoj, dovol, abych se ti představil, dělám skauta pro reprezentační tým do 21 let. V letošním draftu jsi dostal Frantu Vomáčku, který patří pod košem k 5 nejlepším českým 18 letým hráčům, které máme. Takže máme velký zájem na tom, aby se mu dostalo kvalitního tréninku, aby ve svých 21 letech mohl být klíčovým hráčem U21. Doporučoval bych, aby se v tréninku věnoval postupně doskokům pro PF/C, podkoš. střelbě a podkoš. obraně pro C. Napiš mi, prosím, své představy, jestli máš zájem Vomáčku trénovat nebo jestli ti nezapadá do tréninkových plánů tvého týmu a pokusíme se najít nějakou cestou, která bude zajímavá pro tvůj tým i pro U21.
Kdyby si měl jakékoli jiné dotazy ohledně této hry, nejen v oblasti U21, kdykoli se na mne obrať, rád poradím.

Těm ostatním samozřejmě nepošleš, že jsou to top5, ale zbytek právy může v podobném duchu. Podle mne jsou 3 skupiny manažerů:
- co budou spolupracovat téměř vždycky
- co nebudou spolupracovat nikdy
- co budou spolupracovat, když je zpráva od skauta dostatečně zaujme (a toto je ta skupina, na které je potřeba zapracovat a pak těch trénovaných hráčů bude více

Co se týče těch 19 letých hráčů, zatím je ještě chvíli čas, draft bude až na konci sezony, ale myslím, že by ses postupně měl zamyslet nad těmito tématy:
- jak se změní z pohledu U21 výběr hráčů po draftu (dnes asi 19 leté pro U21 nezkoumáte vůbec?)
- jak se změní z pohledu klubů skautování (možnost odhalit konkrétní hodnoty skillů) a doporučení pro řazení hráčů v draftu

Advertisement